1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 38. / Schot met rechts  (Bas Kuipers)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 75. / Schot met rechts

90'
Excelsior heeft het aan zichzelf te danken dat het vanavond niet drie punten mee naar huis mag nemen. Waar men aan de ene kant verzuimde de voorsprong te vergroten, gaf Stans aan de andere kant een cadeau aan FC Twente waaruit de gelijkmaker viel. Twente creëerde niets in de tweede helft en zal dan ook blij zijn met dit punt.
90'
90'
Er komen nog twee minuten bij in de tweede helft.
89'
Gele kaart voor Kevin Vermeulen (SBV Excelsior)
Vermeulen voorkomt dat FC Twente er nog een keer snel uit kan komen door het shirt van Tapia vast te pakken. Een logische kaart is het gevolg voor de invaller.
88'
Excelsior voetbalt moeizaam vanavond. De echte aanvalsdrang is er momenteel ook niet. Een nederlaag lijkt een beide kanten absoluut vermeden te willen worden.
85'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
85'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
84'
Weer een lekkere schietpoging van Karami. Hij schiet nu alleen verder naast dan voor de rust.
84'
FC Twente wisselt een middenvelder voor een aanvaller en lijkt tevreden te zijn met het ene punt.
83'
Wissel in bij FC Twente -> Felipe Gutiérrez
83'
Wissel uit bij FC Twente -> Michael Olaitan
82'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
82'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
77'
Is dit dan het geluk wat FC Twente in deze moeilijk tijd nodig heeft om uit het dal te kunnen klimmen?
75'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Hakim Ziyech
Een kado op pakjesavond! Ziyech pakt deze gretig uit. Stans speelt veel te kort terug en stuurt Ziyech zomaar weg. Die omspeelt rustig de doelman en tikt de bal in het lege doel.
74'
Marsman houdt Twente in de wedstrijd! De doelman let goed op bij een sterk schot in de korte hoek.
70'
Op de kans van Kuwas na kent Twente een periode van langdurig balbezit. De bezoekers weten er alleen continu net niet echt gevaarlijk mee te worden.
67'
Excelsior speelt dit niet goed uit! De thuisploeg lijkt de 2-0 te moeten maken, na een heerlijke een-twee. Kuwas krijgt de bal uiteindelijk achter zich en ziet zijn schot daardoor geblokt worden door Van der Lely.
65'
Tapia raakt de lat! Uit het niets is Twente daar ineens dicht bij een treffer. Tapia krijgt de bal in zijn voeten na slordig uitverdedigen. Met links haalt hij heerlijk uit, maar hij raakt slechts de lat.
64'
Wissel in bij FC Twente -> Jerson Cabral
64'
Wissel uit bij FC Twente -> Thomas Agyepong
61'
Het is Twente dit seizoen nog niet gelukt om na een achterstand een nederlaag te voorkomen. De Tukkers hebben nu nog een half uur om dat vanavond wel voor elkaar te krijgen.
58'
Auassar schiet de daaropvolgende vrije trap veel te hard en hoog over het doel van Marsman heen.
57'
Gele kaart voor Jeroen van der Lely (FC Twente)
Een snelle uitbraak van excelsior komt via Kuwas bij Stans. Op rechts lijkt Stans door te kunnen lopen, maar wordt opgevangen door Van der Lely. De eerste kaart van de wedstrijd is terecht.
57'
Weer is Stans dichtbij! Een indraaiende vrije trap richting de tweede paal wordt door Stans net niet aangeraakt. Hierdoor loopt de bal naast het doel in plaats van dat de middenvelder hem binnen kan lopen.
55'
Tien minuten op weg in de tweede helft lijkt FC Twente het nog steeds niet te weten. Zelfs Ziyech heeft de creativiteit niet op iets te forceren.
51'
Na de rust lijkt de scherpte er vanaf bij sommige Twente spelers. Veel slordig balverlies of duels te slap aangaan begint meer regelmaat dan uitzondering te worden.
49'
Net als in de eerste helft een klutsbal uit een hoekschap. Nu voor het Twente doel. Maar ook voor Excelsior valt de bal net niet goed, waardoor de bal voor de doelmond weggehaald kan worden.
48'
Kuwas speelt met een heerlijke actie twee man uit. Zijn voorzet is daarna slordig, maar de middenvelder komt beter en beter in de wedstrijd.
46'
Zonder wissels is de tweede helft van start gegaan.
46'
45'
FC Twente is de bovenliggende partij, maar Excelsior krijgt de grootste kansen. Stans en Karami kregen de bal er niet in, Tom van Weert wel. Na de tegentreffer oogde Twente wederom aangeslagen. Hoe gaat de ploeg hier in de tweede helft mee om?
45'
45'
Er komt voor de rust nog minimaal één extra minuut bij.
41'
Weer een tegenslag voor FC Twente. De bezoekers spelen goed, maar geven toch een paar grote kansen weg en staan dan ook weer op achterstand. Hoe gaan de Tukkers daar vandaag mee om?
38'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Tom van Weert
Daar is dan toch de treffer voor Excelsior. Kuwas heeft het ineens gevonden en steekt de bal heerlijk op links, waar hij zelfs lijkt te gaan schieten. Kuipers behoudt het overzicht en geeft de bal bij de tweede paal, waar Van Weert hem binnen kan lopen.
36'
Nu doet Kuwas het wel goed! Hij schiet vanaf dertig meter met links heerlijk op doel. Marsman is kansloos maar ziet tot zijn opluchting de bal naast waaien.
35'
Kuwas, normaal de smaakmaker bij Excelsior, is vanavond nog redelijk onzichtbaar. De nummer tien voert zijn actie nu ook net weer te ver door, waardoor hij zichzelf vast loopt.
32'
Karami mikt maar net naast! De tweede grote kans voor Excelsior zit er ook niet in. Agyepong let bij Twente niet op wanneer Karami op rechts mee op komt. De rechtsback krijgt de bal in de loop en kan in de zestien uithalen, maar schiet nipt voor het doel langs.
29'
De kansen uit het eerste kwartier zijn er in de tweede vijftien minuten niet geweest. Verdedigend staat het aan beide kanten beter, waardoor de aanvallers het lastiger krijgen.
25'
Ziyech krijgt vanaf ruim dertig meter de kans op aan te leggen vanuit een vrije trap, maar de aanvoerder van FC Twente mikt in de muur.
22'
Tot aan twintig meter voor het vijandelijke doel combineren beide ploegen er vrolijk op los. Er ligt redelijk wat ruimte op het veld, waar iedereen zo goed mogelijk gebruik van probeert te maken.
19'
Na een kleine twintig minuten ogen beide ploegen tevreden te zijn met hoe het nu loopt. Er zijn kansen voor beide goals en het is absoluut niet te voorspellen aan welke kant de eerste treffer gaat vallen.
15'
Bijna een eigen doelpunt van Mattheij en Karami. De twee verdedigers raken de bal allebei niet goed, waardoor deze richting eigen doel klutst. Muyters let wederom goed op en keert de stuiterbal voor de lijn.
13'
Stans moet hier scoren! Bij een voorzet vanaf links staat de middenvelder bij de tweede paal helemaal vrij. In plaats van de bal hard door het net heen te schieten, mikt hij met de binnenkant van zijn voet. Hij doet dit recht in de handen van Marsman.
11'
Weer is Twente gevaarlijk uit een hoekschop. Bijen krijgt teveel tijd en vrijheid en zet Muyters aan het werk. De doelman tikt de bal knap net onder de lat weg.
11'
Van een hoekschop van Excelsior countert Twente naar een hoekschop voor de bezoekers aan de andere kant. Het spel golft lekker op en neer.
9'
De bal valt bij de tweede paal en komt daarna in de flipperkast voor het Excelsior doel. Zonder dat hij het weet houdt Muyters de bal uit zijn doel, waardoor Excelsior ontsnapt.
8'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de bezoekers. FC Twente kruipt steeds meer naar voren en krijgt nu haar eerste standaardsituatie.
4'
Mokotjo probeert het van heel ver. Nadat hij de bal van Ziyech krijgt, probeert hij Muyters uit te testen. Hij mikt echter veel te hoog en schiet hoog over.
3'
FC Twente start fel. Excelsior mag de bal hebben, maar de bezoekers zitten er overal dicht bovenop.
1'
Excelsior heeft afgetrapt. Met het doel om FC Twente op tien punten achterstand te zetten zijn de Rotterdammers onderweg.
1'
De opstellingen:
Na vier invalbeurten op rij mag Michael Olaitan het zaterdagavond bij FC Twente weer eens vanaf de aftrap proberen. Op bezoek bij Excelsior start de speler met rugnummer 99 als linksbuiten. Het inbrengen van Olaitan is verrassender dan de andere wissel in de basis bij de bezoekers.

Zoals van de week al werd aangekondigd start Nick Marsman namelijk weer onder de lat bij de Tukkers. Hij neemt daar de plaats in van de jonge Joël Drommel, die eerder dit seizoen ten koste van Marsman een basisplaats wist te veroveren.

Bij Excelsior zijn er geen verrassingen in de basisopstelling. De enige wijziging in de selectie van de Rotterdammers vindt plaats op de bank, waar Yoëll van Nieff de plek overneemt van Luigi Bruins.
De geest lijkt volledig uit de fles in Enschede. Zowel op als naast het veld rommelt het bij FC Twente, met inmiddels een zestiende plek in de Eredivisie als gevolg. Kan de ploeg het tij keren op bezoek in Rotterdam? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Excelsior
In de Rotterdamse derby leek Excelsior vorige week helemaal niet kansloos tegen Feyenoord. Op het eigen Woudestein hadden de Kralingers delen van de wedstrijd in handen, maar mede door drie treffers van Michiel Kramer stond de ploeg aan het einde van de rit toch met lege handen. Die nederlaag was vervelend, maar zorgt niet voor een negatieve sfeer bij Excelsior. De ploeg blijft vooruit kijken en hoopt de lijn van dit seizoen lang vast te kunnen houden. De ploeg is is immers maar zeer moeilijk te kloppen. Hoe gek het ook moge klinken is de wedstrijd van vanavond er één tegen een directe concurrent. Winst tegen FC Twente zou voor Excelsior wel eens een zeer vroeg kerstcadeau kunnen zijn, aangezien de ploeg daarmee tien punten boven de nacompetitie streep weet te komen. Trainer Alfons Groenendijk hoopt in ieder geval dat zijn ploeg vanavond langer zonder tegentreffer blijft dan vorige week, toen Dirk Kuyt al in de tweede minuut het net had gevonden. “Dan maken we een goede kans”, aldus de trainer

FC Twente
Waar het normaal alleen maar over prestaties op het veld zou gaan als een ploeg van het formaat FC Twente op de zestiende plaats staat, heeft in Enschede daar momenteel bijna niemand het over. De organisatorische perikelen houden de gemoederen veel meer bezig. Zeker omdat de consequenties van het hele ‘Doyan-verhaal’ verregaande gevolgen kunnen hebben. Maar zolang daar nog geen uitspraak over is, moet het op het veld gebeuren. De ploeg uit Enschede kent sportief een zeer matig seizoen, voorname ingegeven door een instabiele defensie. Trainer René Hake heeft deze week al aangekondigd in te gaan grijpen door van doelman te wisselen. Joël Drommel is zijn basisplaats kwijt en zal onder de lat worden afgelost door Nick Marsman. Hake had Marsman bij zijn aanstelling juist geslachtofferd voor de jonge Drommel, maar die heeft het de laatste weken te moeilijk om zijn defensie te kunnen neerzetten.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Martin van der Kerkhof. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.