01.11.2015 16:24

FC Twente wint opnieuw niet in uitwedstrijd

Sean Klaiber (l.), Nacer Barazite (m.) en Yassin Ayoub zoeken elkaar op na de 2-1 van FC Utrecht in het duel met FC Twente. (01-11-2015)

FC Twente heeft opnieuw niet weten te winnen in een uitwedstrijd in de Eredivisie. De ploeg van René Hake verloor zondag op bezoek bij FC Utrecht. In een matige wedstrijd trok FC Utrecht aan het langste eind, door met 4-2 te winnen. FC Twente blijft onderaan de ranglijst hangen.

FC Utrecht begon sterk in de eigen Galgenwaard en had het meeste balbezit in de eerste helft. Tot echt grote kansen kwamen beide ploegen niet. Het voetbal was niet aantrekkelijk en al snel begon het Utrechtse publiek te morren over het lage tempo van de thuisploeg. De thuissupporters zagen even later hun ploeg uit het niets op achterstand komen, toen Manchester City-huurling Thomas Agyepong een bal prachtig in de verre hoek krulde. FC Utrecht kwam tien minuten later weer op gelijke hoogte, toen FC Utrecht-verdediger Timo Letschert uit een corner van Yassin Ayoub van dichtbij raak kon schieten.

Na de gelijkmaker viel FC Utrecht direct weer in het oude patroon: het domineerde op de helft van FC Twente, maar wist niet te imponeren. Toch kwam de ploeg van Erik ten Hag op voorsprong in de 38ste minuut. Joël Drommel maakte een cruciale fout, door de bal weer te snel in het spel te willen brengen. Hij rolde de bal recht in de voeten van Sean Klaiber, waarna FC Utrecht snel omschakelde en Drommel uit een voorzet van Barazite de bal in eigen doel werkte. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want, twee minuten later schoot Hakim Ziyech de 2-2 tegen de touwen.

De beginfase van de tweede helft was identiek aan die van de eerste. Een laag tempo, slordige ballen en weinig beleving. Ook kansen werden amper gecreëerd. Tot de 64ste minuut. Uit het niets doken Bart Ramselaar en Nacer Barazite op voor de goal van FC Twente en was het Ramselaar die de bal kundig langs de verdedigers bij Barazite bracht. De aanvaller wipte daarna de bal mooi over Drommel heen. Het doelpunt brak de tweede helft eindelijk weer open, want onmiddellijk kreeg ook FC Twente een dot van een kans, maar Felipe Gutiérrez mistte de bal volledig.

Na de nieuwe voorsprong van FC Utrecht bleef FC Twente wel aandringen en creëerde het zo hier en daar wat kansen. Ook FC Utrecht kon er in tegenstoten snel uitkomen en maakte ook nog de 4-2. Timo Letschert werd door Jari Oosterwijk neergelegd in de zestien en Haller schoot de verkregen strafschop gemakkelijk binnen. FC Utrecht wint dus met 4-2 van FC Twente. Volgende week treedt Utrecht aan tegen PSV en FC Twente ontvangt in eigen huis sc Heerenveen.

Door: Thomas Mulder