13.08.2015 14:15

Twente-duo maakt indruk: "Meedogenloos"

Bruno Uvini en Giorgos Katsikas maakten indruk bij FC Twente. De twee centrale verdedigers imponeerden zelf doelman Nick Marsman. Mede door die twee spelers sleepte Twente een gelijkspel eruit tegen FC Groningen.

De Groningers waren namelijk een stuk sterker dan Twente. Lang bleef het 0-1 voor de club uit Enschede. Dat kwam door het sterke centrale duo, zo meent Marsman. "Bruno en ook Giorgos komen uit een andere cultuur en verdedigen op een heel andere manier dan wij gewend zijn", opent hij tegen De Telegraaf.

Uvini en Katsikas kopten ongeveer elke bal uit de zestien of wisten elke keer goed te verdedigen. "Dat ziet er misschien niet altijd even mooi uit, maar ze zijn wel meedogenloos. Als we dat allemaal in ons spel krijgen, zijn we heel moeilijk te verslaan. Maar dan moeten die foutjes er wel uit", aldus Marsman.

FC Twente moest zich beperken tot verdedigen, omdat het in aanvallend opzicht niet veel te bieden had. "Aanvallend zal het inderdaad beter moeten. Op een gegeven moment had ons elftal wel iets onoverwinnelijks, vond ik. Toen verdedigden we compact, gaven we in fases weinig weg. Uiteindelijk is dat punt voor Groningen natuurlijk verdiend. Zij zijn op dit moment verder dan wij. Zo eerlijk moeten we zijn." Uiteindelijk eindigde het duel in 1-1. FC Groningen wist namelijk één keer door de verdediging te snijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner