06.03.2015 10:14

Schreuder stellig: "Tot hier en niet verder"

FC Twente-trainer Alfred Schreuder is zichtbaar teleurgesteld met het gelijkspel tegen NAC Breda. (28-02-2015)
FC Twente-trainer Alfred Schreuder is zichtbaar teleurgesteld met het gelijkspel tegen NAC Breda. (28-02-2015)

Financieel is het een puinhoop bij FC Twente. De Tukkers kregen daarom drie punten aftrek, en dat is niet bevorderlijk voor de sportieve situatie. Die is ook niet florissant, maar trainer Alfred Schreuder toont zich strijdvaardig.

Door de puntenaftrek staat FC Twente opeens negende. De punten zijn dus hard nodig in Enschede, maar het is even geleden dat FC Twente voor het laatst won. Dat was op 31 januari in eigen huis tegen SC Cambuur. Vrijdag gaat FC Twente op bezoek bij Willem II en dat wordt een lastige pot, want de Tukkers boekten op 23 november voor de laatste keer een zege op eigen bodem.

Het is dus tijd om de negatieve spiraal te doorbreken. "Ik heb tegen de groep gezegd: tot hier en niet verder. Nu moeten we laten zien wat we waard zijn", zegt Schreuder tegen de NOS. "De club krijgt nu zoveel over zich heen. Er wordt nu een beroep gedaan op iedereen om te laten hoe mooi deze club is. Dat geld voor mensen op kantoor, voor het publiek en voor de spelersgroep. We moeten met zijn allen knokken. We hebben nog kans om de play-offs te halen. Daar moeten we vol voor gaan."

Ondertussen kijkt FC Twente ook verder in de toekomst. De financiële wanorde heeft gevolgen voor de selectie en de technische staf. "Ik heb nog niet gehoord wat wel en niet kan. Ik moet nog precies weten hoe het er echt voor staat", aldus Schreuder. Er gaan geluiden dat Schreuder het veld mag ruimen en dat Erik ten Hag het stokje over gaat nemen."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner