PEC Zwolle Zaterdag, 19. September 2015
19:45 uur
ADO Den Haag
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 35. / Schot met links  (Roland Alberg)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sheraldo Becker 69. / Schot met rechts  (Dirk Marcellis)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Lars Veldwijk 79. / Schot met rechts  (Sheraldo Becker)

90'
Het eerste kwartier van de tweede helft was voor ADO, maar dichtbij een schot op de lat van Alberg kwam de ploeg niet. PEC werd steeds beter en wist nog tweemaal te scoren. Becker, de beste van de avond aan de zijde van PEC, verraste Hansen met een schot vanuit een moeilijke hoek. Tien minuten voor tijd bezorgde Veldwijk PEC de zege met zijn zesde doelpunt van het seizoen.
90'
90'
Gele kaart voor Sheraldo Becker (PEC Zwolle)
Geel voor Becker na een overduidelijke schwalbe.
90'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Geel voor Meijers en Lazić nadat zij met de koppen tegen elkaar staan.
90'
Gele kaart voor Boban Lazić (PEC Zwolle)
90'
Becker vergeet de wedstrijd in het slot te gooien! Met alleen Hansen nog voor zich weet hij de bal niet in de goal te krijgen. Luttele seconden later moet Hansen opnieuw handelend optreden, ditmaal na een schot van Hansen. Goed keeperswerk van Hansen.
90'
De reguliere speeltijd zit er op, maar door de blessure van Korte komt er maar liefst zes minuten extra tijd bij. Kan ADO het net nog vinden in die minuten of houdt PEC stand?
88'
Op een brancard moet Korte het veld verlaten. Hij zal niet meer terugkeren op het veld en dus moet ADO met tien man verder.
85'
Het spel ligt stil als Korte van dichtbij hard een bal in zijn gezicht geschoten krijgt. Hij gaat knock-out en lijkt niet verder te kunnen. Aangezien ADO al drie keer heeft gewisseld zou dat betekenen dat ze de slotfase met tien man moeten uitspelen.
84'
Weer Korte! Hij krijgt de kans na een fijne aanval van de bezoekers. Zijn inzet is echter zwak en zorgt dan ook niet voor de Haagse gelijkmaker.
83'
Een hoekschop van Duplan belandt op het hoofd van Korte. Hij kopt bij de eerste paal maar net naast. Zo toont de invaller zich direct.
81'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
81'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Lars Veldwijk
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
79'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:1 door Lars Veldwijk
Een doelpunt voor PEC! Veldwijk heeft vanavond nog weinig goed gedaan, maar zet de thuisploeg wel voor het eerst vanavond op voorsprong! Becker speelt de bal in bij Veldwijk die met zijn rug richting de Haagse goal staat. Hij draait zich knap vrij en schiet beheerst binnen. Een echte spitsengoal!
79'
Vorig seizoen won PEC in eigen huis met 3-1 van de Hagenezen. De inmiddels vertrokken spits Tomáš Necid scoorde tweemaal. De andere Zwolse goal werd gemaakt door Jesper Drost. Namens ADO scoorde Michiel Kramer, inmiddels Feyenoorder, het enige tegendoelpunt.
75'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
75'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tyronne Ebuehi
75'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
75'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
73'
Wormgoor kopt de bal terug op zijn doelman, maar ziet Veldwijk over het hoofd. Gelukkig voor Wormgoor kan de spits van Zwolle niet bij de bal.
72'
Becker met de voorzet die op het hoofd van de vallende Veldwijk belandt. Zijn kopbal wordt gemakkelijk gepakt door Hansen.
71'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Boban Lazić
71'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
69'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Sheraldo Becker
Daar is de gelijkmaker van PEC! Een lange bal van achteruit wordt verkeerd beoordeeld door de verdediging van ADO. Becker pikt de bal aan de rechterflank op. Iedereen verwacht een voorzet, maar vanuit de moeilijke hoek schiet Becker fraai raak. Dit belooft nog een leuke slotfase te worden!
67'
De dreiging van de thuisploeg neemt in deze fase toe. De ploeg beseft dat het meer naar voren moet gaan voetballen wil het de gelijkmaker produceren.
66'
Malone gooit zich voor de bal op het moment dat Bouy uit wil halen. Verdedigen met ziel en zaligheid noemen we dat, prima gedaan!
62'
Lam besluit het maar eens van afstand te proberen. Zijn schot, van grote afstand, is zo slecht nog niet, maar eindigt wel naast de goal van Hansen die na rust nog weinig te doen heeft gehad.
61'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
61'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
58'
ADO is duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen. De ploeg voetbalt beter dan PEC in deze fase, maar weet het overwicht nog niet om te zetten in kansen.
54'
Aan de andere kant komt Menig net tekort om bij de tweede paal een voorzet van Becker binnen te glijden. Dat zag er gevaarlijk uit!
53'
De voorzet komt van Schaken na slordig balverlies van Bouy. Havenaar komt voor zijn man en kopt richting de goal van Begois. De goalie van PEC kan de bal echter vrij eenvoudig vangen.
49'
Alberg raakt de lat! De heerlijke vrije trap van Alberg eindigt achter de kansloze Begois op de lat. Daar ontsnapt PEC aan een grotere achterstand!
49'
Dekker legt Alberg neer voordat hij uit wil halen. Het levert ADO een vrije trap op op een mooie positie, ruim twintig meter vanaf de Zwolse goal.
46'
De bal rolt weer in Zwolle als de thuisploeg heeft afgetrapt. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen. Kan ADO haar voorsprong behouden of weet PEC de overwinning alsnog over de streep te trekken?
46'
45'
Na een eerste helft met niet al te veel kansen, gaat ADO met een 1-0 voorsprong rusten. De beste mogelijkheden waren voor PEC, dat met name via Becker erg dreigend was. Waar PEC de kansen niet benutte, scoorde ADO. Havenaar schoot randje zestien prima binnen.
45'
45'
Ook bij Bakker blijkt de schade mee te vallen, want hij is inmiddels weer binnen de lijnen. Nog twee minuten blessuretijd tot aan de rust.
44'
Een pijnlijke botsing tussen Bakker en Thomas. Het zorgt vooral bij Bakker voor veel pijn. Bij Thomas lijkt de schade mee te vallen. Het is te hopen voor ADO dat Bakker zijn wedstrijd kan vervolgen.
43'
Becker is de meest dreigende man aan de kant van de thuisploeg. Wederom snelt hij langs zijn tegenstander, ditmaal Zuiverloon, en geeft voor. Hansen bokst de voorzet weg.
39'
Aan de andere kant zijn de bezoekers gevaarlijk in de tegenstoot. Schaken heeft veel vrijheid aan de rechterflank en geeft voor op de instormende Havenaar. Voordat de spits de bal kan raken, pakt Begois het leder. Goed gekeept.
38'
Vlak na de goal van ADO krijgt Veldwijk een uitstekende kans op de gelijkmaker. Becker snelt op rechts langs Meijers en geeft voor op Veldwijk. Van dichtbij werkt de spits de bal over.
35'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Mike Havenaar
Daar is de openingstreffer en de goal is voor ADO! Een foutje van Becker levert ADO balbezit op. Alberg legt de bal randje zestien perfect klaar voor Havenaar die de bal met links in de hoek schiet. Prima doelpunt van de bezoekers!
32'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
Alberg komt hard in bij Dekker en krijgt daarvoor de gele kaart.
30'
Van Hintum stuurt Veldwijk de diepte in met een heerlijke pass. De spits van PEC krijgt de bal niet goed mee waardoor de kans is verkeken. Daar had Veldwijk meer mee moeten doen!
28'
De gemoederen lopen eventjes hoog op. Een opstootje tussen Bouy en Bakker wordt gesust door scheidsrechter Janssen.
26'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Van Polen is het niet eens met een beslissing van scheidsrechter Janssen en laat hem dat weten. Het komt de aanvoerder van PEC op een gele kaart te staan.
23'
Menig wurmt zich door de verdediging van ADO en ziet kans om uit te halen. Vanaf randje zestien schiet hij, maar zijn poging gaat, via een speler van ADO, naast.
19'
Beide ploegen zoeken de aanval wel, maar hebben moeite om kansen te creëren. Met name ADO is aanvallend nog nauwelijks dreigend geweest. Enkel twee afstandsschoten zorgden voor wat gevaar.
15'
Malone probeert het maar eens van afstand. Vanaf een meter of vijfentwintig haalt hij venijnig uit. Zijn schot gaat een metertje naast.
13'
Een zeer strakke voorzet van Becker levert veel dreiging op. Met een prima ingreep voorkomt Malone dat Bouy bij de tweede paal binnen kan tikken. Uit de corner die volgt, kopt Menig, die veel ruimte heeft, naast.
9'
Een snelle uitbrak van PEC via Becker zorgt voor dreiging voor de ADO-goal. De voorzet van de razendsnelle Becker wordt echter goed weggewerkt door Wormgoor. De hoekschop die volgt levert PEC niets op.
7'
In de Eredivisie stonden PEC en ADO in Zwolle tien keer eerder tegenover elkaar. Van die tien ontmoetingen won ADO er één. Zesmaal behield PEC de drie punten in eigen huis en driemaal eindigde het treffen in een gelijkspel.
3'
De eerste kans van de avond is voor ADO. Bakker kan uithalen vanaf een meter of twintig. Zijn poging gaat een metertje over de goal van Begois.
1'
Na een indrukwekkende minuut stilte heeft Janssen gefloten voor het begin van deze confrontatie. ADO trapt af. Weet ADO zijn tweede zege in de Eredivisie op bezoek bij PEC te boeken of blijven de Zwollenaren ook in hun zesde wedstrijd van dit seizoen ongeslagen? Dat gaan we nu zien!
1'
We beginnen dit duel met een minuut stilte wegens het overlijden van Bas Paauwe. Hij was in de jaren zestig speler van de Zwolse club en in de jaren zeventig jeugdtrainer en scout bij PEC. In het seizoen 1982/1983 was hij tevens ad-interim hoofdtrainer.

Goedenavond! Op deze zaterdagavond staat behalve de topper tussen PSV en Heracles Almelo onder meer PEC Zwolle tegen ADO Den Haag op het programma in de Eredivisie. Dat duel, dat wordt gespeeld in het Zwolse IJsseldeltastadion, zal beginnen om kwart voor acht. De man die de wedstrijd in goede banen mag gaan leiden, is scheidsrechter Ed Janssen. Mijn naam is Roel Egberts en ik houd u vanavond live op de hoogte van de ontwikkelingen bij PEC versus ADO.

PEC Zwolle
Net als het vorige seizoen is PEC prima begonnen. Afgelopen seizoen stonden de Zwollenaren na vijf speelronden op de tweede plek met twaalf punten. Nu staat PEC na vijf speelronden met elf punten vijfde. De ploeg van trainer Ron Jans is deze huidige jaargang, net als Ajax en PSV, nog ongeslagen. Overwinningen werden behaald op FC Twente, De Graafschap en Excelsior en de confrontaties met de Friese clubs SC Cambuur en sc Heerenveen eindigden in een gelijkspel. Aangezien de club uit Zwolle ook de laatste drie wedstrijden van het vorige seizoen niet verloor is het nu al acht wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie, een clubrecord. Deze week kwam er voor de club uit Overijssel echter ook minder goed nieuws. PEC is door de KNVB namelijk opnieuw ingedeeld in de ‘zorgwekkende’ categorie 1. De club verwacht zelf bij het volgende meetmoment de stap naar categorie twee te kunnen maken.

Voorafgaand aan het treffen met ADO roemde Jans de voorhoede van de Hagenezen, maar ook PEC beschikt over uitstekende aanvallers. Zo staat Lars Veldwijk al op vijf doelpunten waarmee hij op de tweede plek in het topscorerklassement staat. Vorige week scoorde de spits een hattrick tegen Excelsior, maar moest na een uur naar de kant met een lichte blessure. Gelukkig voor de Zwolse ploeg bleek die blessure mee te vallen want Veldwijk kan tegen ADO gewoon spelen. Jans kan daarentegen geen beroep doen op Bart Schenkeveld, Thanasis Karagounis en Mustafa Saymak. Zij kampen alle drie met een knieblessure. Het meespelen van Wouter Marinus was onzeker, maar hij zit gewoon bij de Zwolse selectie.

Het seizoen van ADO Den Haag is tot dusver wisselvallig te noemen. Na vijf wedstrijden bezet de club de twaalfde plaats in de Eredivisie. Twee keer werd er verloren en twee keer gelijkgespeeld. De enige zege in het huidige seizoen van de ploeg van trainer Henk Fraser werd behaald op FC Twente. In Enschede werd het maar liefst 1-4 voor de Haagse club. Winnen in Zwolle is geen gemakkelijke opgave voor ADO. In de historie won de ploeg op het hoogste niveau slechts eenmaal op bezoek bij PEC. De laatste drie seizoenen werden de Hagenezen puntloos weer naar huis gestuurd door PEC. De overwinning van ADO in Enschede is des te opmerkelijker als er wordt gekeken naar het aantal uitzeges dat de Haagse club recent boekte. Van de laatste negentien uitduels won het elftal uit Den Haag er slechts twee.

Aan Fraser de lastige taak om die slechte statistiek qua uitzeges wat rooskleuriger te maken door te winnen in Zwolle. Dat moet de coach dan doen zonder Mathias Gehrt en Tom Beugelsdijk. Beiden kampen met een blessure. Kanon is reeds hersteld van zijn blessure, maar is nog niet wedstrijdfit en zal daarom niet in actie komen tegen PEC. De jonge middenvelder Dylan Nieuwenhuijs, die nog wacht op zijn debuut in het eerste van ADO, heeft zich laten opereren aan zijn meniscus waardoor hij nog even moet wachten op zijn debuut. Om de aansluiting met de subtop niet te verliezen zal de voorhoede van ADO, bestaande uit Édouard Duplan, Mike Havenaar en Ruben Schaken, in ieder geval eenmaal het net moeten vinden.

Zodra de opstellingen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails .