PSV Zaterdag, 18. Oktober 2014
18:30 uur
AZ Alkmaar
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 20. / Schot met rechts  (Jetro Willems)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Adam Maher 29. / Schot met rechts  (Santiago Arias)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Adam Maher 41. / Schot met links

90'
Bij rust had PSV de eindstand al te pakken. AZ was in de tweede helft niet in staat om PSV het vuur aan de schenen te leggen. De gastheren hadden nog wel kansen op meer doelpunten, maar die vielen er niet.

Bedankt voor het volgen van dit duel! Graag tot een volgende keer.
90'
90'
Scheidsrechter Björn Kuipers trekt er nog twee minuten extra speeltijd bij.
89'
Nou Muamer Tanković, daar mag je niet klagen. De invaller wil natrappen op Nicolas Isimat-Mirin. Björn Kuipers ziet het gebeuren, maar doet het af met een waarschuwende blik.
87'
Jürgen Locadia kan koppen in het strafschopgebied. De invaller raakt het leder goed, maar kopt te hoog: over.
83'
Had erin gemogen Narsingh! Luciano Narsingh komt aan de rechterkant van het strafschopgebied frank en vrij te staan voor Sergio Rochet. De international is te gehaast en pegelt de bal hoog over het doel van AZ.
81'
Nou, zowaar een mogelijkheid voor AZ. Mikhael Rosheuvel haalt de achterlijn en legt de bal voor het doel. Daar wordt Muamer Tanković, maar die is daar niet te bekennen. Althans, hij komt veel te laat.
80'
Luuk de Jong kan ook terugkijken op een prima rentree. Hij scoorde weliswaar niet, maar hield de defensie van AZ wel regelmatig bezig.
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luuk de Jong
76'
Ai, Narsingh dicht bij zijn tweede. De vleugelaanvaller bereikt de achterlijn en haalt uit naar de verre hoek. Met de vingertoppen voorkomt Sergio Rochet de vierde treffer van PSV.
73'
Invaller Marcel Ritzmaier laat zich meteen zien. De Oostenrijker haalt van ver uit, maar het schot vang te veel hoogte en gaat over.
72'
Andrés Guardado keerde vanavond terug van een blessure. De Mexicaanse middenvelder kan terugkijken op een prima wedstrijd.
71'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
71'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
68'
Jetro Willems legt de bal bijna panklaar voor Luuk de Jong. De spits kan een meter of acht voor het doel van AZ koppen, maar kan de bal niet genoeg raken.
67'
Ook voor Guus Hupperts zit de wedstrijd erop. De snelle vleugelaanvaller hebben we ook veel te weinig gezien vanavond. Aan Mikhael Rosheuvel de beurt om dit beter te doen.
66'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Mikhael Rosheuvel
66'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
62'
Nee, een doelpunt van AZ lijkt er vanavond niet in te zitten. De spelers van John van de Brom hebben niet de overtuiging om voor een 'aansluitingstreffer' te zorgen.
59'
De onzichtbare spits Robert Mühren wordt naar de kant gehaald. Voor hem komt Muamer Tanković. Hij was twee weken geleden tegen FC Twente nog verantwoordelijk voor de 2-2.
59'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
59'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
56'
Jetro Willems was bij twee doelpunten van PSV nauw betrokken. Nu is hij zelf dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van ver prikt de verdediger bijna in de rechterhoek. Gelukkig voor doelman Sergio Rochet gaat de bal langs de goede kant van de paal.
49'
Een kansenregen! Het is een wonder dat het niet 4-0 staat. Florian Jozefzoon raakt eerst de lat en vindt daarna drie keer Sergio Rochet op z'n pad.
48'
Wil AZ er nog iets van maken deze wedstrijd, dan heeft het snel een doelpunt nodig.
47'
Gele kaart voor Viktor Elm (AZ Alkmaar)
Viktor Elm vloert Jorrit Hendrix. Dat komt hem te staan op een gele kaart.
46'
Derrick Luckassen is in de kleedkamer van AZ achtergebleven. Zijn vervanger Mattias Johansson vervult daardoor in de tweede helft de rechtsbackpositie.
46'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Mattias Johansson
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Derrick Luckassen
46'
45'
AZ kan even op adem komen. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd, maar lijkt halverwege al geklopt. Sergio Rochet moest in de eerste helft drie keer vissen. Hij had geen antwoord op schoten van Adam Maher (twee keer) en Luciano Narsingh.

45'
44'
Al voor rust is de wedstrijd zo goed als beslist. Of het moet straks in de tweede helft heel raar gaan lopen.
41'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:0 door Adam Maher
Adam Maher bekroont een geweldige rush met een doelpunt. Aan de rechterkant zet de voormalige speler van AZ het op een lopen. Hij stuurt vier, vijf AZ'ers het bos in en laat met zijn schot in de rechterhoek doelman Sergio Rochet kansloos.
37'
Na de 2-0 dicteert PSV de wedstrijd. AZ wordt teruggedrongen op eigen helft. De Alkmaarders komen er op het moment even niet aan te pas.
34'
Jozefzoon! Bijna was daar de genadeslag voor AZ. Florian Jozefzoon ontfutselt Jeffrey Gouweleeuw de bal en zet het op een lopen. In het strafschopgebied trekt de rappe aanvaller iets naar binnen. Jozefzoon besluit uit te halen, maar zijn schot gaat net naast. Centimeterwerk.
33'
Dit is toch een vervelende constatering voor AZ. Trainer John van den Brom zag zijn ploeg heel aardig beginnen in Eindhoven, maar kijkt na een dik half uur wel met 2-0 achter.
29'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Adam Maher
En weer kan Eindhoven juichen. En weer verdient Jetro Willems de complimenten. Een hoge voorzet van hem aan de linkerkant wordt heel slecht weggewerkt door doelman Sergio Rochet. Via zijn hand komt de bal plotseling voor de voeten van Adam Maher, die het cadeautje gretig uitpakt.
26'
Dit had de tweede moeten zijn! PSV is er weer razendsnel uit. Florian Jozefzoon staat randje buitenspel, maar mag verder. De aanvaller is veel te slordig in de aanname als hij op weg gaat naar Sergio Rochet. Omdat Simon Poulsen ook nog hinderlijk in de weg gaat lopen, is de kans verkeken terwijl hier zeker een doelpunt in had gezeten.
21'
De voorsprong is misschien wel een beetje tegen de verhouding in. AZ was dreigender en PSV was dat tot aan de goal niet bepaald.
20'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Luciano Narsingh
Narsingh maakt hem, maar de credits zijn voor Jetro Willems. Op het juiste moment geeft de verdediger de steekpass op de sprintende Narsingh. Met de splijtende pass zet Willems de vleugelaanvaller allen vrij voor Sergio Rochet. Narsingh blijft rust en schuift de bal in de linkerhoek.
18'
AZ is dreigender dan PSV. De thuisploeg heeft moeite om gevaar te stichten. AZ gaat dat een stuk beter af. Ook deze keer. Robert Mühren is het eindstation van een counter. Helaas voor AZ komt de spits niet verder dan een slap schuivertje in de handen van Jeroen Zoet.
15'
Sergio Rochet is het spoor even bijster. De doelman van AZ krijgt de bal terug van een medespeler. Hij wil een aanstormende Luuk de Jong met een schijnbeweging het bos insturen, maar dat lukt allesbehalve. Rochet is daardoor genoodzaakt een ingooi weg te geven. Niet heel sterk van de Uruguayaan.
14'
PSV met een lange periode balbezit. Wat levert het op? Weinig. AZ staat geconcentreerd te verdedigen. De thuisploeg komt niet verder dan de bal plichtmatig over te spelen.
11'
Centimeters! Nemanja Gudelj met een heerlijk uithaal van ver. Met zijn rechter laat de Serviër de bal verraderlijk zakken. Tot opluchting van PSV-doelman Jeroen Zoet gaat het schot maar net naast.
10'
De eerste hoekschop voor AZ levert niets op. Viktor Elm wordt bij de eerste paal gezocht, maar PSV voorkomt dat Elm iets kan doen met de corner.
9'
AZ komt voor het eerst met alle veldspelers op de helft van PSV. Derrick Luckassen wordt na heen en weer getik uiteindelijk aan de zijkant gezocht. De steekpass is echter net te hard: doeltrap.
4'
Gele kaart voor Derrick Luckassen (AZ Alkmaar)
Luckassen legt Florian Jozefzoon neer en krijgt de gele prent van Björn Kuipers.
3'
PSV heeft in de omschakeling met Luuk de Jong aan de bal een zee aan ruimte. De spits doet er te weinig mee. Hij leidt balverlies en is de kans verkeken.
1'
Gelijk een goede mogelijkheid voor PSV. Luuk de Jong mag ver het strafschopgebied in komen. De Jong wacht wat te lang en wordt van de bal gezet. Aan de rand van het strafschopgebied krijgt Adam Maher de bal nog voor zijn voeten. De oud-speler van AZ schiet naast.
1'
PSV heeft afgetrapt in het eigen Philips Stadion.
1'
Zoals verwacht maken Andrés Guardado en Luuk de Jong hun rentree bij PSV. Verdediger Nicolas Isimat-Mirin maakt zijn debuut als basisspeler bij PSV. Hij vervangt Jeffrey Bruma. Jeroen Zoet is door de vele absenties aanvoerder van de Eindhovenaren.

John van den Brom houdt bij AZ vast aan zijn vaste elf spelers die twee weken geleden FC Twente op een gelijkspel hielden.
Goedenavond! Welkom bij het Eredivisieduel tussen PSV en AZ. Ik ben Steven Koelma en doe vanaf 18:30 uur verslag van deze wedstrijd. De opstellingen van beide ploegen zijn hier te vinden.

PSV-AZ is een heel aardig affiche op deze zaterdagavond. Dé topper is uiteraard het treffen tussen FC Twente en Ajax, maar de wedstrijd in Eindhoven is een heerlijk opwarmertje. PSV is de huidige koploper in de Eredivisie en wil die positie uiteraard behouden. Tegen AZ moeten de Brabanders het stellen zonder trainer Phillip Cocu, Jeffrey Bruma en Joshua Brenet. Zij zitten allemaal een schorsing uit. Daarnaast zijn er de geblesseerden Stijn Schaars, Georginio Wijnaldum, Oscar Hiljemark en Memphis Depay. Goed nieuws voor PSV is wel de terugkeer van Luuk de Jong en Andrès Guardado.

AZ gaat een lastige wedstrijd tegemoet. De Alkmaarders wonnen van de laatste tien wedstrijden in Eindhoven er slechts eentje. Toch reist de ploeg van John van den Brom met vertrouwen af naar het Philips Stadion. De Noord-Hollanders gaan voor de winst. "We gaan zaterdag naar Eindhoven om te winnen, zo benader ik élk duel. Ik heb daar als trainer wel vaker gewonnen. Win je deze uitwedstrijd, dan is dat een belangrijke barrière. Het kan je houvast geven", zei de kersverse oefenmeester in aanloop naar het duel.