2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 30. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Freek Heerkens 36.  (Ali Messaoud)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Bruno Andrade 74. / Schot met rechts
2 : 2 Torinfos in de Ticker Colin Kâzım-Richards 81. / Schot met rechts  (Jean-Paul Boëtius)

90'
De tweede helft was een stuk aantrekkelijker dan de eerste helft. Willem II kwam fris uit de kleedkamer en drong aan. Dat resulteerde in de 74ste minuut in een doelpunt voor Willem II. Na een slippertje van Kongolo was het Bruno Andrade die de ploeg uit Tilburg op voorsprong bracht. Zeven minuten later was het alweer gelijk na een echte spitsengoal van Colin Kâzım-Richards. 2-2 is een terechte einduitslag die past bij deze wedstrijd.
90'
90'
Wat een snoeiharde pegel van Jens Toornsta. De middenvelder neemt de bal op de pantoffel van grote afstand, maar de bal verdwijnt in het zijnet.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
88'
De druk neemt toe op het Tilburgse doel. Feyenoord doet er alles aan om de score in het voordeel van de Rotterdamse ploeg te brengen.
85'
Rare actie weer van Kostas Lamprou, de keeper komt uit bij een diepe bal van Feyenoord richting Colin Kâzım-Richards, maar daar kan hij nooit bij. Kâzım-Richards legt de bal terug op Jean-Paul Boëtius, die meteen op het lege goal schiet.
84'
Terwijl Bruno Andrade wordt behandeld na een botsing met een Feyenoord-verdediger, is het Robert Braber die in de ploeg komt voor Samuel Armenteros.
83'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
83'
Wissel uit bij Willem II -> Samuel Armenteros
81'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:2 door Colin Kâzım-Richards
Feyenoord komt weer terug! Jean-Paul Boëtius behoudt het overzicht aan de linkerkant van het veld en vindt Colin Kâzım-Richards in de zestien. De sterke spits houdt de Willem II-verdediger van zich af en als een echte spits schiet hij de bal achter Lamprou.
79'
Aanvallende wissel van Fred Rutten. Dat moet ook wel. Verdediger Terence Kongolo is naar de kant gegaan en voor hem is Toornstra in het veld gekomen.
78'
Wissel in bij Feyenoord -> Jens Toornstra
78'
Wissel uit bij Feyenoord -> Terence Kongolo
78'
Lamprou is aan het klungelen in eigen zestien. De keeper wil een aanvaller van Feyenoord uitspelen in eigen zestien, maar daardoor speelt hij de bal recht in de voeten bij Colin Kâzım-Richards. Hij kan de bal echter niet in de goal werken.
76'
Nog een kwartier te gaan in Tilburg. Willem II staat verrassend, maar wel terecht op voorsprong. Vooral gezien het beeld van de tweede helft. De ploeg van Jurgen Streppel speelt met bravoure en creëert meer kansen dan de tegenstander.
74'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Bruno Andrade
Daar is de derde treffer van de middag. Een voorzet van Dijks wordt niet goed weggewerkt door Feyenoord. Kongolo mist daarna de bal volledig, waardoor de bal plots voor de voeten van invaller Bruno Andrade terecht komt. De aanvaller draait en schuift de bal onder Kenneth Vermeer door.
73'
Tweede wissel bij Willem II, opnieuw een aanvaller voor een aanvaller. Smaakmaker Terell Ondaan heeft het veld verlaten en Charlton Vicento is voor hem binnen de lijnen gekomen.
73'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
73'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
69'
Armenteros! Dijks speelt zijn tegenstander uit en komt aan de linkerkant met een prima voorzet. De bal gaat richting Armenteros, maar hij krijgt zijn hoofd net niet goed genoeg achter de bal. Grote kans voor de Zweed.
68'
Daar kan Elvis Manu Feyenoord bijna op voorsprong brengen. Een lange bal gaat over de verdediging van Willem II heen, in de loop van Manu. De aanvalller kan de bal net niet onder controle brengen, zodat de uitgekomen Kostas Lamprou de bal tijdig kan oppikken.
67'
Ook een eerste wissel bij Feyenoord. Achahbar heeft het veld verlaten en voor hem komt in de plek Jean-Paul Boëtius.
67'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
67'
Wissel uit bij Feyenoord -> Anass Achahbar
65'
Heel het stadion schreeuwt om een penalty. Mitchell Dijks kopt de bal tegen de arm van Lex Immers aan, maar Braamhaar wil van niets weten.
64'
Vervelend moment voor Sven van Beek, de verdediger van Feyenoord gaat het duel aan met invaller Bruno Andrade, maar lijkt vervelend neer te komen op z'n arm. Hij kan wel door.
61'
Eerste wissel van de wedstrijd. Ben Sahar, die in de eerste helft vervelend in botsing kwam met Terence Kongolo, verlaat het veld voor een andere aanvaller. Bruno Andrade is zijn vervanger.
61'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
61'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
58'
Terwijl Mitchell Dijks op de grond ligt, schoort Anass Achahbar bijna. Dijks komt vervelend terecht op zijn rug, maar Feyenoord gaat door. De Rotterdammers combineren goed en Achahbar schiet de bal net over de goal. Goede poging.
55'
Feyenoord heeft het heel lastig. Willem II is duidelijk de betere ploeg, maar weet dat nog niet in de score uit te drukken.
54'
Heerlijk geraakt door Terrel Ondaan! Een afvallende bal uit een corner komt terecht op de rand van de zestien. Ondaan neemt die bal ineens op de pantoffel, Vermeer staat genageld aan de grond en ziet de kanonskogel net over de kruising gaan.
52'
Willem II is duidelijk scherper de kleedkamer uitgekomen dan Feyenoord. Streppel zal ongetwijfeld in de kleedkamer hebben verteld dat er een kans in zit om vandaag de drie punten in huis te houden.
50'
Mitchell Dijks snelt aan de linkerkant langs Rick Karsdorp. Zijn voorzet gaat hoog over de verdediging heen en kan worden terug gelegd door Terell Ondaan. Robbie Haemhouts kan uiteindelijk een schot lossen, maar hij krijgt de bal iets te ver op de buitenkant en de bal zwaait af.
49'
Bruno Andrade is uit voorzorg gaan warmlopen, maar Ben Sahar lijkt door te kunnen. Hij is weer binnen de lijnen.
48'
Ai, dat doet zeer. Terence Kongolo en Ben Sahar botsen hard tegen elkaar aan. Met Kongolo lijkt het mee te vallen, maar Sahar lijkt er meer last van te hebben.
47'
Gelijk een kans voor Willem II. Een lange inworp van Mitchel Dijks kan in de zestien worden aangenomen door Ondaan en Samuel Armenteros mag afdrukken. Net als in de eerste helft is het Sven van Beek die een doelpunt voorkomt.
46'
De tweede helft is begonnen. Willem II heeft de bal in beweging gebracht.
46'
45'
De wedstrijd had een klein half uur spelen nodig voor de eerste kansen in Tilburg. Ondaan had Willem II op voorsprong moeten zetten, maar liet dat na. Een paar minuten later deed Elvis Manu dat wel voor Feyenoord. Het was ook de eerste beste kans die Feyenoord kreeg deze wedstrijd. Lang kon de ploeg van Rutten niet genieten van de voorsprong, want zes minuten later trok Freek Heerkens namens Willem II de stand weer gelijk.
45'
44'
Daar is Colin Kâzım-Richards. De sterke spits van Feyenoord krijgt twee kansen in korte tijd, eerst kopt hij de bal op goal maar kan Lamprou op tijd redden. Daarna is het Nelom met een voorzet en opnieuw mag Kâzım-Richards koppen, deze is wat makkelijker voor de doelman. Hij plukt de zwakke kopbal uit de lucht.
40'
Opnieuw opwinding in Tilburg, Samuel Armenteros krijgt de bal hoog aangespeeld in de zestienmeter en schiet de bal uit de draai op goal, maar hij doet dat in buitenspelpositie. Daarnaast gaat zijn inzet ook over de goal.
36'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Freek Heerkens
Net zoals Feyenoord komt Willem II ook uit het niets op gelijke hoogte. Een corner van Ali Messaoud komt op de rug terecht van Heerkens, de vervanger van de geblesseerde Dries Wuytens.
35'
Nog tien minuten te spelen in de eerste helft. Hoewel Willem II de beste kans van de wedstrijd kreeg met Terell Ondaan, was het Feyenoord wat op voorsprong kwam. Willem II heeft moeite met de ploeg van Fred Rutten, het heeft ook nog weinig kunnen creëren.
32'
De wedstrijd had een doelpunt nodig. Opnieuw is het nu Feyenoord wat het probeert van afstand in de persoon van Karim El Ahmadi. Hij krult de bal vanaf ongeveer achttien meter richting de goal, maar Lamprou zit er nu wel goed bij en kan de bal gemakkelijk vangen.
30'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Elvis Manu
Uit het niets is daar een treffer voor Feyenoord. Net wanneer Willem II gevaarlijk wordt, is het Feyenoord dat op voorsprong komt. Na een scrimmage ter hoogte van de zestienmeter komt de bal met enig geluk voor de voeten van Elvis Manu. De aanvaller kijkt, richt en prikt de bal in de rechterhoek. Feyenoord op voorsprong.
28'
Eindelijk wat sensatie in Tilburg. Het heeft even geduurd, maar misschien dat de kans van Terell Ondaan zojuist de wedstrijd enigszins heeft opengebroken.
27'
Terell Ondaan met een kans! De snelle aanvaller van Willem II wordt ter hoogte van de middellijn weggestuurd en met zijn snelheid is hij sneller dan de Feyenoord-verdedigers. Hij dribbelt op Vermeer af, maar werkt de bal uiteindelijk naast, omdat Sven van Beek net op tijd ingrijpt. Daar had hij veel meer mee kunnen en moeten doen.
25'
Eindelijk dan een poging. De eerste van de wedstrijd welteverstaan. Uit een voorzet uit een vrije trap van Jordy Clasie is het Lex Immers die beter timed dan zijn tegenstander en met een kopbal probeert hij de doelman te verschalken.
23'
Feyenoord wordt wat dreigender. De ploeg van Fred Rutten gaat meer naar voren spelen en daaruit komen ook meer voorzetten voor de goal. Een echte kans is er alleen nog niet uit gekomen.
19'
Lamprou moet nu ook even opletten. Karim El Ahmadi ziet de Willem II-doelman ver voor zijn goal staan en probeert het maar eens vanaf een metertje of veertig van de goal. Zijn inzet gaan echter naast de goal.
18'
Voor het eerst in de wedstrijd moet een keeper even opletten. Het is Ali Messaoud die de snelle Terell Ondaan aan de rechterkant van het veld wegstuurt. Ondaan kan de bal nog net binnenhouden en zet direct voor, maar zijn bal belandt niet bij een teamgenoot.
15'
En zo is er alweer een kwartier gespeeld in Tilburg zonder dat er ook maar één kans is geweest voor beide ploegen. Het kan de vroegte van het tijdstip zijn, maar de amusementswaarde ligt ver onder peil.
12'
Feyenoord voetbalt veel via de linkerflank. Manu heeft al een paar keer de bal diep gekregen en met zijn snelheid liggen daar zeker kansen. Anass Achahbar, die vandaag vanaf rechts speelt, merkt dat ook. Hij wordt nog weinig in het spel betrokken.
10'
Goede aanval van Feyenoord, maar het resultaat blijft uit. Karim El Ahmadi zet druk op een Willem II-middenvelder en verovert de bal ter hoogte van de middellijn. Onmiddellijk wipt hij de bal over de verdediging heen in de loop van Elvis Manu. De buitenspeler heeft echter moeite met het controleren van de bal. Kans verkeken.
8'
De vierde man heeft het druk. Eerst is het Willem II-coach Jurgen Streppel die om uitleg vraagt waarom de muur bij de vrije trap van Willem II niet op afstand staat en daarna is het Feyenoord-coach Fred Rutten die om opheldering vraagt bij de vierde official.
7'
Opmerkelijk, er is toch al zeker drie keer hands gemaakt deze wedstrijd, maar scheidsrechter Braamhaar floot er nog niet een keer voor en dat zou toch wel moeten.
4'
Zoals zo vaak dit seizoen zien we Feyenoord vroeg en effectief drukzetten op de tegenstander. De spelers van Feyenoord duiken er als hyena's op af.
2'
De schade bij Manu valt mee, althans hij is inmiddels weer binnen de lijnen en kan de wedstrijd voortzetten.
2'
Gelijk al een blessure bij Feyenoord. Elvis Manu wordt tegen het gras gedrukt door Freek Heerkens. Manu grijpt naar zijn elleboog en heeft pijn. Hij kwam ongelukkig neer.
1'
Anass Achahbar en Karim El Ahmadi hebben afgetrapt voor de eerste helft hier in Tilburg. Veel plezier bij deze wedstrijd.
1'
Heerkens vervangt Wuytens bij Willem II
Geen Dries Wuytens bij Willem II vandaag. De verdediger die eergisteren zijn contract verlengde met twee jaar is geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen PEC Zwolle van vorige week. Daarom zien we in de basisopstelling van Willem II tegen Feyenoord de naam van Freek Heerkens terug. Hij vervangt Wuytens ook in de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Bij Feyenoord weinig verrassingen. Fred Rutten houdt vast aan dezelfde elf namen die ook tegen AZ begonnen vorige week. Dat betekent dat Jens Toornstra opnieuw niet in de basis begint, maar plaatsneemt op de bank. De aanvallers bij Feyenoord zijn Elvis Manu, Colin Kâzım-Richards en Anass Achahbar.
In speelronde dertig van de Eredivisie gaat Feyenoord op bezoek bij Willem II. Voor Feyenoord staat er nog veel op het spel. De ploeg van Fred Rutten richt zich nog op de tweede plek. Willem II heeft zich veilig gespeeld en maakt ook weinig kans meer op de play-offs. De wedstrijd tussen deze twee ploegen is de eerste van de zondag. Scheidsrechter Eric Braamhaar zal om 12.30 uur voor het eerst op zijn fluitje blazen. De opstellingen zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe live verslag van deze wedstrijd.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in De Kuip. Destijds kwam Willem II als verrassende winnaar uit de bus. Binnen een klein half uur stond de ploeg van Jurgen Streppel al met 0-2 voor door doelpunten van Frank van der Struijk en Samuel Armenteros. Een kwartier voor tijd maakte Colin Kâzım-Richards de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Rotterdammers niet. Feyenoord is uit op revanche en zal zich niet opnieuw in de luren laten leggen. Deze wedstrijd komt dan ook mooi op tijd. Feyenoord zette de afgelopen weken een goede reeks neer. De Rotterdammers wonnen vijf van de laatste zes wedstrijden en speelden tegen FC Utrecht gelijk. De vormcrisis van Jens Toornstra is dus niet overgeslagen op de rest van de ploeg.

Willem II daarentegen maakt een prima seizoen door. De Tilburgers staan op een keurige negende plek. In de laatste zes wedstrijden wist Willem II een punt te pakken tegen Ajax en Twente, won het van FC Dordrecht en SBV Excelsior, maar verloor het ook tweemaal van respectievelijk AZ en PEC Zwolle. Willem II kan vertrouwen op deze goede prestaties. Daarbij moet ook vermeld worden dat Willem II in 2015 in eigen stadion nog niet wist te verliezen. Met dat gegeven kan het een leuke middag worden in Tilburg. Heel veel plezier bij deze wedstrijd.