03.10.2015 11:32

Van den Berg: "Elf individuen met gedachten"

Thomas Bruns (l.) draait behendig weg bij Joey van den Berg tijdens de competitiewedstrijd Heracles Almelo - sc Heerenveen. (02-10-2015)
Thomas Bruns (l.) draait behendig weg bij Joey van den Berg tijdens de competitiewedstrijd Heracles Almelo - sc Heerenveen. (02-10-2015)

SC Heerenveen wist vrijdagavond voor de zevende keer op rij niet te winnen in de Eredivisie. Joey van den Berg reageerde dan ook gepikeerd na het duel met Heracles Almelo. De middenvelder ziet dat sc Heerenveen geen echt team meer is.

"Je bent met zijn elven en je moet één gedachte zien te krijgen Het lijkt wel of we elf individuen hebben met elf individuele gedachten. In een teamsport is dat funest", is Van den Berg kritisch op zijn ploeg voor de camera van FOX Sports. SC Heerenveen ging met 2-0 onderuit tegen de Almeloërs en kregen nu al elf treffers tegen, tegenover zeven gescoorde doelpunten.

"Rondom het zestienmetergebied zijn we in verdedigend opzicht zo slap en geven we ook nu weer de goal gemakkelijk weg. Dat is pijnlijk. We hebben een goed voetballende selectie, maar als we op achterstand komen kunnen we het niet meer ombuigen", ziet Van den Berg. SC Heerenveen kan zich nu even focussen op de teamgeest, aangezien de interlandperiode voor de deur staat. Over twee weken wacht sc Heerenveen een lastige thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner