01.10.2015 15:50

Crisis in Heerenveen: "Moet wat gebeuren"

Dwight Lodeweges is niet blij met sc Heerenveen. Bij een 1-0 achterstand tegen NEC wisselt hij na 38 minuten al twee keer. Henk Veerman (r.) is één van de slachtoffers. (18-09-2015)
Dwight Lodeweges is niet blij met sc Heerenveen. Bij een 1-0 achterstand tegen NEC wisselt hij na 38 minuten al twee keer. Henk Veerman (r.) is één van de slachtoffers. (18-09-2015)

SC Heerenveen verkeert in een sportieve crisis. De ploeg van Dwight Lodeweges staat na zeven duels op een twaalfde plek en heeft slecht zeven punten. Lodeweges weet dat het beter moet.

Dit weekend speelt Heerenveen tegen Heracles Almelo. Lodeweges broedt op een nieuw plan voor zijn team. "Er moet wel wat gebeuren", zegt hij op de clubsite. "Maar we hebben niet het gevoel dat we met ons hoofd in een strop hangen."

Met Heracles Almelo treft Heerenveen een ploeg die in topvorm is. Niet voor niets staat de ploeg uit Almelo op een derde plek. "Ze zitten in een flow. Heracles speelt onbevangen, hanteert de lange pass om de tweede bal te winnen en heeft voorin jongens staan die heel direct spelen. Daar moeten we ons tegen wapenen, maar het betekent ook dat er kansen voor ons liggen."

In het duel met Heracles zal Heerenveen een stuk meer behouden spelen, zo verklapt Lodeweges alvast. "Wij willen graag aanvallen, maar gezien onze situatie bouwen we meer zekerheden in. Het moet eerst staan, pas dan kun je aan aanvallen denken."

Blessures
SC Heerenveen kan vrijdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo mogelijk niet beschikken over middenvelder Jeremiah St. Juste, die vorige week tegen Vitesse geblesseerd raakte aan de enkel. De al langer geblesseerden Joost van Aken, Jordy Buijs, Younes Namli en Doke Schmidt zijn er sowieso niet bij.

Heracles kent juist een uitstekende seizoensstart en staat na vijf overwinningen derde. De ploeg van coach John Stegeman mist vrijdag tegen sc Heerenveen nog altijd de geblesseerden Dario Vujicevic (lies) en Bas Sibum (knie). Oussama Tannane is geschorst en heeft bovendien last van zijn knie, terwijl het meespelen van Mark-Jan Fledderus twijfelachtig is vanwege hamstringklachten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner