1 : 0 Torinfos in de Ticker Sven van Beek 14. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 50. / Kopbal  (Simon Gustafson)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Eljero Elia 71. / Schot met rechts  (Tonny Vilhena)

90'

Feyenoord heeft in de tweede helft orde op zaken gesteld. Via Michiel Kramer kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte. Eljero Elia werd de matchwinner door twintig minuten voor tijd de 1-2 binnen te schieten.
90'
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Het is de laatste minuut van de officiële speeltijd en Feyenoord krijgt een vrije trap vlakbij de hoek van het strafschopgebied van De Graafschap.
88'
Hoekschop voor De Graafschap! Dit is een van de laatste mogelijkheden voor de thuisploeg om op gelijke hoogte te komen.
86'
Wissel in bij Feyenoord -> Colin Kâzım-Richards
86'
Wissel uit bij Feyenoord -> Michiel Kramer
84'
De krachten zijn op bij De Graafschap, maar het geloof in een goed resultaat is nog niet weg. Nog iets meer dan vijf minuten officiële speeltijd voor de thuisploeg!
81'
Wissel in bij De Graafschap -> Tom Menting
81'
Wissel uit bij De Graafschap -> Bryan Smeets
80'
Goede kans voor De Graafschap! Vincent Vermeij komt in kansrijke positie, maar heeft te veel tijd nodig. Daardoor kan hij alleen nog maar de bal terugleggen op Bryan Smeets, die ruim over schiet.
79'
Gele kaart voor Erik Quekel (De Graafschap)
De spits van De Graafschap raakt niet de bal, maar de benen van Karim El Ahmadi: geel.
78'
Daar let Vincent Vermeij niet op! Bryan Smeets geeft een heel slim balletje op de invaller, die daar echter niet op rekende.
76'
Wissel in bij De Graafschap -> Vincent Vermeij
76'
Wissel uit bij De Graafschap -> Kristopher Vida
75'
Aardig kansje voor De Graafschap! Uit een vrije trap wordt Ted van de Pavert bereikt, die de bal een meter of drie naast kopt.
74'
Gele kaart voor Terence Kongolo (Feyenoord)
De verdediger van Feyenoord raakt de bal, maar ook de benen van Erik Quekel. Dat komt hem op geel te staan.
71'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:2 door Eljero Elia
Feyenoord op voorsprong op De Vijverberg! Er gaan veel fouten bij De Graafschap vooraf aan het doelpunt. Tonny Vilhena wordt door drie man afgestopt, waardoor Eljero Elia plots helemaal vrij staat. De buitenspeler wordt aangespeeld door Vilhena en schiet de bal, via het been van Hidde Jurjus, raak.
69'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
Het publiek wil een rode kaart voor de invaller, maar dat is een te zware straf voor deze overtreding. Vilhena raakt met zijn arm Bryan Smeets en krijgt daarvoor geel.
68'
Wissel in bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
68'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bart Nieuwkoop
67'
Wissel in bij De Graafschap -> Robin Pröpper
67'
Wissel uit bij De Graafschap -> Nathaniël Will
67'
Bart Nieuwkoop, die uitstekend debuteert, ligt met pijn op de grond. Hij zal zometeen wellicht worden vervangen.
65'
Bilal Başaçıkoğlu zal bij Feyenoord op de rechtsbuiten spelen. Dirk Kuyt wordt de nieuwe aanvallende middenvelder.
65'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
65'
Wissel uit bij Feyenoord -> Simon Gustafson
64'
Feyenoord voert de druk op het doel van De Graafschap nog maar eens op. Het lijkt erop dat de koek op is bij de thuisploeg.
61'
Nog altijd geen wissels in deze wedstrijd. Bij Feyenoord zitten onder meer Bilal Başaçıkoğlu, Colin Kâzım-Richards en Jens Toornstra op de bank.
58'
Bijna de 1-2! Eljero Elia gaat buitenom bij Bart Straalman en levert daarna een mooie voorzet af op Dirk Kuyt. De aanvoerder van Feyenoord wordt goed verdedigd door Jeroen Tesselaar en kan daardoor de bal niet hard raken. Het zachte kopballetje is echter wel goed geplaatst en gaat maar een paar centimeter naast de goal van Hidde Jurjus.
56'
De Graafschap hebben we de tweede helft nog maar vrij weinig gezien. Feyenoord heeft de wedstrijd onder controle en gaat rustig op jacht naar de voorsprong.
54'
Een prachtige beweging van Eljero Elia, die zich daarmee ontdoet van Bart Straalman. De voorzet van de buitenspeler is minder goed en bereikt Michiel Kramer niet.
52'
Youssef el Jebli blijft op de grond liggen na een botsing met Karim El Ahmadi. De middenvelder van Feyenoord raakte de bal, maar kwam ook hard in.
50'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Michiel Kramer
Daar is al de gelijkmaker voor Feyenoord. Eljero Elia geeft een heel slim balletje op Simon Gustafson, die Michiel Kramer richting de tweede paal ziet lopen. De voorzet van de Zweed is perfect, waardoor de compleet vrijstaande Kramer simpel kan binnenkoppen.
49'
Kristopher Vida met een poging! De middenvelder heeft al vaak geschoten deze wedstrijd en ook dit schot is niet nauwkeurig. De poging van de Hongaar gaat een meter of twee naast de goal van Kenneth Vermeer.
47'
En daar is Feyenoord weer! Een vlammende start van de bezoekers na rust. Weer is het Bart Nieuwkoop die de bal voorgeeft, ditmaal op Dirk Kuyt. De aanvoerder van de Rotterdammers gaat richting de korte hoek, waar Hidde Jurjus echter al op had gerekend.
46'
Meteen een kans voor Feyenoord! Bart Nieuwkoop geeft vanaf rechts een goede voorzet richting Michiel Kramer, die de bal niet helemaal lekker raakt. De inzet van de spits gaat ruim voorlangs.
46'
Giovanni van Bronckhorst houdt vast aan dezelfde namen die ook aan de wedstrijd begonnen. Ook bij De Graafschap geen wissels in de rust.
46'
45'

De spelers van De Graafschap verlaten onder een luid applaus het veld van De Vijverberg. Een terecht applaus, zoals ook de voorsprong van de thuisploeg terecht is. Sven van Beek hielp De Graafschap na een kwartier spelen een handje door een eigen doelpunt te maken. Jan Lammers leek ook de 2-0 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd.
45'
45'
Kansje voor Feyenoord op slag van rust! Marko Vejinović brengt de bal voor en Michiel Kramer zet zijn hoofd er tegenaan. De kopbal vliegt een meter naast het doel van Hidde Jurjus.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
44'
Het is bijna rust op De Vijverberg, waar Feyenoord tegen een achterstand aan kijkt. Trainer Giovanni van Bronckhorst zal in de rust wat moeten veranderen aan zijn team, anders komt het niet meer goed voor de Rotterdammers.
41'
De hekkensluiter van de Eredivisie - wellicht na vanmiddag niet meer - maakt een uitstekende indruk vanmiddag. De thuisploeg staat verdiend op voorsprong tegen Feyenoord, dat aanvallend onmachtig is.
39'
Doelpunt De Graafschap afgekeurd! Onvrede bij de spelers van de thuisploeg, want het leek erop dat de 2-0 op het scorebord kwam te staan. Jan Lammers kopt raak uit een hoekschop, maar scheidsrechter Danny Makkelie heeft een overtreding van Ted van de Pavert op Kenneth Vermeer waargenomen.
38'
En nog een enorme kans! Jeroen Tesselaar poort Dirk Kuyt en geeft vervolgens een afgemeten voorzet op Nathaniël Will, die de bal op de pantoffel neemt. Zijn schot wordt keurig gekeerd door Kenneth Vermeer.
37'
Dat moet de 2-0 zijn! Daar komt Feyenoord heel goed weg. Na een goede combinatie kan Erik Quekel het strafschopgebied binnenlopen. Hij probeert de bal terug te leggen op Youssef el Jebli, maar dat mislukt.
35'
De thuisploeg krijgt de vierde corner in zeer korte tijd. Grote druk op het Feyenoord-doel!
34'
De Graafschap krijgt een hoekschop, nadat Erik Quekel de bal via Jan-Arie van der Heijden over de achterlijn schiet. Kan deze corner de Superboeren wat opleveren?
32'
Kristopher Vida weer met een schot van afstand. Waar zijn vorige poging nog richting doel ging, gaat deze ruim naast.
30'
Goede actie van Marko Vejinović! De middenvelder gaat een één-twee aan met Dirk Kuyt en vanuit een lastige hoek probeert hij de 1-1 op het scorebord te zetten. Het is Hidde Jurjus die goed oplet en voorkomt dat Vejinović soort.
29'
Gele kaart voor Youssef el Jebli (De Graafschap)
De middenvelder van De Graafschap haalt Terence Kongolo onderuit en krijgt daardoor de eerste kaart van de wedstrijd.
28'
Op doorzettingsvermogen komt Cas Peters heel ver. Hij ontdoet zich van Sven van Beek en Dirk Kuyt, maar het schot net buiten het strafschopgebied mist kracht en komt via een Feyenoord-been terecht bij Kristopher Vida, die het doel onder vuur neemt. Kenneth Vermeer kan simpel oppakken.
26'
Simon Gustafson is een van de spelers die nog nauwelijks in het spel is voorgekomen. De Zweed speelt kort achter een speler die ook nog niet veel heeft laten zien: Michiel Kramer.
24'
Het meeste balbezit is nog steeds voor Feyenoord, dat de wedstrijd weer steeds beter onder controle krijgt. Het lukt de Rotterdammers echter nog niet om het De Graafschap heel lastig te maken.
22'
Youssef el Jebli komt onbesuisd in op Eljero Elia, waarna beide spelers met pijn op de grond blijven liggen. De speler van De Graafschap komt goed weg, want deze overtreding was wel een kaart waard.
21'
Bijna Eljero Elia! Karim El Ahmadi geeft de bal voor en Elia komt voor Bart Straalman, die niet goed oplet. De kopbal van de buitenspeler is keihard, maar gaat ook recht op Hidde Jurjus af.
19'
De Graafschap is sinds de voorsprong beter gaan voetballen. Bij Feyenoord gaat het wat minder. Kenneth Vermeer moet zijn spelers regelmatig tot kalmte manen.
16'
Een opstootje in het strafschopgebied van Feyenoord. Michiel Kramer, Marko Vejinović en Ted van de Pavert zijn er bij betrokken. Danny Makkelie doet het af met een kort gesprekje tussen de aanvoerders van beide teams.
14'
Doelpunt voor De Graafschap, 1:0 door Sven van Beek (eigen doelpunt)
De Graafschap komt onverwacht op voorsprong op De Vijverberg. Jan-Arie van der Heijden trapt over de bal heen, waardoor Erik Quekel plots oog in oog komt met Kenneth Vermeer. De doelman redt op het schot van de spits, maar in de rebound is het alsnog raak. Het is uiteindelijk Sven van Beek die op de lijn het laatste zetje geeft.
13'
Feyenoord krijgt nog geen grote kansen, maar heeft een duidelijk overwicht in de openingsfase van de wedstrijd.
11'
Bart Straalman krijgt een vermaning van scheidsrechter Danny Makkelie. De rechtsback gaat te hard door op Eljero Elia en krijgt daarvoor een waarschuwing.
9'
Bal voor het doel langs! Dat scheelt weinig. Eljero Elia houdt net voor de achterlijn de bal in en geeft 'm laag voor. Dirk Kuyt kan er net niet bij en ook De Graafschap-goalie Hidde Jurjus tast mis. Het loopt voor de thuisploeg gelukkig goed af.
8'
Dom, dom, dom. Simon Gustafson neemt korte hoekschop op Marko Vejinović, die de bal meteen kaatst. De Zweed stond echter nog in buitenspelpositie.
7'
Marko Vejinović neemt de vrije trap, maar zijn schot eindigt in de muur.
7'
Feyenoord krijgt een vrije trap op een meter of dertig na een overtreding van Bryan Smeets op Karim El Ahmadi.
5'
Kansje voor Michiel Kramer! De spits wordt diep gestuurd door Dirk Kuyt en neemt de bal niet helemaal goed mee, waardoor hij in een lastige schietpositie komt. Het schot van de Feyenoord-spits wordt uiteindelijk geblokt.
3'
Daar is Feyenoord voor het eerst in de aanval. Via Karim El Ahmadi komt de bal bij Bart Nieuwkoop, die een lage voorzet aflevert richting Dirk Kuyt. Het is Ted van de Pavert die de bal in zijn eigen strafschopgebied wegwerkt.
2'
Balbezit voor De Graafschap op de helft van Feyenoord in de eerste minuut van de wedstrijd. Het balbezit stopt uiteindelijk bij Jeroen Tesselaar, wiens voorzet wordt gevangen door Kenneth Vermeer.
1'
De Graafschap heeft de wedstrijd in gebracht!
1'

Bij Feyenoord start vanmiddag een debutant in de basis: Bart Nieuwkoop. Hij vervangt Rick Karsdorp, die rust krijgt van Giovanni van Bronckhorst. Voor de rest zijn er geen verrassingen in de opstelling van de Rotterdammers.

De Graafschap begint met Bart Straalman als rechtsachter. Hij neemt de positie in van Nathaniël Will, die door een schorsing van Alexander Bannink doorschuift naar het middenveld.

Ajax en PSV spelen vanmiddag om half drie de kraker in de Amsterdam ArenA, maar de twee clubs zullen ook met een schuin oog kijken wat concurrent Feyenoord eerder op de dag doet. De Rotterdammers spelen om 12:30 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter De Graafschap, dat op zoek gaat naar de eerste overwinning van het seizoen. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van het duel op De Vijverberg. Je kunt hier een uur voor aanvang de opstellingen van beide teams vinden.

Eerste punt voor De Graafschap

De Graafschap bleef de eerste zes wedstrijden van het seizoen puntloos, maar in de afgelopen speelronde slaagde de promovendus erin om het eerste punt te veroveren. Dat deden De Superboeren in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Met tien man boog het team van Jan Vreman een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel.

Bij De Graafschap zijn twee spelers geschorst: Alexander Bannink en Nathan Kabasele. Het ligt in de lijn der verwachting dat Banninks positie op het middenveld wordt overgenomen door Nathaniël Will. Bart Straalman zal dan de rechtsachterpositie bezetten en de zware taak krijgen om Eljero Elia af te stoppen.

Feyenoord vindt de vorm

Feyenoord slaagde er de afgelopen week in om PEC Zwolle twee keer te verslaan. De manschappen van trainer Giovanni van Bronckhorst zetten de Zwollenaren in de beker met 3-0 aan de kant. Drie dagen later werd het 2-0. Als de Rotterdammers vanmiddag winnen, stijgen zij naar de tweede plaats in de Eredivisie. Aangezien Ajax en PSV het tegen elkaar opnemen, kan het een goed weekend worden voor Feyenoord.

Net als bij De Graafschap is de kans aanwezig dat Feyenoord ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd met een andere speler op de rechtsbackspositie start. Rick Karsdorp is niet helemaal fit en wordt wellicht gespaard tegen de promovendus. Bart Nieuwkoop is waarschijnlijk zijn vervanger.

De laatste keer

Het is inmiddels meer dan drie jaar geleden dat De Graafschap en Feyenoord het tegen elkaar opnamen. De laatste keer dat de twee clubs elkaar troffen, was in maart 2012. De Rotterdammers wonnen toen met 0-3 op De Vijverberg. John Guidetti, Ruben Schaken en Sekou Cissé maakten toen de doelpunten.