19.09.2015 21:45

PEC knokt zich thuis moeizaam voorbij ADO

Roland Alberg (l.) duelleert met Rick Dekker (r.) om de bal tijdens PEC Zwolle - ADO Den Haag. (19-09-2015)

PEC heeft zaterdagavond ook in de zesde wedstrijd van het seizoen niet verloren. Tegen ADO Den Haag stond de ploeg in eigen huis lang achter, maar treffers van Sheraldo Becker en Lars Veldwijk bezorgden PEC alsnog de zege.

Het eerste half uur in Zwolle leverde weinig kansen op. De grootste kans in die fase was voor Queensy Menig. Hij kreeg veel ruimte bij een hoekschop om binnen te koppen, maar kopte net naast. Voorzetten van met name de snelle Sheraldo Becker zorgden wel voor dreiging, maar echte kansen leverde het PEC niet op. Spits Lars Veldwijk kreeg het eerste half uur één mogelijkheid. Hij kreeg de fijne dieptepass van Bart van Hintum echter niet lekker mee waardoor de kans was verkeken. ADO creëerde niets en was enkel gevaarlijk middels afstandsschoten van Danny Bakker en Dion Malone.

Waar PEC het meest dreigend was, scoorden de bezoekers tien minuten voor rust. Na balverlies van Becker legde Roland Alberg de bal klaar voor Mike Havenaar. De spits, die nog geen kans had gehad, schoot het leder uitstekend in de hoek. Vlak na de openingstreffer kreeg Veldwijk een prima kans om gelijk te maken. Hij werkte de voorzet van Becker echter van dichtbij over.

Beide ploegen kregen in de slotfase van de eerste helft nog een mogelijkheid op een doelpunt. Zwolle-goalie Kevin Begois plukte de bal voor de voeten weg van Havenaar voordat hij gevaarlijk kon worden. Aan de andere kant snelde Becker langs zijn tegenstander en probeerde het in de korte hoek. Martin Hansen, keeper van ADO, bokste het leder weg.

Vlak nadat de tweede helft was begonnen ontsnapte PEC aan een grotere achterstand. Een heerlijke vrije trap van Alberg eindigde namelijk op de bovenkant van de lat. Even later kon Begois een kopbal van Havenaar eenvoudig vangen. ADO was beter in het eerste kwartier na de hervatting, maar zag ook PEC een goede kans krijgen. Menig kwam net tekort om een voorzet van Becker binnen te glijden.

In het laatste half uur van de wedstrijd nam de Zwolse druk langzamerhand toe en dat resulteerde met nog twintig minuten op de klok in de gelijkmaker. Een lange bal van achteruit werd door de Haagse verdediging verkeerd beoordeeld. Becker pikte de bal op aan de flank. Waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot de aanvaller de bal vanuit een moeilijke hoek fraai over Hansen heen. PEC bleef ook na de treffer van Becker gevaarlijk en maakte tien minuten voor tijd de 2-1. Veldwijk, die tot dan toe nog weinig goed had gedaan, werd met zijn rug naar het doel aangespeeld door Becker. Hij draaide zich vervolgens knap vrij en schoot beheerst raak.

In de slotminuten moest ADO met tien man op jacht naar de gelijkmaker. Giovanni Korte, net ingevallen, moest per brancard van het veld nadat hij van dichtbij een bal hard in zijn gezicht geschoten kreeg. ADO had al drie keer gewisseld en moest verder met een man minder. De bezoekers probeerden het in ondertal nog wel, maar werden niet echt gevaarlijk meer. PEC kreeg in de blessuretijd kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Gescoord werd er echter niet meer. Zo bleef de Zwolse ploeg ook in de zesde wedstrijd van het seizoen ongeslagen en steeg het naar de tweede plek

Door: Roel Egberts