02.10.2015 21:47

Heracles bindt ook Heerenveen aan de zegekar

Iliass Bel Hassani viert zijn treffer tegen sc Heerenveen met een gebaar richting de camera. De middenvelder van Heracles Almelo opent de score tegen de Friezen. (02-10-2015)
Iliass Bel Hassani viert zijn treffer tegen sc Heerenveen met een gebaar richting de camera. De middenvelder van Heracles Almelo opent de score tegen de Friezen. (02-10-2015)

In een sfeervol Polman Stadion heeft Heracles Almelo vrijdagavond opnieuw een overwinning geboekt. Het tegenvallende sc Heerenveen werd verslagen en daardoor stijgen de Heraclieden naar een voorlopige tweede plaats op de ranglijst. Iliass Bel Hassani was de uitblinker met een mooi schot in de kruising. Het slotakkoord kwam van het hoofd van Wout Weghorst: 2-0.

Het goed presterende Heracles had te kampen met een blessure bij aanvoerder Mark-Jan Fledderus en een schorsing van topscorer Oussama Tannane. Daartegenover stonden basisplaatsen voor Robin Gosens en Peter van Ooijen. De ploeg in vorm trof met Heerenveen een team uit vorm. Simon Thern keerde na een blessure echter weer terug in het Friese basisteam. In combinatie met Sam Larsson en Henk Veerman ontstond de eerste kans van de wedstrijd. De Zweed Larsson dribbelde door de Almelose defensie en bracht Veerman in stelling.

De rebound was vervolgens niet besteed aan Thern. Heerenveen bleef sterker en kreeg nog een mogelijkheid via een hard afstandsschot van spits Veerman. De kansen gingen niet tegen het net door een goed keepende Bram Castro. Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid wel raak. Een aangeraakte voorzet belandde voor de voeten van Iliass Bel Hassani. De oud-Spartaan omspeelde Kenneth Otigba en scoorde in de kruising met een hard schot van dichtbij: 1-0.

Coach Dwight Lodeweges van Heerenveen liet zich opnieuw gelden door ingrijpende wissels. Na rust mocht aanvaller Luka Zahovič debuteren en ging verdediger Jerry St. Juste naar de kant. Ook werd de tegenvallende Simon Thern vervangen door Caner Çavlan. De eerste kans was echter opnieuw voor Heracles. Jaroslav Navratil verwerkte een mooie bal van Joey Pelupessy met een schot in het zijnet. Even later schoot Navratil zelfs op de lat en keerde doelman Erwin Mulder de rebound van Wout Weghorst.

Veelal was uitblinker Bel Hassani de aangever met prachtige balletjes binnendoor. Wout Weghorst zorgde voor de beslissing met een doeltreffende kopbal: 2-0. De sensatie van het prille seizoen boekt zo de zesde overwinning in acht wedstrijden en passeert voorlopig Feyenoord op de ranglijst. Na de interlandbreak volgt de topper thuis tegen Ajax. Heerenveen is wellicht de grootste teleurstelling in Nederland tot nu toe. In het volgende duel komt ook nog eens Feyenoord op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Door: Koen Larmit 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner