08.02.2015 16:24

Willem II stoomt op richting linkerrijtje

Trainer Jurgen Streppel van Willem II knuffelt Samuel Armenteros na zijn 1-0 tegen Heracles Almelo. Mitchell Dijks (35) en Robert Braber willen het feestje meevieren. (08-02-2015)

Willem II heeft zondagmiddag in een uitverkocht Koning Willem II-stadion een simpele zege op Heracles Almelo geboekt. Samuel Armenteros deed zijn voormalig werkgever opnieuw pijn en tekende voor de 1-0, Haemhouts maakte nog voor rust de 2-0. In de slotfase zette Jeroen Veldmate met een eigen doelpunt nog de 3-0 op het scorebord.

De thuisploeg was al vanaf de aftrap de betere en bouwde de aanvallen rustig op. Het zorgde voor frustraties bij Heracles Almelo, dat veel overtredingen nodig had om de Tilburgers af te stoppen. Het was dan ook wachten totdat Willem II op voorsprong kwam en dat gebeurde na ruim een kwartier. Nadat Armenteros in Almelo al twee keer scoorde tegen zijn oude ploeg, scoorde hij vandaag opnieuw. Een corner kwam voor de voeten van Bruno Andrade terecht, die leek de bal compleet verkeerd te raken, maar bereikte daar wel Armenteros mee. Met links tikte hij vervolgens eenvoudig binnen.

Heracles Almelo creëerde zelf niets en kwam dan ook niet verder dan een afstandsschot van Mark-Jan Fledderus. Het was dan ook geen verrassing dat Willem II nog voor rust de voorsprong verdubbelde. Een geblokt schot van Armenteros kwam voor de voeten van Stijn Wuytens. Met wat geluk werd Haemhouts bereikt, die de 2-0 mocht binnenschieten.

Na rust leunde Willem II wat achterover en gaf het Heracles Almelo het idee dat er nog iets te halen viel. De gasten uit Overijssel waren echter zo zwak dat ze niks met de geboden ruimte wisten te doen. De grootste kans was er voor Brahim Darri, die oog in oog met Kostas Lamprou stond. De doelman van Willem II greep echter goed in.

In de slotfase liepen de frustraties bij de Heraclieden steeds hoger op, wat leidde tot nog meer stevige overtredingen en gele kaarten. Vijf minuten voor tijd was de chaos compleet, toen Jeroen Veldmate een mislukte vrije trap van Bruno Andrade in het eigen doel werkte. Het was tekenend voor het spel van Heracles Almelo, dat door deze nederlaag nog wat dieper in de problemen komt. Nog altijd zijn de mannen van John Stegeman op de zestiende plaats te vinden. Ondertussen zet de opmars van Willem II door: de Tilburgers stomen op richting het linkerrijtje.

Door: Jessica Westdijk