PSV
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 2. / Kopbal  (Maxime Lestienne)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 39. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 45. / Schot met rechts  (Iliass Bel Hassani)

90'

Na de pauze gaf trainer Cocu de voorkeur aan Locadia boven Narsingh. Dit zorgde wel voor meer dreiging voorin van PSV, maar grote kansen leverde het te weinig op. Wel was Maher dichtbij de gelijkmaker, maar hij faalde in de afronding. Heracles Almelo loerde op de counter en kreeg via Weghorst de kans op de 3-1. Maar zijn inzet haalde de goal van Zoet niet.

Een kwartier voor tijd schopte Moreno (PSV) Tannane nog uit de wedstrijd, en was de Mexicaan nog dichtbij de gelijkmaker. Maar na de extra tijd kon Heracles Almelo voor het eerst juichen door de eerste thuiszege ooit op PSV.

90'
90'
De absolute slotfase is aangebroken en PSV is duidelijk onmachtig deze avond. De bezoekers konden nimmer een echte vuist maken op de openingsfase na. En Heracles dan? Dat leunde comfortabel achterover en kon counteren waar het wilde. Alleen leverde dit geen derde treffer meer op. Maar op basis van strijd en werklust is op de zege van de thuisploeg niets af te dingen. Of kan PSV nog iets in de laatste minuut?
85'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
85'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
81'
Een kopbal van Moreno is een simpele prooi voor Castro. PSV is werkelijk onmachtig vanavond.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Simon Poulsen
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
75'
Voorlopig verdient PSV ook niet meer dan deze stand. De Einhovenaren lijken uitgeblust.
75'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
75'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
73'
Gele kaart voor Wout Weghorst (Heracles Almelo)
73'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
73'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
73'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
73'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
73'
Tannane kan niet door bij Heracles. Moreno schopt hem het duel uit.
73'
Weer een belachelijke overtreding van Moreno. De verdediger verspeelt de bal en gaat daarna keihard erin bij een tegenstander. Bijna een identieke situatie als tegen Manchester United, waar de Mexicaan Shaw uit het duel schopte.
72'
Een voorzet van Arias wordt simpel geplukt door Castro.
69'
PSV is zoekende naar gaten in de Almelose defensie, maar vind die niet. De thuisploeg loert op de counter en zou op die wijze de Eindhovenaren genadeloos pijn kunnen doen.
66'
Heeft PSV nog wel geloof in een goede afloop? De ploeg van Cocu oogt niet geheel fris en speelt ook niet op zijn best vanavond. Wel valt Locadia goed in, er is meer dreiging maar grote kansen zijn er niet.
61'
We zijn een uur onderweg en PSV heeft het momenteel zwaar. Het is vechten tegen de bierkaai, want grote kansen zijn er niet. Heracles Almelo lijkt op weg naar de eerste thuiszege ooit op PSV.
56'
Weghorst dichtbij 3-1, maar zijn inzet bereikt de goal niet.
54'
PSV probeert te combineren door het hart van Heracles, maar de Almelose defensie geeft geen krimp.
52'
Al weken praten fans over Tannane, maar laten we Bel Hassani als voetballer ook niet uitvlakken. De oud-Spartaan is technisch zeer begaafd en groeit per wedstrijd als voetballer.
49'
Vooral de passing bij PSV is slecht verzorgd deze avond. Heracles Almelo leunt achterover bij deze 2-1 voorsprong. PSV zal uit moeten kijken voor de counters van de thuisploeg.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
46'
PSV start ook na rust sterker dan de thuisploeg. Maher was al dichtbij de gelijkmaker.
46'
45'

PSV opende de eerste helft furieus. Een vrije trap van Lestienne werd doeltreffend door De Jong binnengeknikt: 0-1. Daarna zette PSV door, maar kreeg het geen grote kansen meer. Daarna vielen de Eindhovenaren ver terug en kon Heracles Almelo in de wedstrijd groeien. Alleen verder dan een schot van Tannane kwam de thuisploeg in eerste instantie niet.

Vijf minuten voor rust zette de thuisclub het duel op zijn kop. Eerst was het Mark-Jan Fledderus die letterlijk uit het niets scoorde: 1-1. Vlak voor rust maakte Bel Hassani een goede loopactie en bediende Bruns. De nummer tien schot met rechts van twintig meter afstand binnen: 2-1. PSV zal na rust uit een ander vaatje moeten tappen, maar het oogt niet fris.

45'
45'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Thomas Bruns
Uit het niets staat de wedstrijd in Almelo op zijn kop. Een loopactie en het afleggen van Bel Hassani wordt door Bruns doeltreffend afgerond. Een droge knal met rechts verrast Zoet.
42'
Een technisch hoogstandje van Tannane, dat ziet er goed uit van de international van Jong Oranje. Hij laat de bal onder zijn voet glippen, en draait ook direct weg bij Brenet. Die kent uiteindelijk een pittige avond nu, ondanks dat de teams niet goed spelen.
41'
Weer zoekt PSV aanvoerder De Jong, maar die wordt niet gevonden.
40'
Dit doelpunt geeft de Almelose burger moed. Heracles kreeg geen echte kansen, maar deze goal kan de ploeg van Stegeman over de drempel trekken. Er zit duidelijk meer in, want na een prima opening is PSV ver teruggevallen. Ze ogen inderdaad ook niet honderd procent fit en geconcentreerd.
39'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Mark-Jan Fledderus
Uit het niets valt de bal voor de voet van Heracles Almelo aanvoerder Mark-Jan Fledderus. Die laat Zoet met een droge knal met links kansloos.
37'
Een hoekschop is ook al niet besteed aan Heracles Almelo. Als je voor de eerste keer wil winnen van PSV, dan kan dat vanavond. Maar dan moet de thuisploeg uit een ander vaatje gaan tappen. Mogelijk is dat trainer Stegeman straks wissels zal doorvoeren om zijn team sterker te maken.
36'
PSV hoeft natuurlijk niet zo nodig, want de Eindhovenaren staan voor en de punten is waar het om gaat.
33'
Eindelijk weer eens gevaar van PSV. Pröpper lost een schot, maar Castro kan die simpel pakken.
32'
Nu een rollertje van Bruns. De wedstrijd is na het eerste kwartier ver teruggevallen. Beide teams willen waarschijnlijk wel, maar de uitvoering is zwak.
31'
Wat een prutsactie van Lestienne. De aanvaller wordt op rechts goed weggestuurd door De Jong, maar zijn actie en schot zijn zeer slecht.
29'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Tannane beging een overtreding op tegenstander Brenet. Hierdoor kreeg PSV een vrije trap en de speler van Heracles geel.
27'
Bruma probeert te koppen, maar kan er niet goed genoeg bij.
26'
Tannane draait goed weg bij Brenet en lost een schot. Alleen gaat die meters naast de goal van Zoet.
25'
Aardig ingestudeerde vrije trap van PSV, maar de actie van Narsingh levert niets op.
21'
We zitten in een slechte fase van de wedstrijd. Veel balverlies van twee kanten.
18'
Een counter van Heracles Almelo levert niets op. Hendrik (PSV) verspeelde de bal, maar de thuisploeg profiteert niet.
15'
Het eerste kwartier zit erop, en na een sterke start is PSV wat teruggevallen. Het geeft het initiatief aan Heracles Almelo wat nu wel in de wedstrijd groeit. Hele grote kansen heeft dit nog niet opgeleverd, wel een vlammend schot van Tannane.
14'
Gele kaart voor Jorrit Hendrix (PSV Eindhoven)
Hendrik beging op het middenveld een overtreding op Bruns (Heracles).
13'
De aanvalsdrift van PSV is wat afgenomen, en Heracles Almelo kan nu meer in het spel komen en groeien in de wedstrijd.
11'
Tannane wordt teruggefloten door Gozubuyuk. Die lacht het fluitsignaal weg.
10'
Komt dat schot

De vrije trap van Tannane is hard, maar doelman Zoet blijft overeind.
10'
Overtreding van Arias op Tannane, de smaakmaker bij de Almeloers bij de start van deze competitie. Een vrije schop is wat er over blijft voor de thuisploeg.
7'
De snelle goal van De Jong zorgt er voor dat Philip Cocu gerust op de bank zit. De Eindhovenaren blijven de aanval zoeken en willen mogelijk dit duel al snel beslissen. Heracles heeft tot nu toe te veel ontzag.
5'
Ondanks de snelle voorsprong blijft PSV druk zetten op de goal van Castro. Narsingh wordt daarbij vaak gezocht.
2'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Luuk de Jong
Wat een droomstart voor PSV. Een goed aangesneden vrije trap van Lestienne wordt binnengeknikt door aanvoerder De Jong. Knappe goal dat PSV in een zetel brengt.
2'
DOELPUNT!!!
1'
We zijn begonnen in Almelo, en PSV zoekt direct de aanval.
1'

Na de pauze gaf trainer Cocu de voorkeur aan Locadia boven Narsingh. Dit zorgde wel voor meer dreiging voorin bij PSV, maar het leverde te weinig grote kansen op. Wel was Maher dichtbij de gelijkmaker, maar hij faalde in de afronding. Heracles Almelo loerde op de counter en kreeg via Weghorst de kans op de 3-1. Maar zijn inzet haalde de goal van Zoet niet.

Even later beging Moreno nog een zware overtreding op Tannane, die de wedstrijd niet kon uitspelen. Dezelfde verdediger van PSV was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gekeerd door Castro. Hierdoor boekt Heracles Almelo de eerste zege ooit thuis op PSV.

Met wie starten Stegeman (Heracles Almelo) en Cocu?

Heracles Almelo heeft vanavond een selectie van negentien man beschikbaar. Dario Vujicevic, Marijn de Kler en Bas Sibum ontbreken vanwege blessures. Tim Breukers behoort tot de wedstrijdselectie want hij keert terug na blessureleed.

PSV heeft een nagenoeg fitte selectie. Trainer Philip Cocu mist alleen Mexicaans international Andres Guardado vanwege een enkelblessure. De middenvelder mist het duel in Almelo nadat hij tegen Manchester United geblesseerd raakte.

De wedstrijd begint om 19.45 uur en staat zoals eerder gezegd onder leiding van arbiter Gozubuyuk. De complete formaties zijn hier terug te vinden.

Heracles Almelo speelt vanavond een topper. Landskampioen PSV komt op bezoek bij de succesformatie van trainer John Stegeman staat knap tweede in de eredivisie met vijf gespeelde duels en vier zeges. PSV staat momenteel vierde en won driemaal. Het duel in Almelo is ook het vijfhonderdste duel in de eredivisie voor de thuisploeg.

Als we kijken naar de historie tussen deze twee teams van vanavond beseffen dat dit de zestiende ontmoeting is. De oogst is vier remises en elf nederlagen in de voorgaande vijftien wedstrijden, daarom hoopt Heracles vanavond op de eerste zege op de Eindhovense equipe van trainer Philip Cocu.

Het eerste gelijkspel dateert van 3 juni 1963. Herman Morsink en Bobby Westra namen de Almelose treffers voor hun rekening. PSV kwam tot scoren dankzij Pierre Kerkhoffs en een eigen doelpunt van Wolfram Arnthof.

De meeste edities van Heracles Almelo – PSV werden veelal gekenmerkt door de nodige strijd waarin de bezoekers vaak aan enkele mogelijkheden genoeg hadden om het verschil te maken. De laatste ontmoeting dateert van 9 november 2014 en daarin liet Heracles Almelo een gelijkspel glippen. Bryan Linssen opende in de 29e minuut de score en vlak voor de rust tekende Luuk de Jong voor de gelijkmaker. Karim Rekik scoorde in blessuretijd de beslissende treffer.

Kan Heracles Almelo profiteren van de vermoeidheid bij PSV? De Eindhovenaren speelden afgelopen dinsdag tegen Manchester United in de Champions League en wonnen knap met 2-1. Maar misschien dat duel de fitheid van de bezoekers nadelig kan beïnvloeden. Het duel in Almelo begint over ruim een half uur en staat onder leiding van arbiter Gozubuyuk. Mijn naam is Michael de Vogel en ik ben de verslaggever voor vanavond.