1 : 0 Torinfos in de Ticker Wesley Verhoek 23. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 28. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Renato Tapia 38. / Schot met links  (Hakim Ziyech)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Renato Tapia 51. / Kopbal  (Hakim Ziyech)

90'
Het was niet best wat Go Ahead Eagles en FC Twente vanmiddag lieten zien, maar dankzij een snelle goal na rust wist FC Twente de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Het laatste beetje vertrouwen bij Go Ahead verdween, waardoor de Tukkers niet meer in de problemen kwamen en een dramatische week daarmee goed afsluiten.
90'
90'
Kansje voor Kolder nog, nadat hij de bal van Reimerink krijgt. Hij weet de bal niet goed te raken en schiet over het doel.
90'
Wissel in bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
90'
Wissel uit bij FC Twente -> Torgeir Børven
87'
Jules Reimerink schiet de bal van afstand, maar weet niet op doel te mikken.
84'
Er wordt weinig meer gevoetbald in Deventer. Het spel ligt nu even stil door een blessure bij Tapia.
81'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
81'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Bart Vriends
80'
Gele kaart voor Joachim Andersen (FC Twente)
Geel voor Anderen, die een beuk uitdeelt aan Overgoor.
78'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
78'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Wesley Verhoek
74'
Kansje voor Overgoor, nadat Andersen de bal niet weg krijgt. Hij kopt over het doel van Marsman.
70'
Wissel in bij FC Twente -> Luc Castaignos
70'
Wissel uit bij FC Twente -> Bilal Ould-Chikh
70'
Glynor Plet nu met een schietkansje, terwijl hij al bijna op de achterlijn staat. Zijn schot belandt dan ook in het zijnet.
68'
"Alles of niets" wordt er gezongen in de Adelaarshorst, maar het wil allemaal niet echt lukken bij de thuisploeg.
65'
Na de 1-3 van FC Twente vroeg in de tweede helft heeft Go Ahead niets meer in te brengen. Ook FC Twente is niet scherp, waardoor er weinig te beleven valt in Deventer.
62'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Glynor Plet
62'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Peter van Ooijen
60'
Gele kaart voor Sven Nieuwpoort (Go Ahead Eagles)
De frustraties lopen op in Deventer, zo ook bij Nieuwpoort. Hij krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
59'
Wissel in bij FC Twente -> Felipe Gutiérrez
59'
Wissel uit bij FC Twente -> Hakim Ziyech
56'
Mooie bal van Tapia op Ziyech, maar die neemt de bal aan met de arm en wordt daarvoor teruggefloten.
54'
Een goede actie van De Sa, die even naar de rechterkant is verhuisd. De voorzet die daarop volgt is slap, waardoor Marsman de bal simpel op kan pakken.
51'
Doelpunt voor FC Twente, 1:3 door Renato Tapia
Tapia met zijn tweede van de middag! Uit de corner van Ziyech kan hij vrij inkoppen bij de eerste paal, waarmee hij de marge vergroot naar twee doelpunten.
50'
Aan de andere kant neemt Van Ooijen een vrije trap vanaf een meter of twintig, Marsman heeft de bal klemvast.
48'
Ziyech mag aanleggen voor een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. Hij laat de bal indraaien, Van der Linden kan wegkoppen.
46'
45'
Een weinig spectaculaire eerste helft levert FC Twente een 2-1 voorsprong op. Go Ahead kwam nog op voorsprong na een fout van Bjelland, maar FC Twente wist via een penalty al snel de gelijkmaker op het bord te zetten. Een goede assist van Ziyech op Tapia was de aanleiding tot de tweede goal.
45'
44'
De bal moet even buiten de lijnen gespeeld worden, omdat Børven en Vriends met hoofdpijn op de grond liggen na een luchtduel. Beiden kunnen verder.
41'
Het spel gaat gelijk op, FC Twente en Go Ahead Eagles krijgen beide kleine kansjes.
38'
Doelpunt voor FC Twente, 1:2 door Renato Tapia
FC Twente heeft de achterstand al snel om weten te zetten in een voorsprong. Ziyech levert een fraaie assist af op Tapia, die aan de linkerkant van het veld weet te ontsnappen aan buitenspel. Van der Hart verdedigt de korte hoek, waardoor Tapia de bal in de verre hoek kan schieten.
34'
FC Twente heeft de grootste moeite met het spel van Go Ahead, maar heeft het geluk dat de thuisploeg vaak onzuiver is in de laatste pass.
31'
Go Ahead Eagles gaat op zoek naar een nieuwe voorsprong. De Deventernaren gaan in de aanval, maar zonder veel succes.
28'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Hakim Ziyech
Ziyech faalt niet vanaf elf meter: met links schiet hij de bal hart in de rechterhoek.
27'
FC Twente krijgt al snel de kans op de gelijkmaker: na vermeend hands van Sven Nieuwpoort gaat de bal op de stip.
23'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Wesley Verhoek
Het is tekenend voor de wedstrijd: Bjelland verdedigt nonchalant en legt de bal panklaar neer voor Verhoek. Die ziet Marsman een paar meter voor zijn doel staan en wipt de bal over de doelman heen.
20'
Nog weinig spektakel in Deventer, beide ploegen weten niet echt te overtuigen en er worden weinig kansen gecreëerd.
17'
Geweldige pegel van Giliano Wijnaldum! Van afstand besluit hij de bal maar eens op doel te mikken en dat lukt bijna: zijn schot raakt de paal.
14'
Wat een kans voor Youness Mokhtar! Hij kwam nog weinig in het spel voor, maar wordt opeens vrij gezet voor het doel en moet schieten vanuit de draai. Hij schiet een metertje naast.
10'
Bilal Ould-Chikh krijgt heel veel ruimte om door de hele verdediging van Go Ahead te dribbelen. Een moeizame redding van Mickey van der Hart levert de Tukkers nog een corner op.
7'
Wesley Verhoek slingert de bal maar eens voor! Marnix Kolder kan koppen, maar kopt ruim naast het doel.
4'
Veelvuldig balverlies bij FC Twente zorgt dat ook Go Ahead Eagles wat ruimt krijgt, tot echte kansen leidt dat nog niet.
1'
Al binnen de minuut een corner en een kansje voor FC Twente, maar Bjelland kan zijn hoofd niet goed tegen de bal zetten.
1'
Het duel van vanmiddag tussen Go Ahead Eagles en FC Twente is een duel tussen twee clubs die in de problemen verkeren. Bij de Eagles zijn er degradatiezorgen, terwijl het in Twente vooral om financiële problemen gaat. Welke ploeg houdt het hoofd koel vanmiddag en weet drie punten te pakken? Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van deze wedstrijd. Rond 13.30 zijn de opstellingen van beide teams te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Go Ahead Eagles
In de laatste tien wedstrijden pakte Go Ahead Eagles slechts vier punten, waardoor de Deventernaren zijn afgezakt naar de zeventiende plaats. De voorsprong op hekkensluiter FC Dordrecht is aanzienlijk, maar dat is de achterstand op de veilige vijftiende plaats ook. Winst op FC Twente is dus nodig om die plaats in zicht te houden.

Go Ahead Eagles mist in dit belangrijke duel drie basisspelers: Sander Duits is geschorst, Jeffrey Rijsdijk en clubtopscorer Alex Schalk zijn beiden geblesseerd.

FC Twente
Voor FC Twente leek er deze week geen einde te komen aan de malaise: er volgden opnieuw drie punten aftrek wegens financieel wanbeleid, alle scouts werden op straat gezet en de hoofdsponsor besloot het contract niet te verlengen. Ook op het veld zat het FC Twente niet mee: de halve finale van de KNVB-beker werd verloren en eerste doelman Sonny Stevens raakte in dat duel zwaar geblesseerd.

Het is de vraag wat de uitwerking van deze gebeurtenissen zal zijn op de spelersgroep, die naast Stevens ook Jesús Corona en Orlando Engelaar mist wegens blessures. Felipe Gutiérrez is wel weer inzetbaar, maar zal nog geen negentig minuten kunnen maken.

Er staat dus veel op het spel vanmiddag in Deventer: FC Twente zal vooral strijden voor de eer van de club, nu Europees voetbal uit zicht is geraakt. Go Ahead Eagles heeft de punten keihard nodig in de strijd om lijfsbehoud. Vanmiddag om 14.30 wordt de bal aan het rollen gebracht in de Adelaarshorst. Veel plezier bij dit duel!