2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 36. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 80. / Kopbal  (Ramon Zomer)

90'
In de tweede helft was er maar een ploeg die recht had op de overwinning. Heracles kreeg goede kansen via Jaroslav Navratil en kwam dankzij Wout Weghorst laat op 2-0. Heerenveen was kansloos en had niets in te brengen in Almelo. Heracles is trots en stijgt naar plaats twee op de ranglijst.
90'
90'
Tot slot nog een wissel voor man of the match Iliass Bel Hassani. De middenvelder blonk uit door een prachtig doelpunt en fraaie passes. Heerenveen heeft de oud-Spartaan vanavond niet kunnen uitschakelen.
89'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Gino Bosz
89'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
87'
Was is er toch allemaal gebeurd daar in Almelo. In het vernieuwde Polman Stadion blijkt Heracles onverslaanbaar. Tegenstanders worden uitgeschakeld met goed voetbal en prachtige doelpunten.
86'
Gele kaart voor Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
Ook Otiba wordt op de bon geslingerd. De verdediger vloert Thomas Bruns en is veel te laat.
85'
Gele kaart voor Mitchell te Vrede (sc Heerenveen)
De frustraties zitten hoog bij de Friezen. Mitchell te Vrede geeft een onnodige duw aan Mike te Wierik.
83'
Heracles Almelo is ontzettend succesvol en coach Stegeman kan enorm trots zijn. Door de overwinning stijgen de Heraclieden naar een tweede plaats en staat de balans op achttien punten uit acht duels.
82'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
80'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Wout Weghorst
Bel Hassani bereikt Ramon Zomer met een lange bal. De verdediger kopt door richting Weghorst die op zijn beurt het net laat bollen met een mooie kopbal. De wedstrijd is beslist en Heracles gaat wederom winnen.
78'
De kansen voor de thuisploeg stapelen zich op. De ploeg uit Almelo had al meerdere doelpunten moeten maken in de tweede helft. Nu ging invaller Brahim Darri alleen op het doel van keeper Mulder af.
76'
Gele kaart voor Wout Droste (Heracles Almelo)
De verdediger komt wat hard in op de benen van Sam Larsson.
75'
In de tweede helft zijn de meeste ogen gericht op Jaroslav Navratil. De buitenspeler van Heracles kreeg drie goede mogelijkheden maar wist deze niet te benutten.
74'
Wederom een grote kans voor Navratil! Weer heet de aangever bij deze kans Bel Hassani. De uitblinker steekt de bal richting de diepgaande rechtsbuiten. Jaroslav Navratil schiet vervolgens hard voorlangs.
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
72'
Gele kaart voor Pele van Anholt (sc Heerenveen)
De rechtsback van Heerenveen houdt Peter van Ooijen tegen en ontvangt geel.
70'
Ook in de tweede helft heeft Heerenveen nog maar weinig laten zien. De invallers van Dwight Lodeweges weet ook niet het spel te maken. Wat is er toch aan de hand met de oude vertrouwde subtopper?
67'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in het Polman Stadion. Ondanks de vele wisselingen bij Heerenveen is Heracles nu weer de sterkere ploeg. De voorsprong is nog minimaal dus de strijd blijft open.
64'
Gele kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Het eerste geel voor de Friezen. Aanvoerder Van den Berg knalt de bal weg uit frustratie.
64'
Grote kansen voor Heracles! Een counter uit het boekje met een mooie pass van Bel Hassani, een schot op de lat van Navratil en de rebound van Wout Weghorst. Doelman Erwin Mulder mag de lat danken en keert de inzet van Weghorst.
62'
Dwight Lodeweges zit door al zijn wissels heen met nog een half uur te spelen. Het onderstreept maar weer eens dat de Friese oefenmeester nog steeds geen vaste opstelling in zijn hoofd heeft.
61'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Mitchell te Vrede
61'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
59'
Mogelijkheid voor Navratil! Joey Pelupessy verzorgt een mooie pass van achteruit richting Jaroslav Navratil. De linksbuiten uit Tsjechië neemt de bal goed aan en ziet zijn inzet in het zijnet belanden.
57'
Uitblinker van de avond tot nu toe is toch echt Iliass Bel Hassani. De doelpuntenmaker blinkt uit door zijn sterke spel op het middenveld. Bel Hassani is technisch, snel en heeft een oogje voor de goal.
55'
Heracles leunt op de 1-0 voorsprong en hoopt fouten van Friese kant te bestraffen. Met de snelle mensen in de voorhoede speelt het team van John Stegeman op de counter in de tweede helft.
52'
Heerenveen heeft de intentie weer om tot goede aanvallen te komen. De Friesen eisen het merendeel van het balbezit op en proberen door verzorgd voetbal het doel van Heracles te zoeken.
49'
Luka Zahovič is overigens pas negentien jaar oud en kwam deze zomer over van NK Maribor. Zahovič heeft zowel een Sloveense als Portugese nationaliteit en gaat achter Henk Veerman spelen.
46'
De tweede helft is begonnen met een dubbele wissel aan de zijde van Heerenveen. Jerry St. Juste was niet helemaal fit en wordt gewisseld voor de debuterende Luka Zahovič. De minder presterende Simon Thern is vervangen door Caner Çavlan.
46'
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luka Zahovič
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Jerry St. Juste
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Caner Çavlan
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Simon Thern
45'
Een beetje tegen de verhoudingen in leidt Heracles bij rust met 1-0. Heerenveen kreeg kansen via Henk Veerman en Simon Thern. Vlak voor rust bleek Iliass Bel Hassani echter effectief. De middenvelder van de thuisploeg bracht Heracles in de 36e minuut met een mooie goal op voorsprong.
45'
43'
Het vertrouwen was al hoog bij de thuisploeg en is door de voorsprong alleen maar verstevigd. Heracles is weer de bovenliggende partij en Heerenveen kan alleen maar tegenhouden.
40'
Zo staat Heracles vlak voor rust toch verrassend op voorsprong. Heerenveen was iets beter en kreeg de beste mogelijkheden. Maar door onoplettendheid en een mooie goal van Bel Hassani leiden de Heraclieden.
38'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
De aanvoerder van Heracles is te laat en maakt een overtreding op Joey van den Berg.
36'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Iliass Bel Hassani
De voorzet vanaf rechts via Wout Droste wordt aangeraakt en komt terecht bij Bel Hassani. De oud-Spartaan wordt niet aangepakt door Kenneth Otigba en kan daardoor het doel beproeven. De Heraclied besluit van dichtbij hard in de kruising te schieten.
34'
Heracles Almelo heeft de wedstrijd weer wat meer onder controle. Na kansen bij Heerenveen via Larsson en Veerman eisen de zwart-witten de bal op. Tot veel gevaar in de Friese doelmond leidt dat echter nog niet.
31'
Hard afstandsschot van Veerman! Mooie en spectaculaire uithaal van Henk Veerman leidt tot moeite bij Bram Castro. De doelman van Heracles ziet via zijn handen en de paal de bal gered worden.
29'
Vanavond spelen er twee identieke spitsen in de basis. Bij Heracles Wout Weghorst en in dienst van Heerenveen Henk Veerman. Beide nuchtere Hollandse jongens moeten het hebben van hun lengte en fysiek. De bal door de lucht bevalt de spitsen wel.
26'
Gele kaart voor Ramon Zomer (Heracles Almelo)
De ervaren verdediger glijdt van achter door op de hielen van Lucas Bijker. Zomer incasseert alweer de vierde gele kaart van dit prille seizoen.
25'
Het eerste kwart is kwalitatief nog niet echt goed te noemen. Heracles en Heerenveen maken fouten en zijn ongelukkig in de eindpass.
23'
Het is natuurlijk een speciale avond voor Ramon Zomer. De centrale verdediger van Heracles kwam enkele jaren geleden uit voor Heerenveen. De 32-jarige Zomer speelde daarvoor onder andere bij FC Twente en NEC.
20'
Heerenveen is echt sterker en countert nu naar een kans. De snelle Slagveer wordt op rechts weggestuurd met een diepe pass. De rechtsbuiten van de Friezen heeft veel tijd maar schiet vluchtig op het lichaam van doelman Castro.
19'
Iliass Bel Hassani steekt de bal mooi diep richting Wout Weghorst. De lange spits van Heracles Almelo kan zijn benen net niet genoeg uitschuiven om de bal te raken. Dit was het eerste kleine gevaar van de thuisploeg.
17'
Heerenveen wordt meer dreigend en Heracles moet waken voor een tegendoelpunt. Nu heeft verdediger Mike te Wierik een goede sliding nodig om Luciano Slagveer in het eigen strafschopgebied af te stoppen.
15'
Grote kansen Heerenveen! Geweldige actie van Larsson waar de Zweed meerdere Heraclieden passeert om vervolgens Henk Veerman te bedienen. De Volendammer ziet zijn schot gekraakt worden door Bram Castro. De rebound is uiteindelijk niet besteed aan Simon Thern.
13'
Sam Larsson is dominant aanwezig in de openingsfase van de wedstrijd. Vooraf was het de vraag of de Zweed kon meespelen. Larsson blijkt echter fit en is bij veel aanvallen betrokken.
10'
Een gelijkwaardig begin in Almelo voorlopig. Beide ploegen doen het rustig aan en spelen de bal veel rond. Toch echte kansen heeft dit nog niet geleid.
7'
Bij de thuisploeg spelen vandaag vijf spelers met een verleden bij FC Twente. Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Mike te Wierik, Ramon Zomer en Wout Droste kwamen allen uit voor de streekgenoot.
4'
Heracles is natuurlijk de verrassende nummer drie van de ranglijst. Het team van John Stegeman presteert boven verwachting en kan in het vernieuwde Polman Stadion vanavond een belangrijke slag slaan tegen het uit vorm verkerende Heerenveen.
1'
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof heeft het startsignaal gegeven bij Heracles - Heerenveen. De opening van de achtste speelronde in de Eredivisie is een feit.
1'
De opstellingen
Heracles Almelo begint vrijdagavond met drie nieuwe gezichten. Oussama Tannane is geschorst en aanvoerder Mark-Jan Fledderus geblesseerd. Peter van Ooijen, Jaroslav Navratil en Robin Gosens zijn spelers die aan de aftrap mogen verschijnen van coach John Stegeman.
Bij sc Heerenveen keert Simon Thern terug in de basisopstelling. De Zweed ontbrak vorige week nog door een blessure. Dat betekent een plaats op de reservebank voor Caner Çavlan. Verder blijft het team van Dwight Lodeweges ongewijzigd. Zo neemt Henk Veerman de spitspositie in en is Mitchell te Vrede de back-up aan Friese kant.

Van harte welkom bij de opening van de achtste speelronde tussen Heracles Almelo en sc Heerenveen. Het duel in het Polman Stadion zal vrijdagavond om 20.00 uur beginnen. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van de wedstrijd in Almelo. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Heracles Almelo
De Heraclieden zijn tot nu toe de verrassing van het prille Eredivisieseizoen. De ploeg van coach John Stegeman won vijf van de eerste zeven duels en bekleedt een keurige derde positie op de ranglijst. Ondanks de goede flow verloor Heracles afgelopen weekeinde in Alkmaar. Thuisploeg AZ bleek te sterk en zegevierde met 3-1. In Noord-Holland viel Mark-Jan Fledderus al na 27 minuten uit met een blessure.

Daarmee is het uitgesloten dat de aanvoerder vrijdagavond in eigen huis zijn opwachting maakt. Robin Gosens zal hem vervangen op de linksbackpositie. Het grootste gemis aan de kant van Heracles is dat van Oussama Tannane. De topscoorder met vijf doelpunten heeft een knieblessure en is tevens voor twee wedstrijden geschorst. Naast Fledderus en Tannane kan coach Stegeman ook niet beschikken over de langdurig geblesseerden Dario Vujičević (lies)en Bas Sibum (knie).

Tegenover verrassing Heracles staat vrijdagavond het tegenvallende Heerenveen. De Friezen wisten pas een keer te winnen en behaalden zeven punten uit de eerste zeven wedstrijden. Dat brengt het team van coach Dwight Lodeweges op een twaalfde plaats. Vorige week kwam sc Heerenveen niet tot scoren in het doelpuntloze gelijkspel tegen Vitesse. Des te meer reden om in Almelo weer eens voor de driepunter te gaan.

Lodeweges moet het hoogstwaarschijnlijk doen zonder Jerry St. Juste. De talentvolle verdediger heeft last van zijn enkel na het vorige Eredivisieduel. Daarentegen zijn Mitchell te Vrede en Jordy Buijs weer op de weg terug na blessures. Midweeks maakten de twee spelers al minuten bij het tweede elftal. Buijs en Te Vrede scoorden beiden een doelpunt, waardoor het team met 2-1 won. Vrijdagavond zullen ze waarschijnlijk beginnen vanaf de reservebank.