NAC Breda Zaterdag, 18. Oktober 2014
ADO Den Haag
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mats Seuntjens 31. / Schot met rechts  (Adnane Tighadouini)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 67. / Schot met rechts  (Roland Alberg)

90'

Na rust is het NAC Breda niet gelukt om de 1-0 voorsprong vast te houden tegen de tien van ADO Den Haag. Namens de bezoekers zorgde Michiel Kramer voor de gelijkmaker.
90'
90'
Bij-na! In de slotfase van de wedstrijd mikt Erik Falkenburg vanaf de rand van de zestien de bal nét naast.
90'
..Maar de nummer tien van ADO Den Haag schiet de vrije trap in de muur.
90'
Op een meter of 35 krijgt ADO Den Haag een vrije trap. Roland Alberg staat klaar om 'm in één keer te nemen..
90'
Is dit de enige 'kans' die we in de slotfase te zien krijgen? Van ver (een meter of dertig) waagt Uroš Matić een poging. Zijn inzet rolt laag over de grond, recht op Martin Hansen af. De ADO-goalie heeft dan ook weinig moeite om de bal op te pakken.
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
84'
De tijd begint te dringen voor de thuisploeg, maar kansen zien we nauwelijks. ADO Den Haag wordt nauwelijks teruggedrongen en dat is toch zeer opmerkelijk.
81'
Nog iets minder dan tien minuten te spelen. Een slotoffensief van NAC Breda blijft vooralsnog uit. ADO Den Haag blijft zonder problemen overeind.
80'
Een debutant is in het veld gekomen bij NAC Breda. Brandon Robinson (19) speelde in de jeugd bij Feyenoord en maakte iets meer dan een jaar geleden de overstap naar de club uit Breda.
79'
Wissel in bij NAC Breda -> Brandon Robinson
79'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
78'
Daar gaat de maker van de 1-1. Hij wordt vervangen door Mitchell Schet.
78'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
78'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
75'
Gaan we nog doelpunten zien in het laatste kwartier? NAC Breda moet, maar het spel is zeer armoedig. ADO Den Haag zou zeer tevreden zijn met deze eindstand, maar wie weet zit er nog wel meer in voor de bezoekers.
75'
Tien.. negen.. acht.. zeven.. zes.. vijf.. vier.. drie.. twee.. een.. Haags Kwartiertje!
73'
Het is fluitconcert na fluitconcert in het Rat Verlegh Stadion. In het uitvak wordt ondertussen een klein feestje gevierd. En dan moet het Haags kwartiertje nog beginnen!
71'
Gele kaart voor Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Eigenlijk moet ADO Den Haag hier nóg een rode kaart krijgen, maar Jochem Kamphuis spaart de bezoekers. Michiel Kramer is veel te laat en plaats zijn noppen in de enkel van Isak Ssewankambo. Hij krijgt geel en daar mag hij blij mee zijn.
68'
'Voetballen, voetballen', het publiek pikt het niet dat ADO Den Haag op 1-1 is gekomen.
67'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
67'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
67'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Michiel Kramer
Daar is de 1-1! Dit mag NAC zichzelf helemaal aanrekenen, want het brengt niet genoeg tegen de tien van ADO Den Haag. Via Mike van Duinen komt de bal bij Roland Alberg, die de bal teruglegt op Michiel Kramer. Voor een leeg doel zorgt hij voor de gelijkmaker.
64'
Er is nog ongeveer 25 minuten te spelen en bij deze tussenstand is er absoluut nog hoop voor ADO Den Haag. De bezoekers krijgen weinig kansen, maar eentje is voldoende!
63'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Daar is de volgende kaart. Ditmaal is het een speler van de bezoekers die op de bon gaat. Dion Malone gebruikt zijn arm om Rémy Amieux tegen te houden en krijgt daarvoor geel.
61'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (NAC Breda)
De middenvelder gaat te hard door op Roland Alberg en krijgt daarvoor een gele kaart van Jochem Kamphuis.
59'
Het arbitrale trio maakt vanavond geen vrienden. Zowel spelers van ADO Den Haag als NAC Breda zijn continu boos op de leiding.
57'
Aaron Meijers probeert de korte variant, maar hij passt 'm in de foute van Joeri de Kamps. Onbegrijpelijk! Je hebt toch Michiel Kramer en Mike van Duinen voor het doel staan?!
56'
ADO Den Haag krijgt een vrije trap naast het strafschopgebied na een overtreding van Henrico Drost op Mathias Gehrt. Kunnen de bezoekers hiervan profiteren?
54'
Gele kaart voor Isak Ssewankambo (NAC Breda)
NAC Breda hoort een ingooi te krijgen, maar de grensrechter vlagt voor ADO Den Haag. Isak Ssewankambo is het daarmee oneens en gooit de bal hard op de grond, wat hem op geel komt te staan.
52'
Daar had Michiel Kramer meer mee mogen doen! Daar is het volgende kansje voor de bezoekers. Michiel Kramer wordt aan de rechterkant diep gestuurd en hij komt in een één tegen één situatie met Henrico Drost. In plaats van de verdediger voorbij te sturen, besluit hij van ver te schieten. Het schot gaat ongevaarlijk voorlangs.
51'
Ook ADO Den Haag krijgt in de tweede helft een kansje, zij het dat Gianni Zuiverloon een overtreding begaat. De verdediger kopt de bal uit een vrije trap van Roland Alberg richting doel, maar even daarvoor duwde hij zijn tegenstander.
49'
Net als in de eerste helft is NAC Breda vrij aanvallend aan het tweede bedrijf begonnen.
46'
Direct na rust bijna de 2-0! Mats Seuntjens wordt diep gestuurd krijgt een prima mogelijkheid, maar doelman Martin Hansen is attent en voorkomt dat NAC Breda scoort.
46'
NAC Breda heeft afgetrapt voor de tweede helft. Beide ploegen hebben in de rust niet gewisseld.
46'
45'

NAC Breda zit op rozen, ondanks dat het na de beginfase niet goed speelde. De thuisploeg leidt met 1-0 door een doelpunt van Mats Seuntjens. In de tiende minuut werd Wilfried Kanon van het veld gestuurd en kreeg NAC Breda een strafschop, die echter werd gemist door Adnane Tighadouini.
45'
45'
Jochem Kamphuis heeft er één minuut bijgetrokken.
43'
We naderen het einde van de eerste helft. NAC Breda is na het doelpunt wat verdedigender gaan spelen. ADO Den Haag is vooralsnog alleen maar gevaarlijke als de lange bal op Michiel Kramer wordt gespeeld.
41'
Toen het elf tegen elf was speelde NAC Breda geweldig, maar nu de thuisploeg met een man meer staat, heeft het veel moeite met ADO Den Haag. Opvallend zeg.
38'
Bijna de 1-1! Het lijkt veel op de vorige kans van ADO Den Haag: Michiel Kramer wint het luchtduel van Aleksandar Damčevski en kopt de bal richting de korte hoek. Ditmaal raakt hij niet de paal, maar kopt hij de bal in het zijnet.
37'
Het is opvallend dat Martin Hansen nog op het veld staat. Hij leek echt veel last te hebben van zijn hamstring, maar de doelman is nog niet gewisseld.
34'
De paal! Een voorzet wordt in het strafschopgebied gepompt en Michiel Kramer wint het luchtduel van Aleksandar Damčevski. De spits van ADO Den Haag kopt de bal richting de linkerhoek, maar zijn inzet raakt de paal!
33'
Het is erg vroeg om te zeggen, maar NAC Breda mag dit natuurlijk nooit meer weggeven.
31'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Mats Seuntjens
Daar is het openingsdoelpunt! Mats Seuntjens beschaamt het vertrouwen van de trainer niet en scoort direct als spits. Het is Adnane Tighadouini die de bal vanaf links voorgeeft. Seuntjens duikt op bij de eerste paal en tikt met de punt van zijn schoen de bal in het doel.
30'
Gele kaart voor Aleksandar Damčevski (NAC Breda)
Ook deze beslissing van Jochem Kamphuis is twijfelachtig. Mike van Duinen stoomt op door de as van het veld. Aleksandar Damčevski stopt hem met een sliding, waarbij hij duidelijk de bal raakt. Van Duinen wordt echter ook geraakt en dat besluit de arbiter te bestraffen.
28'
NAC Breda staat met een man meer te voetballen, maar het is ADO Den Haag dat de laatste minuten de boventoon voert.
27'
Bijna was het 0-1! Het was totaal tegen de verhouding geweest, maar ADO Den Haag stond bijna voor. De vrije trap wordt richting de tweede paal gegeven en teruggekopt, maar er staat niemand om de bal binnen te schieten.
26'
ADO Den Haag krijgt een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Joeri de Kamps veroorzaakte de vrije trap door een overtreding te maken op Michiel Kramer.
25'
Adnane Tighadouini gaat na een hard duel naar de grond. De buitenspeler heeft last van zijn borst en wordt op het veld behandeld.
23'
Daar is de eerste poging van ADO Den Haag. Michiel Kramer krijgt de bal halverwege de helft van de thuisploeg en hij besluit om zijn geluk te beproeven. Een erg goede poging is het niet, want Jelle ten Rouwelaar kan het schot(je) simpel vangen.
19'
Maar voordat Martin Hansen het veld verlaat, voorkomt hij nog wel de 1-0! De doelman is zijn blessure even vergeten en komt zijn doel goed uit op het moment dat Kingsley Boateng diep wordt gestuurd.
19'
Martin Hansen strompelt en zal zodra worden vervangen. De doelman van ADO Den Haag heeft last van zijn hamstring.
16'
Het is een kwestie van tijd voordat het 1-0 wordt. ADO Den Haag had niets in te brengen met elf man, dus zal het met tien man helemaal niets kunnen beginnen.
15'
De volgende grote kans is daar! NAC Breda krijgt een vrije trap en Adnane Tighadouini neemt 'm. Hij geeft de bal hoog voor in het strafschopgebied en met een gelukje komt de voorzet bij Uroš Matić. De Serviër mikt de bal met zijn hoofd op het dak van het doel.
13'
Martin Hansen gaat naar de grond. De doelman van ADO Den Haag lijkt last te hebben van zijn hamstring en wordt daarvoor behandeld.
11'
Penalty gemist door Adnane Tighadouini, NAC Breda
De sterspeler van NAC Breda gaat achter de bal staan en hij mikt 'm over het doel! Het blijft 0-0, al staat ADO Den Haag nu wel met tien man.
9'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
Roland Alberg klaagt bij Jochem Kamphuis en krijgt daarvoor geel.
9'
Rode kaart voor Wilfried Kanon (ADO Den Haag)

Rood voor ADO Den Haag en een penalty voor NAC Breda! Oei, scheidsrechter, is dit niet een veel te zware straf voor zo'n licht vergrijp? Wilfried Kanon houdt in het strafschopgebied Kingsley Boateng vast en de arbiter, Jochem Kamphuis, twijfelt even en wijst even later naar de stip. Kanon krijgt rood en verlaat huilend het veld.
7'
Weer Martin Hansen! Hoe lang blijft dit goed gaan voor ADO Den Haag. NAC Breda walst werkelijk over de bezoekers heen. Nu is het Adnane Tighadouini die het doel onder vuur neemt. Zijn schot wordt naast getikt door de ADO-goalie.
6'
Wéér bijna Seuntjens! Wát een beginfase zeg! Mats Seuntjens krijgt de bal bij de tweede paal en maakt van dichtbij bijna de 1-0. Martin Hansen redt echter.
5'
Grote kans voor Mats Seuntjens! De spits wordt diep gestuurd en komt in kansrijke positie terecht. Met de punt van zijn schoen haalt hij uit en Martin Hansen weet ternauwernood redding te brengen.
4'
NAC Breda begint erg opportunistisch aan de wedstrijd. ADO Den Haag staat flink onder druk en weet daar voorlopig niet mee om te springen.
2'
Daar was ie bijna! Martin Hansen schiet de bal over de grond naar voren, waardoor Joeri de Kamps de bal kan onderscheppen. Van een meter of dertig besluit hij uit te halen omdat Hansen nog niet goed gaat opgesteld. De poging van De Kamps gaat rakelings naast!
2'
Het publiek maakt veel lawaai in de eerste minuten van de wedstrijd. Zoals altijd heerst er een lekker sfeertje in Breda.
1'
ADO Den Haag heeft de wedstrijd in gang gebracht!
1'

ADO Den Haag mag z’n borst natmaken, want er staat vanavond een Avondje NAC op het programma. In het Rat Verlegh Stadion nemen de nummer vijftien en zestien het tegen elkaar op. NAC Breda – ADO Den Haag is dus een duel in de kelder van de Eredivisie. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd.

NAC zonder Gudelj

Zonder de ontslagen Nebojša Gudelj zal NAC Breda vanavond de wedstrijd tegen ADO Den Haag beginnen. De trainer werd deze week op straat gezet wegens slechte resultaten en het tegenvallende spel. Zijn (tijdelijke) vervanger is Eric Hellemons. De interim-trainer kiest ervoor om met Mats Seuntjens in de spits te spelen. Seuntjens is de vervanger van de geschorste Stipe Perica.

ADO op zoek naar driepunter

Toen Henk Fraser vorig seizoen het stokje overnam van Maurice Steijn, pakte ADO Den Haag heel veel punten. Dit seizoen wil het echter nog niet vlotten met Fraser en ADO. De Hagenaren staan na acht wedstrijden op zes punten en wonnen nog maar één keer. Het team van Fraser snakt weer naar een driepunter en daar vanavond krijgt het een kans om weer een keer te winnen.

Onderling resultaat

De voorgaande twee keren dat ADO Den Haag op bezoek kwam bij NAC Breda wonnen de Hagenaren. Twee seizoenen geleden werd het 0-3 en maakten Tom Beugelsdijk, Tjaronn Chery en Rydell Poepon de doelpunten. Zij spelen inmiddels niet meer in Den Haag. Vorig seizoen zorgden Michiel Kramer en Aaron Meijers voor de doelpunten (1-2). Alex Schalk (tegenwoordig Go Ahead Eagles) scoorde destijds namens NAC Breda.