10.03.2015 13:30

Het lachen vergaat je tegen je werkgever

Vaag op de voorgrond is Jerson Cabral stevig aan het balen. Hakim Ziyech (l.) maakt de aansluitingstreffer voor FC Twente tegen Willem II, maar in de eerste helft was Cabral met twee doelpunten nog de grote man. (06-03-2015)

Jerson Cabral scoorde voor Willem II twee keer tegen zijn huidige werkgever FC Twente. De huurling juichte gewoon, maar zag dat zijn doelpunten maar weinig opleverden. Cabral is onze Schlemiel van de Week.

Wij houden wel van spelers die gewoon juichen na een doelpunt, ook al is het tegen de club die in de toekomst het salaris van de speler nog gaat betalen, of in een ver verleden de handtekening onder het salarisstrookje zette. Een doelpunt moet gevierd worden, ongeacht de tegenstander of ambiance rondom een wedstrijd. Jerson Cabral begreep dat heel goed toen Willem II het in eigen huis opnam tegen FC Twente. Cabral is dit seizoen verhuurd door de Tukkers, maar twijfelde niet toen hij in de eerste helft al vroeg de 1-0 op het scorebord zette voor de formatie uit Tilburg.

Wraak

Voor een huurling is het de ultieme revanche om te scoren tegen de ploeg die hem niet nodig heeft in een seizoen. De middelvinger opsteken en laten zien wat je kunt, laten zien wat de oude ploeg misloopt door jou te verhuren. “Ik was natuurlijk wel extra gebrand, want je wilt natuurlijk wel laten zien wat ze hebben laten gaan”, vertelt Cabral dan ook na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. Ook het juichen van Cabral komt aan bod.

“Als ik scoor voor Willem II, dan juich ik. Niets tegen FC Twente, maar voor mij persoonlijk en natuurlijk voor de club”, legt de aanvaller uit. Cabral kon zelfs twee keer juichen tegen FC Twente, maar kwam bedrogen uit toen Hakim Ziyech het kunststukje van Cabral in de tweede helft herhaalde.

Balen van de tegendoelpunten

FOX Sports was na de gelijkmakende 2-2 van Ziyech slim en hield de camera op Cabral. In de rust zat  de aanvaller hoogstwaarschijnlijk de volledige vijftien minuten met een brede glimlach op het gelaat, maar nog geen tien minuten na de hervatting van de wedstrijd baalde Cabral opzichtig.

Opnieuw stak hij zijn, ditmaal negatieve, emoties niet onder stoelen of banken. Ondanks het feit dat de club waar Cabral volgend seizoen onder contract staat de punten in de Eredivisie ontzettend goed kan gebruiken, mokte de voetballer wat af na de gelijkmaker. Het hielp ook niet dat Cabral zo’n tien minuten na de 2-2 van Ziyech naar de kant werd gehaald. Hij kreeg een uur de tijd om zich te laten zien aan zijn werkgever en met twee doelpunten is dit aardig gelukt.

Is een terugkeer mogelijk?

FC Twente heeft aan het begin van het huidige seizoen een duidelijke keuze gemaakt. De concurrentie voor Cabral was groot en de Eredivisionist koos voor spelers als Jesús Corona, Younes Mokhtar, Bilal Ould-Chikh en toentertijd ook nog Ryo Miyaichi. Met de huidige financiële problemen is het echter niet ondenkbaar dat de situatie van Cabral in Enschede er volledig anders voor staat volgend seizoen. Het contract van de aanvaller loopt door tot medio 2016 en als FC Twente besluit dat zijn salaris niet te veel op de kostenpost drukt, is het niet uit te sluiten dat Cabral eindelijk boven de vijftien officiële wedstrijden in het shirt van FC Twente komt. Wie het laatst lacht, lacht het best?

Door: Jos Boesveld