Willem II Zondag, 8. Februari 2015
14:30 uur
Heracles Almelo
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 16. / Schot met links  (Bruno Andrade)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Robbie Haemhouts 38. / Schot met links  (Stijn Wuytens)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jeroen Veldmate 83. / Eigen goal

90'
Een onthutsend zwak Heracles Almelo, dat het nog moeilijk gaat krijgen om de nacompetitie te ontlopen. Hoewel Willem II in de tweede helft achterover leunde, wist Heracles niets te creëeren. Vlak voor tijd maakte Jeroen Veldmate het debacle compleet door de bal zelfs nog in eigen doel te werken.
90'
90'
Enorme kans voor Ben Sahar om er zelfs nog 4-0 van te maken, maar hij spaart Heracles Almelo en schiet naast.
89'
Gele kaart voor Samuel Armenteros (Willem II)
Een onnodige kaart voor Armenteros, die zijn tegenstander haakt en daarvoor geel krijgt.
86'
Gele kaart voor Fahd Aktaou (Heracles Almelo)
Frustraties bij Aktaou, die met twee benen de tackle op Braber inzet.
84'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
84'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
83'
Doelpunt voor Willem II, 3:0 door Jeroen Veldmate (eigen doelpunt)
De vrije trap van Bruno Andrade is zeker niet geweldig, maar het zorgt voor genoeg verwarring bij Heracles, waardoor Veldmate de bal in het eigen doel werkt.
79'
Nog ruim tien minuten in Tilburg. Willem II verzuimt om de wedstrijd definitief te beslissen, waardoor Heracles Almelo hoop houdt.
76'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
76'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
75'
Wissel in bij Willem II -> Ben Sahar
75'
Wissel uit bij Willem II -> Jerson Cabral
74'
Grote kans voor Heracles! Linssen met een prima balletje op Darri, maar doelman Lamprou grijpt goed in. Hij blijft lang staan en dwingt Darri naar de buitenkant, waardoor de hoek te lastig wordt.
71'
Wissel in bij Willem II -> Ali Messaoud
71'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
68'
Bruno Andrade met een prima indraaiende vrije trap, Dijks kopt over.
67'
Willem II met een langdurige aanval. Verschillende voorzetten en corners volgen, maar de felle zon maakt het de thuisploeg lastig.
64'
Gele kaart voor Dario Vujičević (Heracles Almelo)
Willem II zit er kort op en dwingt Vujičević om met een overtreding de mogelijke 3-0 te voorkomen.
60'
Braber krijgt nu een kans namens Willem II. In het strafschopgebied komt de bal zo voor zijn voeten, maar hij ziet de bal niet liggen door de felle zon.
57'
Heracles is in de tweede helft een stuk overtuigender en krijgt nu een aantal kansjes via Linssen.
53'
Gele kaart voor Mitchell Dijks (Willem II)
Een gele kaart voor Dijks, die Linssen iets te hardhandig opvangt.
52'
Een rustige openingsfase van de tweede helft. Willem II weet dat het niet meer hoeft en achterover kan leunen.
48'
Heracles is de eerste ploeg die in de aanval kan na rust. Het levert een corner op, maar Lamprou wordt niet aan het werk gezet.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
46'
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Dario Vujičević
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
45'
Het lijkt een eenvoudige middag te worden voor de thuisploeg, want Heracles is nog nauwelijks gevaarlijk geweest. Willem II heeft zelf inmiddels al twee keer gescoord, via Armenteros en Haemhouts. Een comfortabele voorsprong, die Willem II waarschijnlijk niet meer uit handen zal geven in de tweede helft.
45'
44'
Een rustige slotfase van de eerste helft. Willem II heeft de volledige controle in handen.
41'
Van der Struijk in de fout, waardoor Darri over kan nemen. Hij heeft ruimte om uit te halen, maar schiet recht in de handen van Lamprou.
38'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Robbie Haemhouts
Willem II verdubbelt de voorsprong. Het schot van Armenteros wordt nog geblokt, maar valt voor de voeten van Stijn Wuytens. Met een beetje geluk wordt Haemhouts bereikt, die van dichtbij de 2-0 binnenschiet.
35'
Daar was bijna de 2-0 voor Willem II! Haemhouts was dichtbij, maar doelman Telgenkamp zit hem in de weg. De Tilburger krijgt de bal nog wel voor het doel, maar daar zijn geen ploeggenoten te vinden.
34'
Heracles creëert erg weinig, waardoor Fledderus zich genoodzaakt ziet om het maar eens van afstand te proberen. Zonder succes, zijn schot zeilt over.
31'
Het spel van Heracles is hard, er worden nog steeds veel overtredingen gemaakt. Daardoor ligt het spel af en toe even spel voor de blessurebehandeling van een Willem II-speler.
28'
Nu een keer een goede aanval van Heracles. Fahd Aktaou stoomt op aan de linkerkant, maar zijn voorzet wordt weggewerkt voordat die een medespeler bereikt.
25'
Wat foutjes bij Willem II leiden ertoe dat Heracles aan een counter kant denken, maar Dries Wuytens grijpt tot twee keer toe goed in.
22'
Cziommer heeft het nog altijd aan de stok met scheidsrechter Janssen, die nu voor een vergelijkbare overtreding van Willem II geen gele kaart geeft.
19'
Gele kaart voor Simon Cziommer (Heracles Almelo)
De eerste kaart voor Heracles zat eraan te komen. Cziommer krijgt hem, nadat hij een stevige duw uitdeelt.
16'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Samuel Armenteros
Ja hoor, Armenteros scoort weer tegen zijn oude ploeg! Heracles geeft makkelijk een corner weg, de bal wordt over de grond naar Bruno Andrade gespeeld, die hem aan Armenteros geeft. De spits ontsnapt aan buitenspel en kan met links binnentikken.
13'
Nu mag ook Heracles het proberen uit een vrije trap, maar die wordt naast het doel gekruld.
10'
Heracles Almelo heeft veel overtredingen nodig om Willem II af te stoppen. Maar voorlopig houdt de scheidsrechter de kaarten op zaak.
7'
Een stevig tackle van Robbie Haemhouts op Thomas Bruns. De scheidsrechter doet het af met een waarschuwing voor Haemhouts.
5'
Er wordt rustig opgebouwd bij Willem II. De thuisploeg speelt op balbezit en tikt liever een keer de bal breed of terug dan dat het de bal kwijt raakt.
2'
Een sterke opening van Willem II, dat meteen een corner krijgt. Dries Wuytens kopt uit de corner een metertje over het doel.
1'
Na een minuut stilte wegens het overlijden van voormalig Willem II-speler Ad Smolders is er afgetrapt in Tilburg!
1'
Vanmiddag treffen Willem II en Heracles Almelo elkaar in Tilburg voor een 'jubileumeditie' van dit duel. De twee ploegen ontmoeten elkaar voor de vijftigste keer. Negentien keer won Willem II, dertien keer werd er gelijkgespeeld en zeventien keer trok Heracles Almelo aan het langste eind. De twee ploegen zijn historisch gezien dus behoorlijk in evenwicht. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Rond 13.30 zijn onder het kopje wedstrijddetails de opstellingen te vinden.

Willem II
Het seizoen in Tilburg verloopt tot nu toe voorspoedig. De laatste jaren dat Willem II in de Eredivisie uitkwam waren steeds een strijd tegen directe degradatie, een strijd die steeds verloren werd. Dit seizoen is Willem II weer helemaal terug en lijken ook de degradatiezorgen ver weg: de Tricolores staan tien punten los van de nacompetitieplaatsen en zijn terug te vinden op de elfde plaats.

Daarnaast is de selectie van Jurgen Streppel volledig fit. Het is dan ook aannemelijk dat hij met hetzelfde elftal zal starten als afgelopen woensdag tegen FC Utrecht, toen met 1-0 gewonnen werd.

Zo goed als het in Tilburg gaat, zo moeizaam verloopt het seizoen in Almelo. Heracles gleed de laatste jaren al steeds verder naar beneden in de Eredivisie, maar nu lijkt nacompetitie bijna onvermijdelijk te zijn. Maar de verschillen zijn klein onderin, de Heraclieten moeten een achterstand van drie punten op Go Ahead Eagles zien goed te maken.

Daarbij is winst vanmiddag belangrijk, al zal dat niet eenvoudig worden: al zes Eredivisiewedstrijden op rij werd er niet meer gewonnen. Daarnaast worden er ook nog eens vier spelers gemist. Mark Engberink en Joey Pelupessy zijn afwezig met blessures, Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani zitten een schorsing uit nadat zij het met elkaar aan de stok kregen tijdens de wedstrijd tegen AZ.

Eerder dit seizoen won Willem II in Almelo met 3-1, nota bene door twee goals van Samuel Armenteros, die maar liefst honderd keer het zwart-witte shirt van Heracles droeg. De ploeg uit Almelo zal hem vandaag dan ook absoluut van scoren af willen houden. Om 14.30 wordt er afgetrapt in Tilburg. Veel plezier bij dit Eredivisie-duel!