06.03.2015 21:55

Ziyech voorkomt nieuwe nederlaag Twente

Hakim Ziyech (r.) tekent voor zijn tweede doelpunt van de avond en brengt de stand bij Willem II - FC Twente op 2-2. De middenvelder viert zijn goal met Hidde ter Avest (l.). (06-03-2015)

Hakim Ziyech heeft FC Twente met twee doelpunten nog een punt bezorgd. Hoewel de Tukkers met 2-0 achterkwamen dankzij twee treffers van Jerson Cabral, was het de 21-jarige middenvelder die een nederlaag voorkwam.

Hoewel de bezoekers beter uit de startblokken kwamen, zette Cabral zijn ploeg ietwat tegen de verhoudingen in op voorsprong. De oud-vleugelspits van onder meer Feyenoord kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en schoot vervolgens hard via doelman Sonny Stevens in het doel. Nog geen vijf minuten later verdubbelde Cabral de score: de rechtsbuiten schoot beheerst met zijn linker de bal in de verre hoek. Hij maakte zo zijn eerste competitiedoelpunt sinds mei 2012.

Twente wist niet wat het overkwam, maar verzuimde de handdoek te gooien. De ploeg van trainer Alfred Schreuder, die de laatste vijf duels op rij niet wist te winnen, herpakte zich weer en kreeg voldoende kansen om de 2-1 te maken. Vooral Luc Castaignos en Renato Tapia waren niet scherp in de afronding. Toch deden de Tukkers vlak voor rust wat terug. Hakim Ziyech krulde een vrije trap schitterend in de rechterhoek.

De Tukkers gingen direct na rust op jacht naar de gelijkmaker. En binnen tien minuten kwam die er ook. Ook nu was Ziyech de gevierde man, nadat hij een strakke pass van Youness Mokthar met zijn rechterbeen binnentikte. Toch opmerkelijk dat zo’n jonge speler (21 jaar) degene is die opstaat bij Twente in deze barre tijden.

Hierna werd het echt een gevecht tussen twee teams die beiden de punten goed kunnen gebruiken in de strijd om de play-offs. Echte kansen werden er echter zelden gecreëerd, al was Castaignos er in de slotfase nog dichtbij. Beide teams schieten niets op met een punt, al blijft Twente Willem II zo wel voor op de ranglijst. De Tukkers staan nu gedeeld achtste met SC Cambuur, gevolgd door Willem II op een tiende positie.

Door: Rijcko Treep