1 : 0 Torinfos in de Ticker Dominic Solanke 18. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Diks 61. / Schot met rechts  (Guram Kashia)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Valeri Qazaishvili 65. / Schot met links
4 : 0 Torinfos in de Ticker Nathan 87. / Schot met rechts
5 : 0 Torinfos in de Ticker Abiola Dauda 90. / Schot met links

90'
Hoewel FC Groningen goed begon aan de tweede helft, maakte Kevin Diks er in de 61ste minuut de 2-0 van. De verdediger kon raakschieten na goed terugleggen van Kashia. Binnen vier minuten maakte Valeri Qazaishvili de 3-0, na het wegglijden van Kappelhof. Nathan mocht vlak voor tijd de 4-0 maken. De Braziliaan kreeg met toeval de bal voor zich en kon van dichtbij inschieten. Het slotstuk was voor de andere invaller Abiola Dauda, die in de rebound de 5-0 binnen schoot.
90'
90'
Doelpunt voor Vitesse, 5:0 door Abiola Dauda
Er komt ook nog een vijfde treffer. Invaller Danilo Pantić probeert het van grote afstand. Padt kan in eerste instantie redden, maar in de rebound is het die andere invaller Abiola Dauda, die de 5-0 voor zijn rekening neemt.
90'
Er komen twee extra minuten bij.
90'
Het zou ook nog bijna 5-0 worden, maar Abiola Dauda kopt de bal die van rechts komt maar net over.
87'
Doelpunt voor Vitesse, 4:0 door Nathan
Nathan mag ook een doelpuntje meepikken. Rashica probeert het van afstand, maar met toeval komt de bal bij Nathan terecht en die staat ook in oog met Sergio Padt. De Braziliaan kapt eerst en schiet dan keurig binnen.
86'
Diks heeft er wel zin in. De verdediger die vandaag zijn eerste doelpunt maakte, probeert het eens van afstand met zijn rechter, maar Bacuna kopt zijn inzet weg.
85'
Danilo Pantić mag de laatste minuten ook nog meedoen met Vitesse. Hij vervangt Lewis Baker.
85'
Wissel in bij Vitesse -> Danilo Pantić
85'
Wissel uit bij Vitesse -> Lewis Baker
83'
Wat een pech voor FC Groningen. Nadat Mahi en De Leeuw al op de lat schoten is het nu ook Antonia die de dwarslat raakt.
83'
VOOR DE DERDE KEER DE LAT VOOR GRONINGEN
81'
Invaller Jesper Drost moet een poging van Abiola Dauda van de lijn koppen, anders is het ook nog 4-0. De Zwollenaar staat echter goed opgesteld en ruimt het gevaar op.
80'
Antonia mag ook nog even meedoen met FC Groningen. De aanvaller vervangt de onzichtbare Linssen. Bij Vitesse gaat Denys Oliynyk naar de kant en wordt vervangen door de Braziliaan Nathan.
80'
Wissel in bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
80'
Wissel uit bij FC Groningen -> Bryan Linssen
80'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
80'
Wissel uit bij Vitesse -> Denys Oliynyk
77'
Beide ploegen wisselen. Bij Vitesse verlaat de man van de 1-0, Dominic Solanke het veld. Hij wordt vervangen door Abiola Dauda. Ook FC Groningen wisselt. Het brengt Jesper Drost in het veld voor Michael de Leeuw.
77'
Wissel in bij FC Groningen -> Jesper Drost
77'
Wissel uit bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
76'
Wissel in bij Vitesse -> Abiola Dauda
76'
Wissel uit bij Vitesse -> Dominic Solanke
74'
Rashica zet de turbo er nog eens op en snelt langs zijn tegenstander Tamata. De Albaniër geeft dan laag voor en Solanke kan inschieten, maar krijgt niet veel kracht achter de bal.
69'
Gele kaart voor Bryan Linssen (FC Groningen)
Bryan Linssen krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. De aanvaller moet Rashica laten gaan en maakt dan maar een overtreding.
68'
Het lijkt nog niet genoeg te zijn voor Vitesse. Nu is het weer die andere snelle, technische speler die ervandoor is: Rashica. Hij probeert het in de korte hoek, maar nu kan Padt wel redding brengen.
67'
Weer Valeri Qazaishvili! De aanvallende middenvelder gaat opnieuw op avontuur en is dichtbij zijn tweede treffer, maar de paal is een sta in de weg.
65'
Doelpunt voor Vitesse, 3:0 door Valeri Qazaishvili
Oh daar gaat Kappelhof in de fout. De verdediger van FC Groningen wil een bal terugspelen op zijn doelman, maar glijdt daarbij uit. Valeri Qazaishvili kan oppakken en omspeelt Sergio Padt, waarna hij koelbloedig de 3-0 in schiet.
63'
Vitesse is nu los! Nu weer een goede aanval en Nakamba kan aan de linkerkant doorkomen. Hij geeft de bal laag voor richting de tweede paal, waar Rashica de bal helemaal verkeerd raakt.
62'
Net na de goal wisselt FC Groningen. Maduro wordt naar de kant gehaald door Erwin van de Looi en zijn vervanger heet Juninho Bacuna.
62'
Wissel in bij FC Groningen -> Juninho Bacuna
62'
Wissel uit bij FC Groningen -> Hedwiges Maduro
61'
Doelpunt voor Vitesse, 2:0 door Kevin Diks
Vitesse komt op een 2-0 voorsprong. Lewis Baker probeert het van afstand, maar zijn schot wordt getoucheerd. Daardoor komt de bal bij Kashia, die de bal keurig teruglegt op Diks en die schiet hard binnen.
59'
Leerdam probeert een mannetje uit te kappen in de verdediging. Gelukkig levert het niks omdat De Leeuw een overstapje doet na de pass van Linssen en er staat niemand achter De Leeuw. Daar komt Leerdam goed weg.
56'
Na matig verdedigen van Etiënne Reijnen is het Denys Oliynyk die de bal van de Groningen-verdediger verovert. Oliynyk zet voor, maar Kappelhof zit ertussen, voordat Solanke weer op goal kan koppen.
54'
Aan de andere kant is het Milot Rashica die aan de rechterkant Tamata te snel af is. Rashica legt de bal geweldig voor op het hoofd van Solanke. De aanvaller kopt de bal naar de grond, maar via de stuiter gaat zijn poging over het doel van Sergio Padt.
52'
Weer Mimoun Mahi met een kans. De aanvaller krijgt uit de corner van Linssen de bal ineens in de voeten. Uit een moeilijke hoek probeert hij raak te schieten, maar Eloy Room ligt in de weg.
51'
De bezoekers zijn sterker uit de rust gekomen dan de thuisploeg. Veel balverlies bij Vitesse en FC Groningen zoekt telkens de aanval.
49'
FC Groningen krijgt aan het begin van de tweede helft een vrije trap op een mooie positie. Mahi eist de vrije trap op, maar schiet niet goed in. De bal gaat een metertje over de goal.
46'
Vitesse heeft het tweede bedrijf in beweging gebracht. Beide ploegen doen dat overigens ongewijzigd.
46'
45'
Vitesse en FC Groningen maken er in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd van. Beide ploegen willen en durven aan te vallen. FC Groningen raakte de lat door een schot van Mahi en een kopbal van De Leeuw. Aan de andere kant was het Lewis Baker die het houtwerk raakte. Vitesse staat wel op voorsprong door een doelpunt van Dominic Solanke.
45'
45'
Foute terugspeelbal van een FC Groningen-verdediger, waardoor Valeri Qazaishvili bijna de 2-0 kan maken, maar de middenvelder wacht te lang.
45'
Er komt één extra speelminuut bij.
44'
Abel Tamata lijkt zich daar te verstappen na een duel met Milot Rashica. De verdediger van FC Groningen heeft verzorging nodig, maar lijkt wel weer verder te kunnen.
41'
En het spel gaat weer de andere kant op. Na een combinatie met Albert Rusnák, komt Mahi in balbezit. De aanvaller trekt vanaf links naar binnen en zoekt dan de verre hoek met zijn schot. Zijn poging gaat net over.
39'
FC Groningen heeft het op dit moment in de wedstrijd lastig met de Arnhemmers. Vitesse zakt in en dan plots gaan ze weer de aanval zoeken. Het is tot nu toe een open en erg aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken.
36'
Dominic Solanke schiet rakelings naast! De jonge aanvaller draait goed weg bij zijn man, heeft dan nog twee verdedigers voor zich, maar die kunnen niet voorkomen dat Solanke een schot kan lossen. Zijn inzet gaat een half metertje naast.
34'
Ja, waarom ook niet? Nakamba krijgt voor de derde keer de mogelijkheid om van afstand de bal op doel te schieten en ook nu probeert hij het weer en zeker niet onverdienstelijk. Zijn schot wordt door Padt over getikt.
31'
Daar komt Vitesse voor de tweede keer goed weg. Uit een goede voorzet uit een corner van Bryan Linssen kan De Leeuw, helemaal vrijstaand, inkoppen. Net als Mahi al eerder in dit duel raakt hij ook de lat.
31'
NU IS HET DE LEEUW DIE DE LAT RAAKT
30'
In een duel met Solanke is Johan Kappelhof naar het gras gegaan. De centrale verdediger kopt tegen het achterhoofd van Solanke aan, maar hij kan verder en heeft geen verzorging nodig.
29'
Nu toch Vitesse weer wat ten strijde trekt. Denys Oliynyk kan het bal op doel schieten, maar raakt een tegenstander waardoor de bal niet richting het doel gaat, maar door FC Groningen-linksback weggekopt kan worden.
26'
Vitesse zakt na al dat aanvallende geweld wat in en laat FC Groningen nu het spel maken. Echt dichtbij het doel komen de Groningers echter nog niet.
22'
Prima actie van Valeri Qazaishvili, die Hateboer te snel af is. Vako legt de bal dan terug op Denys Oliynyk die de bal op zijn beurt ook weer aflegt op Baker. De Engelsman draait de bal schitterend richting de verre kruising, maar het houtwerk brengt FC Groningen de redding.
22'
BAKER SCHIET OP DE KRUISING!
18'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Dominic Solanke
Na die gevaarlijke aanvallen is de derde wel raak. Marvelous Nakamba probeert het met een afstandsschot, die in eerste instantie nog prachtig wordt gekeerd door Sergio Padt, maar in de rebound is het Dominic Solanke die attent is en de 1-0 onder Padt doorschuift.
17'
Vitesse met nu twee hele gevaarlijke aanvallen achter elkaar. Rashica is telkens de hoofdpersoon, maar Sergio Padt is een sta in de weg voor de Arnhemmers.
16'
Gevaarlijke aanval van Vitesse! De bal komt vanaf rechts voor de voeten van Valeri Qazaishvili en die maakt bijna de 1-0 voor de thuisploeg, maar Padt kan redding brengen.
13'
Een heerlijke knal van Mimoun Mahi! De aanvaller van FC Groningen draait goed weg bij Kashia en heeft dan alle ruimte voor een afstandsschot. De bal daalt net niet snel genoeg waardoor de bal uiteenspat op de lat.
13'
MAHI SCHIET OP DE LAT!
12'
Kuipers spreekt Milot Rashica vermanend toe omdat de aanvaller van Vitesse zich net over het been van Hedwiges Maduro liet vallen. Daar is de arbiter niet van gediend en dat maakt hij Rashica nu ook duidelijk.
10'
Marvelous Nakamba met een afstandsschot. De middenvelder wordt wat naar buiten gedreven, maar toch probeert de verdedigende middenvelder van Vitesse het met een poging van afstand. Het schot gaat niet eens zo heel ver langs de kruising heen.
9'
Prima ingreep van Vitesse-verdediger Guram Kashia. Mimoun Mahi dreigt er met de bal vandoor te gaan, maar de aanvoerder van Vitesse zet een tackle in waarmee hij de bal van de Groningen aanvaller afpakt.
6'
Daar is al gelijk een hele grote kans voor FC Groningen. Michael de Leeuw gaat op avontuur en passeert drie man in de zestienmeter, alvorens hij de bal breed speelt naar de vrijstaande Albert Rusnák. De Slowaak schiet de bal ineens op doel, maar net iets te gehaast, waardoor het schot over gaat. Goede kans!
4'
Risicovolle terugspeelbal van Hateboer richting zijn eigen doelman Sergio Padt. De keeper verwerkt de bal dan ook slecht waardoor Lewis Baker de bal ineens op doel schiet wanneer hij de bal ontvangt, maar het schot gaat ver naast.
1'
FC Groningen heeft de wedstrijd in gang gebracht, nadat scheidsrechter Björn Kuipers voor het eerst op het fluitje heeft geblazen.
1'
We gaan binnen enkele minuten hier beginnen in de GelreDome. Heel veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
Peter Bosz heeft zijn opstelling op één plek aangepast ten opzichte van de wedstrijd tegen sc Heerenveen van vorige week. Bosz heeft zijn aanvallende middenvelder Valeri Qazaishvili weer terug na een blessure en die begint direct in de basis. Qazaishvili vervangt Shiran Yeini, die op zijn beurt niet fit is.

Bij FC Groningen geen wijzigingen ten opzichte van de met 1-0 verloren Europese wedstrijd in en tegen Braga. Dat betekent dat Mahi opnieuw de voorkeur boven Danny Hoesen krijgt.
Op deze zondagmiddag neemt Vitesse het in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd, die onder leiding staat van Björn Kuipers, begint om 14.30 uur in de GelreDome. Rond 13.30 zullen de opstellingen hier te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe live verslag van deze ontmoeting.

Vitesse en FC Groningen staan respectievelijk achtste en negende op de ranglijst. Vitesse heeft slechts één puntje meer dan de Noordelingen, maar daar kan vanmiddag verandering in komen. De thuisploeg kwam vorige week niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel in en tegen Heerenveen. Daarvoor werd er wel vrij gemakkelijk gewonnen van De Graafschap. Het werd 3-0.

Vandaag kan Vitesse-trainer Peter Bosz weer beschikken over Valeri Qazaishvili. De aanvallende middenvelder van de Arnhemmers moest de wedstrijd tegen sc Heerenveen aan zich voorbij laten gaan, vanwege een spierblessure. Isaiah Brown en Sheran Yeini kampen met lichte pijntjes, maar zullen na alle waarschijnlijkheid wel aanwezig zijn vanmiddag.

Opvallende aanwezige is misschien wel Peter Bosz zelf. Na aanmerkingen te hebben gemaakt op de arbitrage tijdens het bekerduel met Heracles Almelo, gaf de aanklager Bosz vier wedstrijd schorsing. Omdat Vitesse hier niet mee akkoord is gegaan, kan de trainen vanmiddag gewoon plaatsnemen op de bank.

FC Groningen speelde afgelopen donderdagavond nog in Europees verband tegen SC Braga en moet dus vandaag alweer aan de bak in Arnhem. Erwin van de Looi kan nog steeds niet beschikken over aanvoerder Rasmus Lindgren. De Zweed is nog niet fit. Michael de Leeuw zal daarom ongetwijfeld weer de aanvoerdersband overnemen.