FC Utrecht Zondag, 1. November 2015
14:30 uur
FC Twente
4:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Agyepong 18. / Schot met links  (Chinedu Ede)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Timo Letschert 29. / Schot met rechts  (Yassin Ayoub)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Joël Drommel 38. / Eigen goal
2 : 2 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 40. / Schot met links  (Jari Oosterwijk)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 64. / Schot met rechts  (Bart Ramselaar)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 89. / Penalty

90'
Ook de tweede helft was geen hoogstaande. Slordige balletjes over en weer, weinig beleving en al helemaal geen kansen in de beginfase. De wedstrijd brak open nadat Barazite uit het niets op voorsprong kwam. De aanvaller wipte de bal mooi over Drommel heen. Daarna kreeg FC Twente kansen en ook FC Utrecht werd nog een paar keer gevaarlijk. Een minuut voor tijd kwam FC Utrecht ook nog op 4-2 nadat Haller een strafschop benutte.
90'
90'
De extra tijd van vier minuten loopt. Barazite krijgt nog een kans, maar schuift de bal voorlangs.
89'
Doelpunt voor FC Utrecht, 4:2 door Sébastien Haller
Utrecht komt op 4-2 en gooit het duel daarmee op slot. Letschert wordt neergelegd door Oosterwijk in de zestienmeter en Haller schiet raak uit de strafschop.
88'
STRAFSCHOP UTRECHT
87'
Paniek in de zestien van FC Utrecht. Olaitan kan op doel schieten, maar zijn schot wordt geblokt. FC Utrecht krijgt de bal niet weg en Tapia mag dan ook nog op doel schieten, maar ook zijn schot wordt geblokt.
85'
FC Twente heeft ook voor het laatst gewisseld. Michael Olaitan vervangt Chinedu Ede voor de laatste minuten van deze wedstrijd.
85'
Wissel in bij FC Twente -> Michael Olaitan
85'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
84'
Weer een mogelijkheid voor Haller. Ramselaar geeft de bal mee aan de Franse spits en die wil langs Drommel, maar tit de bal te ver voor zich uit.
83'
Weer een gevaarlijke indraaiende bal van Ziyech richting de tweede paal, maar opnieuw kan Robin Ruiter de bal wegboksen.
79'
Lange inworp van Klaiber. De bal wordt goed doorgekopt door Haller en Ramselaar kan daarachter inschieten, maar schiet de bal zo'n twee meter naast.
78'
De laatste wissel aan de kant van FC Utrecht is geweest. De Duitser Andreas Ludwig vervangt Patrick Joosten en maakt het restant van de wedstrijd vol.
78'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
78'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
77'
HEERLIJKE AANVAL TWENTE
Felipe Gutiérrez opent op Ziyech, die de bal meteen uit de lucht op het hoofd van Oosterwijk legt, maar de lange spits kopt recht in de handen van Robin Ruiter.
76'
Nog een wissel bij FC Twente. Jeroen van der Lely is naar de kant gehaald en zijn vervanger is Renato Tapia.
75'
Wissel in bij FC Twente -> Renato Tapia
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Jeroen van der Lely
74'
René Hake moet noodgedwongen wisselen. Thomas Agyepong kan niet verder, hij heeft kramp en laat zich vervangen door Jerson Cabral.
74'
Wissel in bij FC Twente -> Jerson Cabral
74'
Wissel uit bij FC Twente -> Thomas Agyepong
69'
Haller met een kans! De Fransman mag eindelijk eens op doel schieten, nadat de bal via de hak van Barazite bij de spits terecht komt. Haller schiet de bal echter recht op Drommel af.
69'
Na zijn gele kaart wordt Strieder direct naar de kant gehaald door Ten Hag. De middenvelder wordt vervangen door Ramon Leeuwin. Ook Ayoub moet naar de kant, voor hem komt Diemers.
69'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark Diemers
69'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
68'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ramon Leeuwin
68'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rico Strieder
67'
Gele kaart voor Rico Strieder (FC Utrecht)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Strieder. De middenvelder houdt Ede lang vast en krijgt daarvoor terecht geel.
66'
En meteen aan de andere kant is de doelpuntenmaker van zojuist, Barazite, gevaarlijk. De aanvaller schiet vanuit een onmogelijke hoek de bal hoog tegen de paal.
65'
Bijna gelijk weer de gelijkmaker. Ziyech snelt langs Klaiber heen en legt de bal heerlijk voor de goal. Felipe Gutiérrez mist de bal alleen volledig, waardoor er geen schot op doel is. Daar had FC Twente gelijk weer antwoord kunnen geven.
64'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:2 door Nacer Barazite
Uit het niets komt FC Utrecht nu op voorsprong. Bart Ramselaar legt een balletje heerlijk door de verdediging neer en Barazite maakt het doelpunt kundig af door de bal over Drommel heen te tikken.
62'
Prima combinatie tussen Thomas Agyepong en Kamohelo Mokotjo op de rechterflank. Daarna trekt de Ghanees Agyepong naar binnen en geeft de bal aan de vrijstaande Ede. Tot een schot op goal komen de Tukkers niet meer, omdat het niet goed wordt uitgespeeld.
60'
Ede wurmt zich langs Klaiber, maar de Utrechtse verdediger is sterker en laat zich niet aan de kant zetten. Dan krijgt Klaiber een hand van Ede in het gezicht en moet hij verzorgd worden. Van opzet geen sprake.
55'
FC Utrecht-middenvelder Rico Strieder heeft zich verstapt en gaat nu ook zitten op de grond. De middenvelder wordt even verzorgd en maakt daarna de rentree in het veld.
53'
Thomas Agyepong is weer op dreef. De buitenspeler krijgt de bal ietwat gelukkig mee, maar probeert het vanuit een lastige positie. De aanvaller schiet de bal tussen de benen van Robin Ruiter door, maar de goalie van Utrecht ziet tot zijn opluchting dat de bal nog achter hem ligt en kan oppakken.
50'
Gevaarlijke indraaiende bal van Hakim Ziyech. De aanvoerder van FC Twente draait een vrije trap vanaf rechts in met zijn linker. Ruiter bokst die bal weg. In de rebound wordt de bal dan door Ede ingeschoten, maar ook die poging komt niet ver.
46'
FC Twente heeft afgetrapt voor de tweede helft. Geen wijzigingen in de opstellingen, wel is de 2-1 van FC Utrecht op naam gekomen van Joël Drommel. De goalie raakte de bal als laatste en krijgt een eigen doelpunt toegekend.
46'
45'
In een zeker geen aantrekkelijke wedstrijd kwam FC Twente op voorsprong, doordat uit het niets Thomas Agyepong de bal in de verre hoek schoot. Tien minuten later was het Timo Letschert die de stand gelijk trok. Er waren weinig kansen, maar als die er waren dat waren het meestal ook gelijk doelpunten. In de 38ste minuut zette Klaiber de thuisploeg weer op voorsprong na een enorme fout van FC Twente-doelman Drommel. Binnen twee minuten maakte Ziyech de 2-2 en dat was tevens de ruststand.
45'
45'
Er komt één minuut aan extra speeltijd bij.
45'
Barazite dribbelt lang met de bal, nadat hij die van Ramselaar heeft gekregen. De Nederlander trekt naar binnen, wacht net zo lang tot hij ruimte heeft voor een schot en schiet dan de bal de tribunes in.
42'
Hoewel het voetbal zeker niet aantrekkelijk oogt, staan er toch alweer vier doelpunten binnen veertig minuten op het scorebord.
40'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Hakim Ziyech
Onmiddelijk is daar weer de gelijkmaker van FC Twente. Felipe Gutiérrez gaat langs zijn tegenstander heen en legt de bal terug op Jari Oosterwijk. De lange aanvaller geeft de bal met een kort tikje richting Hakim Ziyech die met links hard binnenschiet.
38'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Joël Drommel (eigen doelpunt)
Enorme fout van Drommel, die de bal snel het spel weer wil inbrengen. Hij rolt de bal echter in de voeten van Yassin Ayoub. De middenvelder speelt Barazite vrij en die geeft hard voor. Het is Drommel die de bal als laatste raakt en de bal in eigen doel werkt.
36'
FC Utrecht is na de goal niet meer gevaarlijk geworden. De ploeg gaat weer verder met het patroon waar ze net in speelden.
32'
Weer probeert Yassin Ayoub het van afstand. Ditmaal is het schot wel van een stukje verder weg, maar gaat de bal ook verder naast. Drommel hoeft er maar naar te kijken.
30'
Zo is het een kwartier voor tijd weer gelijk en qua spelbeeld is dat ook terecht.
29'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Timo Letschert
Na die kansen is het gelijk 1-1. Uit de corner vanaf rechts van Ayoub komt de bal voor de voeten van verdediger Timo Letschert. De verdediger controleert de bal en schiet dan met rechts in. FC Twente appelleert voor hands, maar daar lijkt geen sprake van te zijn.
28'
Weer een kans voor de thuisploeg. Ayoub krijgt de bal al stuiterend naar zich toe en haalt dan uit. Via Peet Bijen gaat de bal naast voor een corner.
28'
Daar is FC Utrecht dan eindelijk! Patrick Joosten gaat goed door en zet Felipe Gutiérrez van de bal. Daarna krijgt de flankspeler naar binnen en schiet de bal met rechts in. FC Twente-doelman Drommel tikt de bal naar de zijkant.
26'
Het spel van FC Utrecht is ook nog niet best. De supporters maken dat ook duidelijk aan de thuisploeg. Er mag wel een tandje bovenop bij de thuisploeg.
24'
Weer zo'n momentje van Felipe Gutiérrez wat niks oplevert. De middenvelder wil langs drie tegenstanders dribbelen, maar loopt zich dan vast. Niet de eerste keer deze middag.
23'
Bruno Uvini moet verzorgd worden. Hij is in botsing gekomen met Joosten en er moet wat geplakt en geknipt worden aan zijn gezicht, hij heeft een scheurtje bij zijn oog, maar lijkt verder te kunnen.
21'
FC Twente dus op voorsprong, qua spelbeeld is dat onverwachts, omdat FC Utrecht de ploeg is de het meest in balbezit is en het spel dicteert.
18'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Thomas Agyepong
Lekker doelpuntje van Thomas Agyepong! De huurling van Manchester City krijgt de bal aan de rechterkant, kapt een keer en haalt met links uit richting de verre hoek. De bal gaat langs iedereen heen en dus ook langs Robin Ruiter. FC Twente op voorsprong.
16'
FC Twente is nonchalant aan de bal. Tenminste, een paar spelers dan. Kamohelo Mokotjo, Felipe Gutiérrez en Thomas Agyepong lopen veel met de bal, zonder dat het veel oplevert. Het levert namelijk alleen maar balverlies op tot dusver.
14'
Het is zonnig in de Galgenwaard althans, de ene helft van het stadion zit lekker in het zonnetje en de rest zal het ongetwijfeld koud hebben in de schaduw. Lekker voetbalweertje.
11'
Nacer Barazite snelt langs Jeroen van der Lely alsof hij er niet staat. De lange aanvaller geeft de bal laag voor, maar Haller wordt goed verdedigd en kan niet aan de bal komen.
8'
Ziyech laat het netje bollen, maar doet dat wel in buitenspelpositie. Higler floot al snel, maar de aanvoerder van Twente liet even zien hoe je een balletje in het netje legt.
6'
Ook FC Twente wordt voor het eerst gevaarlijk. Thomas Agyepong ging razendsnel langs zijn tegenstander heen en geeft de bal vanaf de achterlijn had en laag voor. FC Utrecht-doelman Ruiter tikt de bal weg, maar de bal komt voor de voeten van aanvoerder Ziyech, die meteen uithaalt. Zijn schot gaat rakelings over.
5'
De thuisploeg is in de eerste minuten gevaarlijk. Een goede corner van Ayoub vanaf rechts gaat net over centrale verdediger Timo Letschert heen.
4'
Kamohelo Mokotjo is daar heel lichtzinnig op zijn eigen zestien. De middenvelder wil terugkappen, terwijl Ayoub druk op hem zet. Bijna kan Ayoub de bal afpakken en alleen op Drommel af, maar de keeper van FC Twente let goed op.
3'
Sébastien Haller komt voor het eerst in balbezit en onmiddellijk is het gevaarlijk. De aanvaller gooit er een schaar uit en passeert Bruno Uvini. De huurling van Napoli kan echter toch nog ingrijpen, waardoor het een corner wordt.
1'
FC Utrecht heeft de bal aan het rollen gebracht. Heel veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
1'
De spelers staan op het veld, terwijl het vuurwerk uit de grond knalt. Van der Maarel en Ziyech gaan de toss doen en dan gaan we over een paar minuten beginnen in Utrecht.
FC Utrecht begint vanmiddag met drie nieuwe spelers in vergelijking met de doordeweekse bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Yassin Ayoub en Nacer Barazite zaten op de bank tegen Groningen, maar beginnen vanmiddag tegen FC Twente in de basis. Datzelfde geldt voor de aanvoerder van de Domstedelingen, Mark van der Maarel. Hij is terug in de wedstrijdselectie en begint op zijn positie rechts achterin.

FC Twente moest de afgelopen weken Chinedu Ede missen, maar vanmiddag tegen FC Utrecht is hij er weer bij. De aanvaller had last van een enkelblessure, maar is dus weer terug. Tim Hölscher, de vervanger van Ede tegen PSV, moet daarom weer plaatsnemen op de bank. Verder geen wijzigingen in de ploeg van René Hake.
Wil FC Utrecht in het linkerijtje van de Eredivisie blijven vanmiddag, dan moeten er vanmiddag punten worden gepakt. FC Utrecht moet dat in de eigen Galgenwaard gaan doen, wanneer FC Twente om 14.30 uur de tegenstander is. Voor Twente ook een belangrijke pot, wetende dat ADO Den Haag en sc Heerenveen ook spelen vanmiddag en door winst dichtbij de ploeg uit Enschede komen.

Tegenvallende prestaties
FC Utrecht mag dan in het linkerrijtje staan, maar echt vlekkeloos loopt het seizoen voor de Domstedelingen nog niet. FC Utrecht won tot dusver slechts drie wedstrijden. Vier keer werd er gelijk gespeeld en drie keer ging een wedstrijd verloren. Maar de laatste weken gaat het beter. Vorig week won de ploeg van Erik ten Hag in Zwolle van PEC en ook in de beker werd er een overwinning gehaald. Utrecht had wel een verlening nodig, maar won met 5-3 en plaatste zich voor de volgende ronde.

Bij FC Twente moge het duidelijk zijn dat het ondermaats presteert. De Tukkers wonnen twee wedstrijden en dat was tegen de nieuwkomers in de Eredivisie: Roda JC en NEC. Met slechts negen punten uit tien wedstrijden staat de ploeg van René Hake op een teleurstellende dertiende plek. Ook in de KNVB beker is FC Twente al uitgeschakeld, het verloor in de tweede ronde van FC Groningen.

Nieuwkomers
Eerder deze week liet FC Twente weten de formaliteiten met René Hake te hebben afgerond, Hake blijft zeker tot eind van het seizoen trainer van de Tukkers. Daarnaast was er nog een nieuwe versterking: Marino Pušić wordt de assistent-trainer van Hake. De Bosnïer stond eerder bij NAC Breda onder contract en met zijn komst is de technische staf van Twente rond.

Overigens zit Chinedu Ede ook weer bij de wedstrijdselectie van FC Twente. De aanvaller kampte met een enkelblessure, maar lijkt fit voor vanmiddag. FC Twente mist wel Torgeir Børven, Sonny Stevens, Giorgos Katsikas, Nick Marsman, Timo Plattel en Robbert Schilder. Bij FC Utrecht staat Ruud Boymans voor een terugkeer. De aanvaller stond tien maanden langs de kant met een enkelblessure en lijkt op de weg terug. Of Boymans bij de wedstrijdselectie zit is nog niet zeker. FC Utrecht mist drie spelers. Willem Janssen, Jeff Hardeveld en Rubio Rubin.

De wedstrijd van vanmiddag begint om 14.30 uur. Een uur voor het begin van de wedstrijd zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails. De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van Dennis Higler. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng het commentaar bij deze ontmoeting. Heel veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd!