05.12.2015 20:21

Eindelijk weer eens een punt voor FC Twente

FC Twente had zaterdagavond een enorme fout van Jeff Stans nodig om tot scoren te komen. Hierdoor pakte Twente wel weer eens een punt. Op bezoek bij Excelsior werd het 1-1.

Op pakjesavond waren zowel Excelsior als FC Twente niet van plan om cadeautjes weg te geven. In het eerste kwartier waren er kansen voor beide ploegen. FC Twente werd voornamelijk gevaarlijk uit standaardsituaties via Hakim Ziyech, maar de grootste kans was voor de thuisploeg. Een voorzet van Adil Auassar kwam uit bij de geheel vrijstaande Jeff Stans. Bij de tweede paal schoot hij de bal echter recht op doelman Nick Marsman af.

In het tweede kwartier van de wedstrijd ging de storm wat liggen. Beide ploegen bleven nog wel leuk voetballen, maar de kansen bleven uit. Dit totdat Khalid Karami mee opkwam en aan de aandacht van Thomas Agyepong wist te ontsnappen. De rechtsback kreeg de bal perfect op maat, maar schoot voorlangs. Deze kans was wel het begin van een sterke fase van de thuisploeg.

Aan de hand van Brandley Kuwas, die steeds beter in de wedstrijd kwam, trok Excelsior de wedstrijd naar zich toe. Na een kleine veertig minuten spelen beloonde de ploeg zichzelf daar ook voor via aanvaller Tom van Weert. Een goede steekbal van Kuwas bracht Bas Kuipers op links in de positie een prima lage voorzet af te leveren op zijn spits. Bij de tweede paal tikte Van Weert de bal in het lege doel voor de 1-0.

In de tweede helft duurde het even voor de wedstrijd weer op gang kwam, maar na twintig minuten raakte Renato Tapia uit het niets de lat. Door slordig uitverdedigen belandde de bal zijn voeten, waarna hij met rechts tegen het houtwerk aan schoot. Excelsior schrok hierdoor ook wakker en kreeg een paar minuten later een kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar Kuwas werd daarvoor net niet zorgvuldig genoeg aangespeeld.

In een fase waarin FC Twente het steeds minder goed leek te weten, hielp Stans de bezoekers zomaar in de wedstrijd. De ongelukkig spelende middenvelder leek een bal te onderscheppen, maar stuurde met zijn te korte terugspeelbal zomaar Ziyech alleen op het doel af. De aanvoerder van Twente bleef rustig, omspeelde doelman Tom Muyters en schoof de bal in het lege doel voor de gelijkmaker.

De gelijkmaker kwam de wedstrijd niet ten goede. FC Twente besloot al snel een punt te gaan koesteren, terwijl Excelsior het maar niet lukte om fatsoenlijke aanvallen op te zetten en daarmee een nieuwe voorsprong te forceren. Hierdoor was de 1-1 uiteindelijk een logische eindstand tussen beide ploegen.

Door: Dennis Korpel