Feyenoord
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sven van Beek 69. / Eigen goal

90'
Na een aantal grote kansen meteen in de tweede helft kwam ADO Den Haag na zeventig minuten spelen verdiend op voorsprong, al was daar wel een merkwaardig eigen doelpunt van Van Beek voor nodig. Het werd helemaal spannend toen Duplan tien minuten voor tijd met rood van het veld werd gestuurd, maar de tien man van ADO Den Haag wisten stand te houden en zo de eerste overwinning sinds 15 augustus te boeken.
90'
90'
Met vijf minuten blessuretijd is het bloedstollend spannend in Den Haag. Başaçıkoğlu produceert echter een afzwaaier waar ADO Den Haag niet bang van hoeft te worden.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
89'
Corner voor Feyenoord, maar Kongolo kopt recht in de handen van Hansen.
86'
Gele kaart voor Bilal Başaçıkoğlu (Feyenoord)
Ook nog geel voor invaller Başaçıkoğlu, na een opstootje met Hansen.
84'
Wissel in bij Feyenoord -> Jens Toornstra
84'
Wissel uit bij Feyenoord -> Simon Gustafson
82'
Rode kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
Duplan had al geel, maar krijgt nu direct rood nadat hij op het been van Bilal Başaçıkoğlu gaat staan.
79'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
79'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
78'
Het spel ligt stil wegens een blessure van doelman Hansen, het lijkt te gaan om een hamstringblessure.
76'
Terwijl het Haagse kwartiertje is begonnen, gaat Feyenoord alles of niets spelen. Het laatste kwartier wordt er met drie verdedigers gespeeld.
75'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Ook geel voor Malone, die Elia hard onderuit haalt.
74'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
74'
Wissel uit bij Feyenoord -> Rick Karsdorp
72'
Wat een kansen voor Kâzım-Richards en Gustafson. Van dichtbij stuiten beide spelers op Hansen, die twee keer knap redt.
72'
Gele kaart voor Karim El Ahmadi (Feyenoord)
El Ahmadi lijkt een zuivere tackle in te zetten, maar krijgt toch geel van Blom.
69'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Sven van Beek (eigen doelpunt)
Een heel merkwaardig eigen doelpunt van Van Beek. Een voorzet van Schaken valt uit de lucht voor Van Beek die de bal compleet verkeerd raakt en hem in eigen doel schiet.
66'
Gele kaart voor Simon Gustafson (Feyenoord)
Feyenoord krijgt moeilijk grip op Duplan. Nu is het Gustafson die de snelle aanvaller onderuit haalt en daarvoor geel krijgt.
64'
Wissel in bij Feyenoord -> Colin Kâzım-Richards
64'
Wissel uit bij Feyenoord -> Michiel Kramer
61'
Chaos voor het doel van Vermeer als Schaken er vandoor is! Vermeer komt uit zijn doel, belandt buiten het strafschopgebied en weet de bal tot twee keer toe met de voet weg te werken.
60'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
Karsdorp is er vandoor een krijgt een gemeen tikje van Duplan, die daarvoor geel krijgt.
57'
Feyenoord is even erg gevaarlijk voor de goal van ADO Den Haag met meerdere schietkansen voor onder anderen El Ahmadi en Kuyt. Uiteindelijk weet de thuisploeg over te nemen en er uit te komen.
53'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Feyenoord)
ADO Den Haag kan counteren en Vejinović ziet geen andere mogelijkheid dan Duplan onderuit te schoffelen. Hij krijgt daarvoor de eerste kaart van de wedstrijd.
52'
Vejinović probeert het maar weer eens van grote afstand en schiet in de handen van Hansen.
48'
ADO Den Haag begint sterk aan de tweede helft een krijgt meteen twee grote kansen: Duplan krijgt een goede kopkans, Havenaar is dichtbij een doelpunt en raakt de lat.
46'
45'
Bij rust staat het 0-0 in Den Haag, maar saai is het zeker niet. Feyenoord heeft de grootste moeite met ADO Den Haag, dat meerdere malen gevaarlijk werd via Havenaar. Voor de Rotterdammers had Gustafson de grootste kans, maar hij stuitte op Hansen.
45'
45'
Duplan neemt de corner voor ADO Den Haag, Havenaar kopt hard maar ook over het doel van Vermeer.
42'
Tegen het einde van de eerste helft begint Feyenoord wat meer grip te krijgen op ADO Den Haag. De verdediging van de thuisploeg staat echter goed, waardoor de Rotterdammers er niet doorheen komen.
39'
Nou, Van Beek probeert het maar eens van een meter of 40. Hansen kan echter rustig blijven staan, want de bal vliegt nog net niet het stadion uit.
36'
Van Beek ziet El Ahmadi vertrekken en stuurt de middenvelder weg, maar het lukt El Ahmadi niet om de bal goed aan te nemen.
34'
Na een corner volgt een voorzet van Karsdorp en uiteindelijk een vrije kopkans voor Kongolo, maar de verdediger kopt ruim over het Haagse doel.
31'
Wat een kans voor Havenaar! Duplan is op snelheid in de counter en zet de bal voor richting Jansen. Die legt met het hoofd terug op Havenaar, maar de spits weet de bal van dichtbij niet in het doel te krijgen.
28'
Na een levendige openingsfase zakt het tempo in Den Haag wat weg. Beide teams maken veel fouten en komen niet echt aan het creëren van kansen toe.
25'
Goede pass binnendoor van Zuiverloon die daarmee Meijers weg stuurt. Meijers lijkt op één lijn te staan met de centrale verdedigers van Feyenoord, maar de vlag gaat toch omhoog wegens buitenspel.
22'
Feyenoord heeft het zeker niet makkelijk tegen ADO Den Haag. Ruben Schaken speelt de verdediging van de Rotterdammers helemaal zoek en mag langs vier man slalommen voordat Kongolo de bal weet weg te werken.
20'
Vejinović stuurt Kramer weg met een pass die door de complete verdediging van ADO Den Haagn heen snijdt. Kramer weet te scoren tegen zijn voormalig werkgever, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.
18'
Kuyt pikt de bal op op de achterlijn en zet voor vanaf rechts, Gustafson staat op de rand van het strafschopgebied vrij en kopt hard in, maar Hansen redt.
15'
Voor het eerst een kans voor Feyenoord. Elia is Malone kwijt en schenkt Gustafson daarna van dichtbij een flinke kans, maar hij stuit op Hansen.
14'
Strakke voorzet van Schaken vanaf de rechterflank, richting Havenaar die in het strafschopgebied staat. Dit keer zit Van Beek er echter wel kort bovenop en weet de bal weg te werken.
12'
Scherpe voorzet van Rick Karsdorp, iedereen inclusief doelman Hansen gaat onder de bal door, waardoor deze voor het doel langs gaat.
9'
Een vermakelijke openingsfase in Den Haag: het tempo ligt hoog en het spel golft op en neer.
6'
Dezelfde combinatie als zojuist: voorzet van Meijers, die Havenaar vrij ziet staan. De spits staat opnieuw helemaal vrij maar wordt uiteindelijk van de bal gezet door Van Beek.
3'
De eerste poging van de wedstrijd is van ADO Den Haag. Aaron Meijers ziet Mike Havenaar vrij staan aan de rechterkant van het strafschopgebied en geeft de bal knap voor. De spits neemt aan en volleyt de bal naast het doel.
1'
Vandaag staan ADO Den Haag en Feyenoord in de elfde speelronde van de Eredivisie tegenover elkaar. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Vlak voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
Voor ADO Den Haag is de laatste overwinning in de Eredivisie al weer een hele tijd geleden. Op 15 augustus werd met 1-4 van FC Twente gewonnen, daarna werden nog slechts gelijke spelen en nederlagen genoteerd. Vooral persoonlijke fouten in de verdediging en eigen doelpunten kwamen de ploeg van Fräser de afgelopen weken duur te staan. Toch ziet Fräser geen noodzak om zijn elftal rigoureus om te gooien.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Cambuur is er dan ook slechts één wijziging. Fräser was tevreden over de invalbeurt van Timothy Derijck tegen sc Cambuur en laat hem daarom staan, wat ten koste gaat van Thomas Kristensen. Ook was de trainer van ADO Den Haag gecharmeerd van het optreden van Kevin Jansen, waardoor Roland Alberg opnieuw op de bank zit.

Feyenoord
Feyenoord kende een goede week door midweeks Ajax uit te schakelen in de beker, dankzij een eigen doelpunt van Joël Veltman in blessuretijd. De blijdschap was groot in Rotterdam, maar de knop moest al snel weer om richting het duel tegen ADO Den Haag. Ajax won gisteren namelijk met grote cijfers van Roda JC (6-0)), waardoor ook Feyenoord genoodzaakt is te winnen om de koploper in het spoor te blijven.

Dat het momenteel goed gaat met Feyenoord, geeft Van Bronckhorst weinig redenen om zijn opstelling te wijzigen en dat doet hij dan ook niet. Ten opzichte van het laatste competitieduel tegen AZ is er slechts één wijziging. Rick Karsdorp ontbrak toen nog wegens een liesblessure, maar is goed hersteld en kan na het bekerduel met Ajax ook vandaag tegen ADO Den Haag in actie komen. Voor spits Michiel Kramer zal het vanmiddag een bijzondere wedstrijd zijn: hij keert voor het eerst terug naar de club waar hij tot afgelopen zomer speelde.

Weet Feyenoord koploper Ajax bij te blijven? Rond half drie weten we het, want er wordt om half 1 afgetrapt in Den Haag. Veel plezier bij dit duel!