18:30 uur
FC Twente
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Renato Tapia 42. / Kopbal  (Hakim Ziyech)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michael de Leeuw 84. / Schot met rechts  (Danny Hoesen)

90'
De taken waren duidelijk in de tweede helft. FC Groningen moest van een 0-1 achterstand een 2-1 voorsprong maken en FC Twente moest de 0-1 verdedigen. Beide ploegen zouden falen. Twente verdedigde met het hart en wist lang stand te houden. Jongeling Jelle van der Heyden ging echter in de slotfase de fout in. Mahi pikte de bal op, speelde Hoesen aan. De aanvaller was niet zelfzuchtig en legde hem af op Michael de Leeuw. De spits bleef koelbloeding en maakte de 1-1. Daarna zouden er geen grote kansen meer volgen. Groningen was echter veel beter dan Twente en zal het gelijke spel voelen als een nederlaag.
90'
90'
Het is blijkbaar niet zo erg als gedacht. Tamata strompelt, maar staat wel in het veld. Groningen heeft al drie keer gewisseld, waardoor Tamata wel in het veld moet blijven.
90'
Abel Tamata blijft lang op de grond liggen. De linksback moet van het veld af. Hij schreeuwt het uit van de pijn. Hij gaat het kopduel aan met Jesús Corona. Bij de landing gaat hij echter door zijn enkel. Zeer, maar dan ook zeer pijnlijk!
90'
We gaan nu de extra tijd in. Die bedraagt vier minuten. Komt er nog een winnaar of blijft het 1-1?
88'
Nog maar een paar minuten officiële speeltijd. Het wordt nu een interessant duel. Twente wil de 1-2 maken, terwijl FC Groningen dat eigenlijk nog liever wil. Groningen valt volop aan, Twente countert.
84'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:1 door Michael de Leeuw
Een dik verdiende gelijkmaker van FC Groningen. Jongeling Jelle van der Heyden gaat de fout in. Mahi gaat er met de bal vandoor. Hoesen legt de bal af en De Leeuw schiet de bal netjes binnen.
84'
Weer een kansje voor FC Groningen, maar het lijkt erop dat Groningen de bal er vandaag niet in zal krijgen. Hoesen schiet vanaf zestien meter op doel, maar zijn inzet gaat hoog over.
81'
Een zeer logische wissel van Alfred Schreuder. Hij haalt Eghan eraf en brengt Jesús Corona voor de laatste tien minuten. Op die manier kan hij nog hopen op een 0-2. Corona is immers ontzettend snel en doelgericht.
80'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
80'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
80'
FC Groningen gaat vol op de aanval spelen. Danny Hoesen zal opereren vanuit de punt van de aanval. Michael de Leeuw kort erachter. Antonia blijft op de flanken om de bal in de zestien te pompen.
78'
Wissel in bij FC Groningen -> Danny Hoesen
78'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tom Hiariej
78'
Wissel in bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
78'
Wissel uit bij FC Groningen -> Albert Rusnák
75'
Hakim Ziyech neemt opnieuw een hoekschop en Shadrach Eghan kan vrij inkoppen. Vanaf vijf meter kopt de kleine spits naast. Hier had hij het duel op slot moeten gooien!
73'
FC Groningen speelt gewoon goed positiespel. Maar weet daaruit geen hele grote kansen te krijgen. Twente wankelt op dit moment, maar de twee centrale verdedigers blijven de ballen maar weg koppen.
70'
Daar was hij bijna! Hans Hateboer krijgt de beste kans van de tweede helft op de 1-1. Hij kopt de bal op het doel, Marsman redt en in de tweede instantie is het wéér Hateboer. Opnieuw redt Marsman die vandaag een uitstekende wedstrijd keept.
69'
Kamohelo Mokotjo lost het eerste schot van de tweede helft. Hij probeert vanuit de tweede lijn op doel te schieten, maar zijn inzet mist kracht en kan makkelijk gepakt worden.
68'
Erwin van de Looi wisselt Bryan Linssen en laat een andere speler debuteren. Jesper Drost moet ervoor zorgen dat de Twente-verdediging wordt gekraakt. Overigens lijkt het erop dat Rusnák daardoor naar de linkerkant verhuist.
67'
Wissel in bij FC Groningen -> Jesper Drost
67'
Wissel uit bij FC Groningen -> Bryan Linssen
66'
Tapia wordt van het veld afgedragen. Het lijkt erop dat hij een zware blessure heeft opgelopen. Tim Hölscher vult zijn plek als linkshalf in.
65'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
65'
Wissel uit bij FC Twente -> Renato Tapia
64'
Dat ziet er niet goed uit voor Renato Tapia. Hij maakt een sliding, maar blijft daarna op de grond liggen. Kan hij verder? Of moet hij gewisseld worden?
60'
Het lijkt erop dat Twente de Groningers precies heeft waar het hebben wil. Het wordt ongeduldiger, slordiger in de passing en lijkt hopeloos te zoeken naar een gaatje in de defensie van Twente. Overigens geeft die geen krimp. Het spel van Twente is niet mooi, maar tot op heden staat de organisatie erg goed.
57'
FC Groningen heeft nog niet gewisseld en dat terwijl het een aantal creatieve aanvallers op de bank heeft zitten. Mimoun Mahi of Juninho Bacuna zouden met een individuele actie de wedstrijd kunnen doorbreken.
54'
Oef! Een pijnlijk moment voor Nick Marsman. Rusnák lepelt de bal de zestien in. In de kluts komt de bal uiteindelijk terecht in de handen van Marsman, maar Michael de Leeuw loopt wel door op de doelman.
52'
Bruno Uvini vormt samen met Georgios Katsikas het nieuwe verdedigingsduo van FC Twente. De twee houden zich goed staande en houden Michael de Leeuw in bedwang.
49'
Het spelbeeld is hetzelfde als in de eerste helft. FC Groningen probeert aan te vallen. FC Twente probeert het veld compact te maken en zal met het leven de 0-1 voorsprong verdedigen.
46'
De tweede helft is begonnen! Zowel Groningen als Twente hebben niet gewisseld. Daarom starten dezelfde 22 namen aan de tweede helft. Groningen moet een 0-1 achterstand zien goed te maken.
46'
Het was FC Groningen die beter in de wedstrijd zat. Met enkele gevaarlijke voorzetten en schoten van afstand leek het op weg naar een 1-0 voorsprong. Niets bleek minder waar. Het was FC Twente dat onverwacht op voorsprong kwam. Renato Tapia kopte een bal binnen, waardoor tegen de verhoudingen in de ploegen met een 0-1 stand gingen rusten.
42'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Renato Tapia
Tegen de verhoudingen staat FC Twente dus op een 0-1 voorsprong. Tapia weet de bal achter doelman Sergio Padt te koppen. Benieuwd wat de Groningers er nu tegenover zetten!
36'
Een goede aanval van FC Twente. Schilder en Tapia combineren aan de linkerkant. Schilder kan voorgeven, maar er zijn geen mensen voor de goal.
35'
FC Groningen heeft al zes corner gehad. Met Eric Botteghin en Michael de Leeuw heeft het twee hele goede koppers in huis. Echter leverden de hoekschoppen geen groot gevaar op.
31'
Wat een kans!
Simon Tibbling geeft een hele goede pass op Jarchinio Antonia. De buitenspeler staat oog-in-oog met doelman Marsman. Antonia wil de bal in de verre hoek plaatsen, maar Marsman kan zijn hand er nog tegen aan zetten. Dit soort kansen moeten een doelpunt zijn.
31'
Albert Rusnák doet ook nog mee. De nieuwe nummer 'tien' krijgt nog niet veel de bal bij FC Groningen. Hij komt nu met de bal vanaf rechts naar binnen en wil schieten op het doel. Zijn schot wordt echter gekraakt.
28'
FC Twente heeft na een klein half uur spelen nog geen grote kans gehad. FC Groningen was met name via de linkerkant gevaarlijk. Bryan Linssen schoot enkele keren gevaarlijk op het doel van Nick Marsman.
25'
Wat dat aan gaat zal Alfred Schreuder jaloers zijn op zijn collega Erwin van de Looi. Hij heeft op de bank Mimoun Mahi, Danny Hoesen en Juninho Bacuna. Allemaal aanvallers die FC Twente goed zou kunnen gebruiken. De nieuwe spits van FC Twente Michael Olaitan zit op de tribune. Hij is nog niet speelgerechtigd.
24'
FC Twente heeft eigenlijk zes middenvelders op het veld staan. Een échte aanvaller ontbreekt. Het heeft Jesús Corona op de bank zitten, maar de jonge aanvaller is nog maar net terug bij Twente. Hij kreeg een langere vakantie, omdat hij deze zomer acteerde op de Gold Cup met Mexico.
20'
Weer is FC Groningen gevaarlijk. Antonia krijgt de bal op rechts en geeft een goede voorzet op Michael de Leeuw. De spits kan zijn kopbal echter niet op doel krijgen. Groningen is zeer gevaarlijk uit de voorzetten vanaf de flanken.
18'
FC Twente en met name Eghan wil een strafschop. Bij een vrije trap vanaf links vindt hij dat hij wordt vastgehouden door Rasmus Lindgren. De scheidsrechter vindt het niks en wuift het protest weg.
16'
Oei! Daar had Renato Tapia bijna een kans. Simon Tibbling kopt een bal terug op zijn doelman Sergio Padt. Hij ziet Tapia over het hoofd.Hij kan er echter nét niet bij.
16'
FC Groningen is in de openingsfase duidelijk de betere ploeg. Zij maken het spel, terwijl Twente eigenlijk echte aanvallers mist om een kans te creëren.
13'
Bryan Linssen is weer gevaarlijk! De speler krijgt de bal op twintig meter aan de voet. Hij legt hem goed voor zijn rechter en haalt hard uit. Nick Marsman kan redden, maar heeft daar wel twee keer voor nodig.
12'
Opvallend is dat FC Twente 4-4-2 speelt. Hakim Ziyech en Shadrach Eghan zijn de spitsen. Renato Tapia speelt als linkshalf, Van der Heyden als rechtshalf. Kamohelo Mokotjo en Felipe Gutiérrez zijn de centrale middenvelders. Tapia staat echt aan de linkerkant, terwijl Van der Heyden meer naar het centrum kruipt.
8'
Weer een kansje voor FC Groningen. Abel Tamata stoomt op vanaf links, maar zijn voorzet is ze hard om spits Michael de Leeuw te bereiken. Weer een goed uitgespeelde aanval voor Groningen.
6'
De eerste vijf minuten zorgt ervoor dat er de verwachting ontstaat dat het een leuk duel wordt. Beide teams willen snel druk zetten en dat gaat ongetwijfeld kansen opleveren.
2'
Daar is al de eerste kans voor Bryan Linssen! De middenvelder vangt de bal op de zestien en wil uithalen met zijn linker. Zijn schot wordt geblokt. Wat een debuut zou dat zijn!
1'
En we zijn begonnen. Twee ploegen die voorafgaand aan het seizoen hebben aangegeven graag aanvallend te willen voetballen nemen het tegen elkaar op. Op voorhand wordt er een open wedstrijd verwacht.
1'
Goedenavond! Het is halverwege de werkweek, maar door de politiestakingen is er woensdagavond volop voetbal. FC Groningen tegen FC Twente is één van deze duels. Beide ploegen openen het seizoen in de Euroborg.

Twente is Groningens angstgegner
Het duel tussen Groningen en Twente werd in totaal 35 keer gespeeld. FC Groningen is licht in het voordeel. Veertien keer wist het te winnen in eigen huis, elf keer was FC Twente de sterkere. Tien keer werd het gelijk. De thuisploeg won echter de laatste vijftien duels van de Tukkers. Twente is echter niet in vorm als het gaat om uitwedstrijden. In de laatste tien wedstrijden won het slechts twee keer. Het werd drie keer gelijk en vijf keer verloor het.

Hakim Ziyech
De man waar iedereen op zal letten is Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder is ondertussen aanvoerder en dat brengt extra druk met zich mee. "Ik merk wel dat mijn status veranderd is en dat er een grote verantwoordelijkheid op mijn schouders rust. De mensen letten wat meer op me, zeker nu ik aanvoerder ben", zegt hij daar zelf over. "Als ik vorig seizoen een slechte wedstrijd speelde, werd dat nog geaccepteerd onder het mom van: Oké, hij is net nieuw hier, hij is nog jong. Maar dat is er niet meer bij. De tijd van mogen is geweest, het is moeten geworden."

Of Ziyech zijn goede vorm vast kan houden zien we vanavond. Volg het duel hier live!