1 : 0 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 12. / Schot met links  (Luke Wilkshire)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 19. / Schot met rechts  (Jens Toornstra)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jeroen Veldmate 63. / Penalty

90'
Via een penalty kwam Heracles Almelo dichterbij Feyenoord, maar echt in de problemen kwam de thuisploeg niet. Vooral in het laatste kwartier kreeg de ploeg nog een aantal goede kansen, maar de Rotterdammers konden de derde treffer niet maken.
90'
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Bart Schenkeveld
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mike te Wierik
88'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
Vasthouden en een tackle: Clasie laat er geen gras over groeien. Hij voorkomt met een nuttige overtreding dat Bel Hassani kan denken aan aanvallen.
85'
Daar was het bijna beslist! Toornstra prikt na een combinatie de bal in de rechterhoek, maar Telgenkamp heeft een mooie save in huis.
84'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Edwin Gyasi
84'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
83'
Het is bijna ongelooflijk, maar Feyenoord heeft al veertien corners gekregen in deze wedstrijd. Heracles Almelo staat na ruim tachtig minuten op nul hoekschoppen.
80'
Feyenoord krijgt de controle over de wedstrijd iets meer terug. Het was de controle nooit kwijt, maar het begon langzaam uit de Rotterdamse handen te glippen.
77'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
77'
Wissel uit bij Feyenoord -> Elvis Manu
75'
Harde inzet van Clasie! Een corner wordt nog weggewerkt, maar via Immers en Manu kan de nummer zes van Feyenoord uithalen. De aanvoerder raakt de bal goed, maar stuurt het speeltuig niet goed genoeg de hoek in, waardoor Telgenkamp kan stompen.
74'
Met nog een kwartier op de stadionklok wordt het spel van beide ploegen ietwat opportunistischer. De lange bal komt weer terug in het spelbeeld en soms wordt er gegokt op een fout van een tegenstander.
71'
Het regent nu penaltyclaims! Eerst beweert Manu dat hij wordt vastgehouden door Te Wierik en daarna ontstaat er een valpartij in de zestien van Heracles Almelo. Danny Makkelie vindt het allemaal prima en laat doorspelen.
68'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Mike te Wierik, die Clasie opvangt op de helft van Feyenoord.
66'
Feyenoord maakt het zichzelf zo wel erg moeilijk. Heracles Almelo gaat er natuurlijk in geloven nu. Dat terwijl het in de eerste helft zo makkelijk ging voor de thuisploeg.
63'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Jeroen Veldmate
En Jeroen Veldmate brengt de spanning dan misschien toch weer terug in de wedstrijd. De verdediger vindt de linkerhoek en als Vermeer de verkeerde kant op gaat staat het 2-1.
63'
Penalty Heracles Almelo! Wilkshire glijdt, maar raakt de enkels van Oussama Tannane.
62'
Heel spannend is de wedstrijd trouwens niet. Weinig actie voor het doel en een trage balcirculatie.
58'
Het is wachten tot het balletje goed valt bij Feyenoord, dan wordt het 3-0 en zit de wedstrijd definitief op slot. Heracles Almelo legt te weinig energie in de wedstrijd om echt iets te betekenen in Rotterdam.
54'
Heracles Almelo komt niet meer zoveel in de problemen, maar zelf creëert het helemaal niets in De Kuip. Feyenoord kan rustig verdedigen en heeft het niet moeilijk tegen de hekkensluiter.
51'
Feyenoord scoorde vanavond al uit een corner en ook nu laten de Rotterdammers een variant zien. Eerst oorlog maken in de zestien, vervolgens toch de rand van de zestien weer opzoeken en dan richting de penaltystip sprinten. Het heeft geen effect, maar er wordt wel over nagedacht bij Feyenoord.
48'
Joris Mathijsen kan niet verder en moet zich laten vervangen. Matthew Steenvoorden komt in het veld en hij maakt zijn debuut voor Feyenoord én zijn debuut in de Eredivisie. Hij speelde al wel in de KNVB Beker en de Jupiler League.
48'
Wissel in bij Feyenoord -> Matthew Steenvoorden
48'
Wissel uit bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
46'
45'
Feyenoord komt nauwelijks in de problemen tegen hekkensluiter Heracles Almelo. Via Elvis Manu kwam het al binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong en alleen via een kopbal van Weghorst werd de uitploeg gevaarlijk. Vermeer tikte de inzet echter via de lat uit zijn doel.
45'
42'
Dat is knap! Bel Hassani glijdt uit na een duwtje van Karim El Ahmadi en terwijl de bal onder hem ligt en de armen van de invaller wapperen, maakt Bel Hassani zowaar geen hands. Hij mist de bal in drie ongecontroleerde bewegingen. Breakdancing voor beginners, zeg maar.
40'
Fledderus staat overigens weer binnen de lijnen. Hij mocht het veld weer in tijdens de vrije trap van een minuut geleden.
39'
Wat een reflex van Kenneth Vermeer! Dat zijn de kwaliteiten van de goalie, maar hij laat het weer zien. De vrije trap is lang onderweg, maar Wout Weghorst heeft de baan van de bal allang ingeschat. Met een snoekduik vindt hij bijna de kruising van dichtbij, maar Vermeer krijgt er zijn hand tegenaan en werkt de bal tegen de lat.
38'
Een onbesuisde actie van Kazim, die vooral lomp probeert de bal af te pakken van Mark-Jan Fledderus. De aanvoerder van Heracles Almelo speelt de bal weg, maar wordt alsnog geraakt door de spits van Feyenoord. Fledderus moet behandeld worden.
35'
Weer een grote kans voor Feyenoord! Nelom zet al glijdend de bal voor en Toornstra lijkt voor de 3-0 te zorgen. Van dichtbij tikt hij de bal richting doel, maar Telgenkamp stopt de inzet met zijn lichaam.
32'
Misschien is het ook niet eens zo erg dat Cziommer naar de kant moet. Met zijn ervaring kan hij belangrijk zijn voor Heracles Almelo, maar invaller Iliass Bel Hassani heeft ook bepaalde kwaliteiten die de hekkensluiter van de Eredivisie kan helpen.
28'
Niet heel erg handig van Simon Cziommer. De middenvelder komt hard in op de enkels van Jordy Clasie, maar blesseert zichzelf bij die actie. Clasie komt ongeschonden uit de strijd, maar Cziommer moet zich laten vervangen.
28'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
28'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
25'
Een vrije kopkans voor Kazim! De aanvalsleider van Feyenoord krijgt een perfecte voorzet van Miquel Nelom, maar Kazim raakt de bal verkeerd op het hoofd. Telgenkamp kan opgelucht ademhalen, maar dit had de 3-0 moeten zijn.
22'
Nu wordt het wel een hele zware avond voor Heracles Almelo, dat het strijdplan binnen twintig minuten al drastisch aan moet passen.
19'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Elvis Manu
Nou, dat ging simpel zeg. Jens Toornstra legt een corner op de penaltystip en Manu staat heel simpel klaar om de bal richting doel te verwerken. Met de binnenkant van zijn voet vindt hij voor de tweede keer deze avond het net: 2-0.
15'
Manu bewijst toch weer zijn waarde voor dit Feyenoord. De aanvaller maakt een bijzonder goede seizoenstart mee, zowel in de Eredivisie als in Europa.
12'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Elvis Manu
Uit het niets een treffer voor Feyenoord! Luke Wilkshire slingert een bal vanaf de rechtsback richting de zestien en als niemand van Heracles Almelo die bal aanraakt, is het voor Elvis Manu een koud kunstje om de 1-0 te scoren. Hij schuift de bal onder Dennis Telgenkamp door en zet Feyenoord op een voorsprong.
10'
Heracles Almelo probeert het op eigen helft heel compact te houden. De middenvelders staan dicht bij elkaar en de aanvallende linie trekt zich terug rond de middencirkel. Aan Feyenoord de taak om in de drukte te voetballen.
7'
Dat is de eerste kans van de wedstrijd! Colin Kâzım-Richards verlegt een lange bal van Joris Mathijsen mooi en geeft mee aan Lex Immers. De middenvelder gaat op snelheid richting het doel, maar zijn harde schot is niet goed gemikt en vliegt over.
4'
Een onrustig begin in Rotterdam, waar de lange bal veelvuldig gehanteerd wordt en beide ploegen de bal niet goed in het bezit kunnen houden.
1'
De spelers komen uit de catacomben en betreden het gras in De Kuip. We beginnen bijna met Feyenoord - Heracles Almelo!
Heracles Almelo pakte in de vorige speelronde voor het eerst punten in de Eredivisie. De ploeg wil de flow een goed vervolg geven, maar het treedt aan tegen Feyenoord. De Rotterdammers staan na een slechte start nog in de middenmoot, maar een driepunter tegen de hekkensluiter kan daar verandering in brengen. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Feyenoord

De Rotterdammers zijn weer actief in Europa en dat is natuurlijk moeilijk te combineren met de verplichtingen in de Nederlandse competitie. Ook donderdag wacht er weer een wedstrijd voor de ploeg uit de havenstad, dus tegen een opponent die onderaan staat in de Eredivisie, kan Feyenoord het wel eens op tachtig procent willen uitspelen. Dit is natuurlijk een risico, want de ploeg uit Overijssel weet sinds kort weer wat winnen is.

De hekkensluiter heeft nu drie punten en die werden in eigen huis veroverd tegen NAC Breda. Het werd maar liefst 6-1 voor de thuisploeg. Doelpunten die meer dan welkom waren, want zo werd er meteen vertrouwen getankt voor deze wedstrijd. Wout Weghorst is op dit moment de man in de spotlights bij Heracles Almelo. De lange spits maakte zijn debuut bij Jong Oranje, scoorde ook meteen met het hoofd, maar kon niet voorkomen dat de beloften werden uitgeschakeld in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap in 2015.

Er kunnen gekke dingen gebeuren in de Eredivisie, maar Feyenoord in eigen huis moet toch af kunnen rekenen met Heracles Almelo. De ploeg heeft het zelfvertrouwen weer teruggevonden, maar of ze dit ook een overwinning in Rotterdam kan brengen is nog maar de vraag. Rond half zeven worden de opstellingen bekend en deze zijn vervolgens hier te vinden.