22.11.2015 16:23

Penalty helpt NEC voorbij aan FC Utrecht

NEC-aanvaller Christian Santos viert zijn treffer met het publiek. In de achtergrond juichen zijn medespelers met hem mee, nadat NEC op voorsprong is gekomen tegen FC Utrecht (22-11-2015)
NEC-aanvaller Christian Santos viert zijn treffer met het publiek. In de achtergrond juichen zijn medespelers met hem mee, nadat NEC op voorsprong is gekomen tegen FC Utrecht (22-11-2015)

NEC heeft zondagmiddag opnieuw een overwinning geboekt. Een rake penalty van Christian Santos was voldoende om de drie punten in Nijmegen te houden.

NEC speelde in de eerste minuten het balletje rustig rond en FC Utrecht leek het allemaal wel prima te vinden. Na een minuut of tien vond FC Utrecht het echter wel mooi geweest en begon het druk te zetten. Dat resulteerde in een goede voorzet van Bart Ramselaar. Sébastien Haller, Sean Klaiber en Nacer Barazite kregen na die voorzet allemaal een schietkans, maar wisten de bal niet goed te raken. Daarna kreeg NEC wat kansjes, zo peerde Navarone Foor de bal van dichtbij de tribune in en kopte Santos net naast.

In de rest van de eerste helft speelde Benjamin Kirsten een belangrijke rol. Eerst strekte hij zich tot het uiterste om een schot van Ramselaar uit het doel te tikken. Even later redde hij ook goed op verschillende doelpogingen van Sébastien Haller. De reddingen van Kirsten waren ook meteen het hoogtepunt van de eerste helft, want verder viel er vrij weinig te beleven in de Goffert.

Ook in de tweede helft was het tempo laag en gebeurde er weinig. Maar na tien minuten was er eindelijk wat actie. Op advies van de grensrechter besloot de scheidsrechter een penalty te geven, nadat Yassin Ayoub Foor haakte. Santos mocht vanaf elf meter aanleggen en maakte alweer zijn elfde doelpunt van dit seizoen. FC Utrecht had daarna nog ruim een halfuur de tijd om de gelijkmaker te maken en deed het dan ook rustig aan. Van enige paniek bij de Utrechters was geen sprake.

Na zeventig minuten was Timo Letschert het dichtst bij de gelijkmaker, van twintig meter afstand krulde hij de bal net naast het doel van Kirsten. Pas tien minuten voor tijd leek FC Utrecht te beseffen dat de tijd begon te dringen en er iets moest gebeuren. Invaller Kristoffer Peterson kreeg nog een aardige kans op de gelijkmaker, maar kopte recht in de handen van Kirsten. Vlak voor tijd kreeg Lucas Woudenberg nog de kans op de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn schot ging net voorlangs. Maar FC Utrecht scoorde ook niet meer, waardoor de drie punten in Nijmegen bleven. NEC blijft verrassen dit seizoen en is inmiddels zelfs opgeklommen naar de vijfde plaats in de Eredivisie. FC Utrecht blijft steken op de tiende plaats.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner