18:30 uur
Vitesse
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 15. / Schot met links  (Abiola Dauda)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Bertrand Traoré 45. / Schot met links  (Kelvin Leerdam)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Ben Sahar 57. / Schot met links  (Samuel Armenteros)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Denys Oliynyk 88. / Schot met links  (Rochdi Achenteh)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Abiola Dauda 90. / Schot met rechts  (Denys Oliynyk)

90'

Na rust werden er nog drie doelpunten gemaakt. Ben Sahar tekende eerst voor de aansluitingstreffer, maar een tweede goal van Willem II bleef uit. Vitesse scoorde nog wel twee keer: via Denys Oliynyk en Abiola Dauda.
90'
90'
Doelpunt voor Vitesse, 1:4 door Abiola Dauda
En het wordt zelfs 1-4! Een beetje geflatteerd is het wel. Abiola Dauda krijgt veel ruimte en van een meter of twintig plaatst hij de bal in de rechterkruising. Kostas Lamprou duikt, maar komt niet in de buurt van de bal.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
88'
Doelpunt voor Vitesse, 1:3 door Denys Oliynyk
Over en uit! Rochdi Achenteh speelt Denys Oliynyk aan, die eerst naar zijn rechts kapt en vervolgens naar zijn linkerbeen. De Oekraïner schiet de bal vervolgens in de korte hoek. Kostas Lamprou zag er niet helemaal goed uit bij het doelpunt.
87'
In Tilburg gelooft men nog wel in de 2-2, maar kan de thuisploeg nog wat forceren?
85'
Ook dat had de beslissing kunnen zijn! Uroš Đurđević mag tot ver komen en op het moment dat hij schiet, zet Jordens Peters een sliding in. De verdediger blokt daarmee het schot.
84'
Gele kaart voor Wallace (Vitesse)
83'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
83'
Wissel uit bij Willem II -> Stijn Wuytens
79'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
79'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
78'
Wissel in bij Willem II -> Jerson Cabral
78'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
78'
De lat! Dat had de beslissing kunnen zijn! Vitesse krijgt een vrije trap op een meter of 25. Marko Vejinović mag de vrije trap nemen en hij schiet de bal op de lat!
75'
Gele kaart voor Bertrand Traoré (Vitesse)
De maker van de 0-2 gaat onbeholpen het duel aan met Mitchell Dijks en wordt daarvoor met geel bestraft.
73'
Opvallend. Jan-Arie van der Heijden staat buiten de lijnen en vraagt of hij het veld weer in mag. Scheidsrechter Pieter Vink wacht lang en pas op het moment dat Vitesse in de tegenaanval gaat, mag hij het veld betreden. De verdediger ontvangt meteen de bal en even later ontstaat bijna een kansrijke situatie. De beslissing van Vink om juist op dat moment Van der Heijden in het veld te laten, wordt niet gewaardeerd door Jurgen Streppel en het publiek.
73'
Willem II gaat steeds meer risico nemen, waardoor er steeds meer ruimte achter de verdediging van de thuisploeg komt te liggen.
70'
Er zijn nog twintig minuten te spelen en als het zo doorgaat, dan kan ik mij niet voorstellen dat het 1-2 blijft. Wat een kansen zijn er geweest in de afgelopen tien minuten!
68'
Een enorme kans voor Willem II! In de tegenaanval breekt Ali Messaoud door aan de rechterkant van het veld. Hij heeft zijn oogkleppen op, want in plaats van de bal aan de compleet vrijstaande Bruno Andrade te geven, schiet Messaoud. Het schot gaat voorlangs.
67'
Bal van de lijn! Een bal wordt uit een hoekschop richting het doel van Willem II gekopt. Kostas Lamprou is gezien, maar Robbie Haemhouts voorkomt op de lijn de 1-3.
66'
Kostas Lamprou voorkomt de 1-3! Het is Dauda Abiola die het doel van Willem II onder vuur neemt. Eerst doet hij alsof hij schiet, een seconde later volgt er een echt schot. Lamprou weet met zijn vingertoppen de bal naast te tikken.
65'
Vitesse krijgt een vrije trap op een interessante plek, na een overtreding van Mitchell Dijks op Bernard Traoré. Rechts van het strafschopgebied, niet ver van de cornervlag, mag Marko Vejinović aanleggen.
64'
Het spelbeeld is veranderd. Vitesse zakt wat meer in en Willem II speelt een stukje 'hogerop'. We gaan zo te zien een leuke slotfase tegemoet.
61'
Aan de andere kant, Ben Sahar! Vanuit een lastige positie waagt de Israëliër een poging. Het schot gaat voorlangs, al rekende het publiek in het Koning Willem II Stadion even op de gelijkmaker.
61'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
61'
Wissel uit bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
60'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
60'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
60'
Zo, lekker schot! Bernard Traoré draait goed weg en schiet de bal vervolgens een metertje over het doel van Kostas Lamprou.
60'
Dat is nog eens verdedigen! In de counter lijkt Willem II er via Samuel Armenteros uit te komen, maar Jan-Arie van der Heijden zet een blok en stopt daarmee de tegenaanval.
59'
Uit het niets is het weer spannend in het Koning Willem II Stadion! Kan de thuisploeg doordrukken?
57'
Doelpunt voor Willem II, 1:2 door Ben Sahar
Het is onverwacht, maar daar is de aansluitingstreffer! Ben Sahar geeft de bal aan Samuel Armenteros, die het strafschopgebied in dribbelt en vervolgens de bal weer terug legt. Sahar laat het buitenkansje niet onbenut en met een sliding tikt hij de bal in het doel: 1-2.
54'
Hoog over! Davy Pröpper besluit maar eens uit te halen. Erg geschikt is het moment niet, want de bal komt met een stuit én gaat richting zijn linkervoet. Dat Pröpper's poging hoog over vliegt, is dan ook niet verrassend.
52'
Wat is er met Willem II aan de hand? De thuisploeg heeft in de eerste zeven minuten van de tweede helft nog niets laten zien. Het is Vitesse voor en Vitesse na.
50'
Daar is het eerste schot van de tweede helft! Na een lange periode van balbezit komt de bal bij Bernard Traoré, die naar zijn linkerbeen kapt en uithaalt. Kostas Lamprou ziet het schot van Traoré een meter over de lat zeilen.
48'
In de eerste minuten na rust heeft Vitesse veel balbezit op de helft van Willem II, dat dus niet uit de startblokken vliegt.
46'
Ongewijzigd zijn Willem II en Vitesse aan de tweede helft begonnen.
46'
45'

We gaan rusten met een 0-2 tussenstand. Na een kwartier spelen opende Davy Pröpper op aangeven van Abiola Dauda de score. Daarna begon Willem II beter te voetballen en kreeg het kansen op de 1-1, maar de gelijkmaker bleef uit. Vlak voor rust moest Kostas Lamprou voor een tweede keer de bal uit het net vissen. Met een hard en bekeken schot zorgde Bernard Traoré voor de 0-2.
45'
45'
Doelpunt voor Vitesse, 0:2 door Bernard Traoré
Vlak voor rust toch nog een doelpunt! Marko Vejinović geeft de bal op Kelvin Leerdam, die op zijn beurt de bal teruglegt op Bernard Traoré. Met zijn linkerpoot schuift de aanvaller uit Burkina Faso de bal in de korte hoek, buiten het bereik van Kostas Lamprou.
43'
We naderen de rust in Tilburg. De laatste minuten gebeurt er niet heel veel meer en het heeft er alle schijn naar dat we met een 0-1 ruststand gaan rusten.
42'
Pijn bij Bertrand Traoré nadat hij met zijn hoofd tegen het hoofd van Mitchell Dijks is gekomen. De Vitesse-aanvaller gaat even op de grond zitten, wat hem niet in dank wordt afgenomen door het publiek in het Koning Willem II Stadion.
40'
Even lijkt Frank van der Struijk een strafschop te veroorzaken door Davy Pröpper onderuit te halen, maar scheidsrechter Pieter Vink laat gewoon doorspelen.
38'
Na een korte blessurebehandeling voor Robbie Haemhouts is het spel weer hervat.
36'
Rochdi Achenteh, zijnet! De linskback komt ver en kan vanuit een vrij lastige hoek schieten. Achenteh probeert de bal in de korte hoek te schieten, maar hij schiet 'm in het zijnet.
35'
Willem II zit in een zeer sterke fase. Vitesse wankelt, maar blijft vooralsnog overeind.
33'
Dat móest de 1-1 zijn! Ali Messaoud ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers van Vitesse en komt door een pass van Samuel Armenteros één op één met Piet Velthuizen te staan. Messaoud zoekt de lange hoek, maar vindt met zijn schot de benen van de doelman.
31'
Dat scheelt heel weinig! Een voorzet van Terell Ondaan wordt door een Vitesse-speler aangeraakt en vliegt daardoor bijna over Piet Velthuizen heen. De doelman is echter attent en tikt de bal uit het doel. Daarna is het gevaar nog niet geweken, maar een nieuwe doelpoging van Willem II blijft uit.
30'
Lekkere vrije trap van Ali Messaoud! De nummer tien van Willem II schiet een vrije trap vanaf dertig meter direct op doel. Het schot is hard, maar gaat recht door het midden. Met zijn vuisten bokst Piet Velthuizen de bal weg.
29'
Vitesse heeft de wedstrijd onder controle en staat terecht met 1-0 voor in het Koning Willem II Stadion. Net zo oogstrelend als de vorige wedstrijden is het niet, maar degelijk wel.
26'
Daar was bijna de 0-2! Vanaf rechts geeft Wallace de bal voor richting de eerste paal, waar Abiola Dauda opduikt. De Nigeriaan kopt de bal een metertje naast.
25'
Los van de kans van Samuel Armenteros in de vijfde minuut, heeft Willem II nog vrij weinig gecreëerd. Dat is een compliment voor de verdediging van Vitesse, dat qua organisatie goed staat.
24'
Abiola Dauda kaatste goed bij de 1-0 van Davy Pröpper, maar zijn aannames zijn vanavond over het algemeen niet goed.
22'
Haha, Bertrand Traoré probeert het wel van héél ver. Met een hard schot van - ik denk - 45 meter probeert hij Kostas Lamprou te verrassen. De Griek schrikt niet en ziet de bal naast gaan.
21'
We zitten even in een wat mindere periode van de wedstrijd. Beide ploegen maken veel fouten in het combinatiespel.
19'
De vrije trap levert Willem II niets op: in het strafschopgebied wordt er een overtreding op doelman Piet Velthuizen begaan.
18'
Ali Messaoud heeft veel pijn nadat hij een tikje heeft gekregen van Marko Vejinović. Willem II krijgt door de overtreding halverwege de helft van Vitesse een vrije trap.
17'
Willem II lijkt niet van slag door het doelpunt en gooit meteen alles op de aanval.
15'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Davy Pröpper
Het is niet het mooiste doelpunt, maar hij telt wel! Davy Pröpper stoomt door de as van het veld op en gaat de één-twee aan met Abiola Dauda. De spits legt keurig terug op Pröpper, die de bal via een voet van Willem II'er Dries Wuytens in het doel schiet.
13'
Keurig verdedigd door Mitchell Dijks! Bertrand Traoré probeert de linksback te omspelen, maar Dijks houdt keurig zijn lichaam tussen de bal en Traoré, waarna de bal over de achterlijn rolt.
11'
Vitesse krijgt de eerste hoekschop van de avond. Marko Vejinović neemt 'm, Kostas Lamprou vangt de hoge bal.
11'
Schwalbe of overtreding? Ben Sahar gaat vlak voor de zestien naar de grond na contact met Jan-Arie van der Heijden. De scheidsrechter besluit niet te fluiten.
10'
Willem II is wat feller in de duels en dat levert de Tilburgers geregeld de tweede bal op.
8'
Een mooi driehoekje ver op de helft van Willem II levert Vitesse niets op. Marko Vejinović vindt Abiola Dauda, die Kelvin Leerdam aanspeelt. De middenvelder probeert op zijn beurt Vejinović weer te zoeken, maar slaagt er niet in om hem te bereiken.
6'
Bijna de 1-0! Mitchell Dijks laat zich weer aanvallend geven en geeft een puike voorzet. Bij de tweede paal probeert Samuel Armenteros de bal binnen te tikken, maar hij komt een teenlengte tekort!
5'
Daar is de eerste (echte) aanval van Willem II. Mitchell Dijks stoomt aan de linkerkant op en speelt Ben Sahar aan, die direct de bal voorgeeft. De voorzet vliegt echter over Terell Ondaan heen.
5'
Het meeste balbezit in de beginfase van de wedstrijd is voor Vitesse, dat niet zo voortvarend begint als het vorige duel tegen ADO Den Haag (6-1).
3'
Jordens Peters speelt de bal fout terug op Kostas Lamprou, die een hoekschop ternauwernood kan voorkomen. Vitesse houdt er wel een ingooi ver de op de helft van Willem II aan over.
3'
Het is een rustig begin van de wedstrijd. Beide ploegen beginnen de wedstrijd afwachtend.
1'
De wedstrijd in het Koning Willem II Stadion is begonnen!
1'

Na twee Eredivisie-loze weken wordt er dit weekend gelukkig weer gevoetbald. We beginnen de negende speelronde met een wedstrijd tussen Willem II en Vitesse. De club uit Tilburg staat op een knappe achtste plaats in de competitie en presteert daarmee boven verwachting. Vitesse vinden we terug op de elfde plek, maar de Arnhemmers zijn bezig aan een sterke reeks en laten momenteel misschien wel het beste voetbal van de Eredivisie zien. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe vanaf 18:30 verslag van dit duel.

Sterk in eigen huis

De thuisploeg van vanavond, Willem II, kan vertrouwen putten uit de goede resultaten die de club dit seizoen in eigen huis behaalde. Van de vier thuiswedstrijden werd er drie keer gewonnen en alleen verloren van PSV. AZ (3-0), NAC Breda (2-1) en sc Heerenveen (2-1) werden op eigen terrein al aan de kant gezet. In totaal veroverde Willem II dit seizoen al twaalf punten. Dat is één punt meer dan de tegenstander van vanavond, Vitesse.

Vitesse op schot

Vitesse begon het seizoen dramatisch, maar inmiddels vinden we de Arnhemmers terug in de middenmoot van de Eredivisie. Vitesse maakte in de laatste twee wedstrijden liefst twaalf (!) doelpunten en speelt oogstrelend voetbal. Peter Bosz kan ook weer beschikken over Davy Pröpper, die terugkeert van een liesblessure. Dat gaat ten koste van Valeri Qazaishvili, die de laatste twee wedstrijden erg sterk speelde.

Onderling resultaat

Als we naar de historische resultaten kijken, kan het vanavond beide kanten op gaan. Van de laatste tien keer dat Willem II – Vitesse werd gespeeld, wonnen beide ploegen vier keer en werd er twee keer gelijkgespeeld. Twee seizoenen geleden wonnen de Arnhemmers met 0-2 en maakte Jonathan Reis twee doelpunten.