05.08.2015 21:59

Update: Willem II - Vitesse gaat wél door

Jurgen Streppel spreekt zijn spelersgroep toe voor de eerste training van Willem II in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. (22-06-2015)
Jurgen Streppel spreekt zijn spelersgroep toe voor de eerste training van Willem II in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. (22-06-2015)

PEC Zwolle - SC Cambuur is afgelast. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft dat besluit genomen met het oog op de politiestakingen van aankomend weekend rondom de wedstrijden in de Eredivisie.

De burgemeester van Zwolle is niet blij met het verbod, maar zag geen andere mogelijkheden. "Zonder de noodzakelijke inzet van de politie kan ik niet instaan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel", aldus Meijer op de website van de gemeente Zwolle. De politiestakingen lijken doorgang te vinden, waardoor ook het duel tussen ADO Den Haag en PSV waarschijnlijk op de tocht staat. 

De gemeente Zwolle hoopt in samenwerking met de politie en de KNVB snel een nieuwe datum te vinden voor PEC Zwolle - SC Cambuur. De kans is groot dat het duel nu midweeks zal worden gespeeld. Het duel zou oorspronkelijk zaterdagavond om 18:30 worden afgewerkt.

Het duel eindigde vorig seizoen in een 6-1 overwinning voor de Zwollenaren. 

Update: 04-08-2015 13:40:

Ook Heerenveen-De Graafschap afgelast
Niet alleen het duel tussen PEC Zwolle en SC Cambuur is afgelast, vanwege de stakingen bij de politie. Het duel tussen sc Heerenveen en De Graafschap gaat ook niet door. 

SC Heerenveen maakt via de officiële website bekend dat de wedstrijd is afgelast. "Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen heeft het Eredivisie-duel verboden in verband met de geplande politiestaking van komend weekend. Er wordt nog een nieuwe datum gezocht voor het duel. De gekochte toegangskaarten voor de wedstrijd blijven geldig", zo noteert het op de website.

De website van De Graafschap bevestigt het nieuws ook. Trainer Jan Vreeman is uiteraard niet blij met het uitgestelde duel. "Erg vervelend dit, je werkt ergens naar toe en nu kun je de hele planning weer omgooien. We moeten er maar het beste van maken en toewerken naar de nieuwe datum."

Volgens de website van De Graafschap is dinsdag 11 augustus een optie om het duel in te halen, dit is echter nog niet officieel.

Update: 04-08-2015 14:04:

Willem II - Vitesse ook afgelast
Steeds meer duels in de Eredivisie worden definitief afgelast. Na PEC Zwolle - SC Cambuur en sc Heerenveen - De Graafschap is nu ook Willem II - Vitesse afgelast.

Via de website van Willem II maakt het bekend dat het duel niet doorgaat. Loco-burgemeester Berend de Vries betreurt de gang van zaken. "Erg jammer dat de eerste wedstrijd van Willem II van dit seizoen niet door kan gaan", aldus loco-burgemeester. "We hopen dat de wedstrijd alsnog op korte termijn gespeeld kan worden."

De fans van Willem II zijn helemaal niet blij dat de eerste wedstrijd van hun favoriete team geen doorgang kan vinden. Veel supporters zeggen daarom de binnenstad in te gaan om samen een borrel te nuttigen. Op Facebook is een oproep gedaan aan de Tilburgse supporters. "Het is dan meteen een vreedzaam protest tegen die politiestaking", zegt woordvoerder Pim Dirkx volgens het Brabants Dagblad. "We willen zoveel mogelijk Willem II-fans naar de binnenstad krijgen. Onder het motto: 'Wij geen wedstrijd, dan zij geen staking'."

Mogelijk worden er nog meer duels afgelast. ADO Den Haag - PSV zou mogelijk worden afgelast, terwijl FC Groningen dinsdagmiddag overlegt met de gemeente over het doorgaan van het duel tussen de Groningers en FC Twente. 

Update: 04-08-2015 20:27:

Het duel tussen AZ en Ajax gaat wel door

AZ en Ajax zorgen voor extra stewards, terwijl AZ voor de verkeersregeling rondom het stadion gaat zorgen. Het duel staat te boek als risicowedstrijd, maar burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar maakt zich daarover geen zorgen. "De wedstrijd AZ-Ajax is een wedstrijd met een beperkt risico. AZ is al jaren een van de veiligste stadions", zegt hij op de site van AZ. "Het is de ultieme wens van een burgemeester dat een voetbalwedstrijd een zelfregulerend feestje is. De clubs zetten extra stewards en verkeersregelaars in om de veiligheidsrisico's te beheersen. Ik heb een zorgvuldige afweging gemaakt en vind dit een verantwoorde uitdaging."

Update: 05-08-2015 16:36:

Ook FC Groningen - FC Twente uitgesteld

Ook FC Groningen - FC Twente zal aankomend weekend niet worden afgewerkt. Dit besluit is genomen door de burgemeester van Groningen vanwege de aangekondigde politiestaking van komend weekend. Dat maakt FC Twente woensdagmiddag via de officiële kanalen bekend. De wedstrijd stond op het programma voor zondagmiddag om 14:30. Er is nog geen nieuwe datum geprikt voor het treffen tussen FC Groningen en FC Twente.

Update: 05-08-2015 21:59:

Willem II - Vitesse gaat wél door

Tegen alle verwachtingen in gaat de wedstrijd tussen Willem II en Vitesse wel door. De wedstrijd werd dinsdag uitgesteld vanwege de aankomende politieacties, maar in Brabant zijn ze teruggekomen op dit besluit. Hierdoor wordt de wedstrijd alsnog op zondag afgewerkt om 16.45.

De reden dat de wedstrijd nu wel doorgang kan vinden, is het feit dat Willem II een aangescherpt veiligheidsplan heeft aangeboden aan de politiek in Tilburg. Hierdoor ziet men toch voldoende veiligheid rondom de wedstrijd om het duel alsnog door te laten gaan.

Woensdag werd bekend dat de supporters van zowel Willem II als Vitesse een tegenactie wilden houden, door zich op de wedstrijddag in het centrum van Tilburg een biertje te gaan drinken.

Speelronde 1 (laatste update 05-08-2015, 21:59)
07-08 | sc Heerenveen - De Graafschap afgelast
08-08 | PEC Zwolle - SC Cambuur afgelast
08-08 | Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo 19.45 uur
08-08 | ADO Den Haag - PSV 19.45 uur
08-08 | Feyenoord - FC Utrecht 20.45 uur
09-08 | AZ Alkmaar - AFC Ajax 12.30 uur
09-08 | NEC Nijmegen - SBV Excelsior 14.30 uur
09-08 | FC Groningen - FC Twente afgelast
09-08 | Willem II - Vitesse 16.45 uur

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner