22.11.2015 22:15

Faber trots op knappe prestatie van NEC

Ernest Faber kijkt toe tijdens het duel tussen PSV en FC Groningen (29-03-2014)
Ernest Faber kijkt toe tijdens het duel tussen PSV en FC Groningen (29-03-2014)

Ernest Faber is uitermate tevreden hoe zijn ploeg tot nu toe presteert. Met NEC staat hij op een vijfde plek en dat is een uitstekende prestatie van de kampioen van de Jupiler League. De trainer wil echter vooral genieten van dit moment, want hij verwacht dat zijn ploeg nog wel een aantal plekken zal zakken op de ranglijst.

"We hebben al 23 punten, dat is heel knap van deze groep. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, zeker niet in deze temperaturen. Maar we moeten er van genieten, ja. We zijn wel realistisch, we moeten er iedere keer heel hard voor werken. Maar als we dit op kunnen blijven brengen, gaan we nog leuke dingen zien", geeft hij aan in gesprek met De Gelderlander.

De trainer was blij met het optreden van zijn team en vond vooral dat de ploeg hard werkte voor elkaar. "Goed zoals wij als collectief hebben gespeeld. Het was geen supergrote wedstrijd. We hebben weinig weggegeven en wat aardige kansje gecreëerd. En uiteindelijk een goede penalty benut door Christian Santos. Misschien was een gelijkspel meer op zijn plaats geweest, omdat het toch twee gelijkwaardige ploegen waren," besluit Faber.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner