FC Utrecht
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Santos 56. / Penalty

90'
Ook de tweede helft was weinig enerverend, maar gescoord werd er wel. De bal ging op de stip nadat Navarone Foor werd gehaakt door Yassin Ayoub. Christian Santos faalde niet vanaf elf meter en schoot zo zijn ploeg naar de overwinning. NEC is inmiddels gestegen naar een knappe vijfde plaats in de Eredivisie.
90'
89'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
89'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rico Strieder
87'
Woudenberg kan de wedstrijd beslissen! Aan de linkerkant van het veld stoomt hij op, zijn schoot gaat uiteindelijk net voor het doel langs.
85'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
85'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
83'
Peterson is sterk in de lucht, torent boven iedereen uit en kopt hard in. Hij kopt echter recht in de handen van Kirsten.
80'
FC Utrecht lijkt langzamerhand te beseffen dat de tijd begint te dringen. Het zet wat meer druk, maar erg dreigend is het nog niet.
75'
Nog een kwartier te gaan, maar er is weinig te beleven. FC Utrecht doet weinig om nog een punt te pakken.
71'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
71'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
71'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ramon Leeuwin
71'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
70'
Letschert is dicht bij de gelijkmaker, maar hij krult de bal net naast het doel van Kirsten.
66'
Barazite komt net niet aan de bal, na een gevaarlijke aanval van FC Utrecht. Kirsten graait de bal voor zijn voeten weg.
62'
Gele kaart voor Marcel Ritzmaier (NEC Nijmegen)
Ook Ritzmaier krijgt geel, voor het haken van Conboy.
60'
Gele kaart voor Nacer Barazite (FC Utrecht)
Geel voor Barazite, die Bikel onderuit haalt.
57'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Christian Santos
Ja hoor, Santos doet het weer. De Venezolaan faalt niet vanaf de stip, hij jaagt de bal hard in de linker bovenhoek.
55'
Op advies van zijn assistent geeft de scheidsrechter een penalty, nadat Foor wordt gehaakt door Ayoub.
53'
Het tempo is tergend laag. Zelfs het nemen van corners duurt eindeloos en het levert FC Utrecht uiteindelijk niets op.
49'
De eerste minuten van de tweede helft verlopen net zoals de eerste helft: de bal wordt rustig rond getikt.
46'
45'
Een weinig enerverende eerste helft is ten einde gekomen. Hoogtepunt waren de reddingen van doelman Benjamin Kirsten, die zijn NEC een paar keer goed op de been hield. Aan de andere kant waren er was kansjes voor Christian Santos en Anthony Limbombe, maar erg overtuigend was het allemaal niet.
45'
42'
Een weinig enerverende helft is bijna ten einde. De reddingen van Kirsten zijn tot dusverre het hoogtepunt van de wedstrijd.
39'
Kirsten is vandaag van grote waarde voor NEC! Hij redt opnieuw goed op een doelpoging van Haller.
37'
Veel actie nu in het strafschopgebied van FC Utrecht. Een kopkans voor Ritzmaier, een schot van Foor en nogmaals een kans voor Ritzmaier. Het resulteert niet in een doelpunt.
33'
Het publiek staat op de banken voor Santos! De aanvaller heeft een fraaie kopbal in huis, maar Ruiter redt.
30'
Gele kaart voor Sean Klaiber (FC Utrecht)
Harde overtreding van Klaiber op Limbombe. De middenvelder krijgt terecht geel.
28'
Limbombe lijkt helemaal alleen op Ruiter af te kunnen. De grensrechter heeft even nodig om een besluit te nemen, maar steekt dan toch de vlag omhoog voor buitenspel.
23'
Zo, wat een redding van Kirsten! Ramselaar haalt uit, maar Kirsten strekt zich tot het uiterste en tikte de bal uit het doel.
20'
Limbombe staat na een hoekschop helemaal vrij, maar zijn schot wordt geblokt.
15'
Kané komt prima op aan de zijkant van het veld en zet de bal voor richting Santos, die nét naast kopt.
12'
Ritzmaier kopt de bal goed door, waarna Foor kan schieten. Hij peert de bal de tribune in.
10'
Eerste actie van NEC in het strafschopgebied van FC Utrecht. Foor weet echter niemand te bereiken.
7'
Goede aanval van FC Utrecht! Ramselaar geeft de bal voor, maar Haller, Klaiber en Barazite weten de bal allemaal niet lekker te raken en op doel te schieten.
4'
NEC speelt in de eerste minuten het balletje rustig rond, FC Utrecht lijkt het allemaal prima te vinden.
1'
Ook NEC en FC Utrecht komen na de interlandbreak weer in actie. De twee middenmoters treffen elkaar in Nijmegen. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

NEC Nijmegen
NEC is tot nu toe de verrassing van het seizoen, de promovendus staat op een knappe achtste plaats. De Nijmegenaren zijn dan ook vol vertrouwen, maar proberen tegelijkertijd niet naast de schoenen te gaan lopen. Voor de interlandbreak werd tegen de Graafschap gespeeld en die wedstrijd werd dan ook benaderd als een wedstrijd tegen een directe concurrent. Christian Santos was opnieuw goud waard.

Ernest Faber lijkt tegen FC Utrecht met dezelfde elf te gaan beginnen als tegen de Graafschap. De trainer heeft weinig redenen om zijn opstelling aan te passen, wat wel betekent dat Marcel Appiah en Mihai Roman waarschijnlijk opnieuw op de bank moeten plaatsnemen.

FC Utrecht
FC Utrecht draait tot nu toe een vrij gemiddeld seizoen en is terug te vinden op de tiende plaats, vier punten achter NEC. In de eigen Galgenwaard presteren de Utrechters goed, maar daarbuiten werd tot nu toe alleen bij PEC Zwolle gewonnen. Met Sébastien Haller heeft FC Utrecht echter wel een veel scorende spits in de gelederen. Ook vanmiddag zal de hoop van FC Utrecht gevestigd zijn op de Fransman.

FC Utrecht moet het vanmiddag zonder Sean Klaiber, Willem Janssen en Rubio Rubin stellen. Het drietal, dat normaal in de basis staat, is geblesseerd en kan dus niet in actie komen.