12.04.2015 14:16

Feyenoord moet genoegen nemen met een punt

Sven van Beek (r.) blokkeert een schot van Terell Ondaan tijdens het Eredivisieduel Willem II - Feyenoord. (12-04-2015)

Willem II heeft zondagmiddag opnieuw niet verloren van Feyenoord. Nadat Willem II eerder dit seizoen met 2-1 won in Rotterdam, behaalde het vanmiddag één punt door met 2-2 gelijk te spelen. Feyenoord kon geen potten breken.

Het zou geen makkelijke middag worden voor Feyenoord in Tilburg, wetende dat Willem II in 2015 nog geen enkele wedstrijd verloor. In de laatste zes thuiswedstrijden wist de ploeg uit Tilburg een punt te pakken tegen Ajax en Twente, en won het van FC Dordrecht, FC Utrecht, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en SBV Excelsior. Feyenoord was dus gewaarschuwd. Dat Feyenoord het lastig zou krijgen bleek ook uit de eerste helft van de wedstrijd. Feyenoord, met Anass Achahbar, Colin Kâzım-Richards en Elvis Manu in de voorhoede, had veel moeite met het creëren van kansen. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor Willem II. In de 27e minuut was het Terell Ondaan die vanaf de middellijn met zijn snelheid sneller dan de Feyenoord-verdedigers was en alleen op Kenneth Vermeer af kon. Vermeer mistte de bal, maar Sven van Beek kon net op tijd ingrijpen zodat Ondaan de bal naast schoot.

Een paar minuten later was het wel raak aan de andere kant. Uit het niets was het Elvis Manu die Feyenoord na een half uur spelen op voorsprong bracht. Uit een scrimmage kreeg de buitenspeler de bal voor zijn linker en schoot de bal links van Willem II-doelman Kostas Lamprou in de onderhoek. Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong want uitgerekend Freek Heerkens, de vervanger van de geblesseerde Dries Wuytens, bracht Willem II in de 36ste minuut langszij. Uit een corner krijg de verdediger de bal op zijn onderrug, waarna de bal in doel achter Vermeer verdween. De 1-1 was tevens de ruststand.

Hoewel de eerste helft maar moeizaam op gang kwam, was dat in de tweede helft niet het geval. Willem II kwam vele malen beter uit de kleedkamer dan Feyenoord. Vermeer stond aan de grond genageld toen een afvallende bal vanuit een corner van Willem II ineens op de pantoffel werd genomen door Ondaan. De inzet van de aanvaller ging rakelings over de kruising. Een kwartier voor tijd kwam Willem II wel op voorsprong. Uit een voorzet van de sterk spelende Mitchell Dijks kon Feyenoord de bal in eigen zestien niet wegwerken. Na een slippertje van Terence Kongolo kon invaller Bruno Andrade de bal onder Kenneth Vermeer door schuiven. Verrassende voorsprong, maar terecht. Vooral gezien het spelbeeld in de tweede helft. Toch wist Feyenoord tien minuten voor tijd de stand weer recht te trekken door een prima spitsengoal van Colin Kâzım-Richards. Een terechte eindstand in Tilburg. Feyenoord kon geen potten breken en ook Willem II oogde slordig.

Door: Thomas Mulder