1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 29. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Joey Sleegers 65. / Schot met links

90'
In de tweede helft was het NEC dat uit een ander vaatje tapte en zich terugknokte via invaller Sleegers, die profiteerde van een dekfout van Van Anholt. Bij deze stand leek het lange tijd te blijven, totdat Van Eijden een andere invaller, Te Vrede, neerhaalde in de zestien en daarmee voor een strafschop zorgde. Tevens kreeg Van Eijden zijn tweede gele prent. Te Vrede schoot de penalty vervolgens zwak in waardoor doelman Jones zich wist te kronen tot held van NEC (1-1).
90'
90'
De minimale blessuretijd bedraagt drie minuten. Heerenveen zet met een mannetje meer nog alles op alles, maar in de tweede helft lijkt zelfs een vlieg doelman Jones niet te kunnen passeren.
86'
Penalty gemist door Mitchell te Vrede, sc Heerenveen
De invaller mist! Te Vrede denkt de bal in de linkerhoek te kunnen schieten, maar het is Jones die gokt op dezelfde hoek. De goalie van NEC tikt de bal uitstekend naast en houdt daarmee de stand op 1-1!
85'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Branco van den Boomen
85'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
85'
Geel-rode kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
Penalty voor Heerenveen! Van Eijden schept invaller Te Vrede in het strafschopgebied. De aanvoerder van NEC kan vertrekken en het is Te Vrede zelf die de strafschop straks mag binnen schieten.
83'
Invaller Çelik mag het doel onder vuur nemen vanaf twintig meter, maar hij schiet ruim een meter naast de rechter paal.
80'
Wat een kans voor invaller Te Vrede! Larsson weet de bal bij de pinchhitter te krijgen, maar die stuit vervolgens op een uitblinker Jones. Gaat één van beide ploegen nog met de zege aan de haal?
79'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Cihat Çelik
79'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Anthony Limbombe
78'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Younes Namli
78'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Arber Zeneli
78'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Mitchell te Vrede
78'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
78'
De blauwwitten krijgen corner op corner, maar telkens is Jones die heerst in de lucht.
77'
Joost van Aken schiet vanaf twintig meter goed richting de rechterhoek. Het is Jones die ternauwernood de 2-1 weet te voorkomen. De thuisploeg zet flink druk op jacht naar een nieuwe voorsprong.
67'
Direct na de gelijkmaker kunnen Veerman, Zeneli en Thorsby samen op twee verdedigers van NEC af. Het drietal verzuimt het echter goed uit te spelen en hun ploeg daarmee weer op voorsprong te zetten.
65'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Joey Sleegers
Het is invaller Sleegers die tekent voor de gelijkmaker! Pele van Anholt maakt een dekfout bij een pass van Santos en biedt zijn directe tegenstander daarmee vrij baan. Het schot van Sleegers wordt nog aangeraakt door St. Juste, maar verdwijnt vervolgens in het net.
60'
Vervolgens mag Cavlan een vrije trap nemen. Jones laat de inzet los, maar Zeneli kan er net niet op tijd bij om de 2-0 binnen te schieten.
59'
Gele kaart voor Lucas Woudenberg (NEC Nijmegen)
Aiii Woudenberg... De verdediger is zijn handen nodig om Zeneli af te stoppen en krijgt een gele kaart van Janssen. Dat betekent dat hij volgende week geschorst is. Overigens is dat ook zo voor Van Eijden. Het wordt voor trainer Faber dus improviseren.
56'
Overigens was het mooi om zojuist een applaus te horen bij de wissel van Bikel. De Portugese middenvelder speelde in de jeugd van Heerenveen, alvorens hij naar NEC vertrok en dat zijn ze in Friesland niet vergeten.
55'
Invaller Roman krijgt direct een goede kans! Met zijn eerste balcontact schiet de extra aanvaller voorlangs. NEC is op zoek naar de gelijkmaker!
54'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mihai Roman
54'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
53'
Foor heeft de 1-1 op zijn schoen! Heerenveen wil dat het spel stil komt te liggen voor een blessurebehandeling bij Van den Berg, maar het is NEC dat ten aanval gaat. De bal komt voor de voeten van Navarone Foor, die uit de draai weet ui te halen. Het is Jerry St. Juste die de bal op de doellijn weg weet te koppen.
51'
Aan de andere kant knalt Sleegers snoeihard, maar ook onzuiver over en naast het doel van Erwin Mulder na een afgeslagen vrije trap. De bezoekers hebben tijdens de eerste minuten van het tweede bedrijf meer te vertellen dan tijdens de eerste 45 minuten.
47'
Overigens zijn we de tweede helft begonnen met dezelfde 22 namen.
46'
Van den Berg mag het eerste schot van de tweede helft lossen, maar raakt de bal compleet verkeerd. De aanvoerder van Heerenveen kan er zelf om lachen.
46'
We zijn weer van start! Het was even wachten op scheidsrechter Janssen, maar inmiddels heeft de arbiter het duel weer in gang gezet.
46'
45'
In de eerste 45 minuten was het Heerenveen dat de lakens uitdeelde. De ploeg van trainer De Haan creëerde kans op kans, maar wist er pas één te scoren. Veerman kreeg de bal uit de kluts mee en schoot vervolgens keurig voorbij Jones (1-0). NEC zal uit een ander vaatje moeten tappen om in de tweede helft terug te komen.
45'
45'
Veerman met zijn derde kans! Larsson lanceert de centrumspits, die vanaf de linkerkant van de zestien kan uithalen. Het is Jones die uitkomt en zijn doel daarmee goed verkleind, waardoor Veerman over schiet.
45'
Er komen twee minuten blessuretijd bij in de eerste helft.
44'
Een blessurebehandeling is nodig als Joey van den Berg gehavend op de grond blijft liggen na een stevig duel met Christian Santos.
41'
Appiah, normaal een middenvelder, wist geen potten te breken als rechtsbuiten en daarom wordt hij vervangen door Sleegers die op de linkerflank zal gaan acteren. Limbombe verhuist daardoor naar de rechterflank.
40'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
40'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
40'
Aan de zijde van de bezoekers krijgen we zo al een wissel. Joey Sleegers gaat in de ploeg komen.
38'
Een minuut later krijgt Veerman zijn tweede kans van het duel na een voorzet van Cavlan. De kopbal van de aanvaller is echter een gemakkelijk prooi voor Jones.
37'
Zeneli met een stiftje! En daar is alwéér Zeneli! Na een fraai passje ziet de Zweed doelman Jones op zich af komen en op intuïtie besluit hij het met een stiftje te doen. De bal gaat over Jones maar ook enkele centimeters naast het NEC-doel.
37'
Het lukt NEC niet om een snelle gelijkmaker te produceren. De ploeg heeft veel moeite met zowel het natte veld als de power van Heerenveen. Zojuist kreeg Dario Dumić wel een kopkansje, maar deze bal ging over.
29'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Henk Veerman
Het kon niet lang goed blijven gaan voor NEC. Uit de kluts komt de bal aan de rechterkant van de zestien terecht bij de lange, ietswat houterige spits van Heerenveen, die wel raad weet met het buitenkansje en één-op-één met Jones de bal met zijn rechter in de verre linkerhoek weet te schieten.
26'
En weer loopt een situatie goed af voor NEC. Nu mag Çavlan een vrije trap nemen vanaf de zijkant en via een tussenkomst is het Zeneli die bij de tweede paal kan inkoppen. Daar had de aanvaller echter niet meer op gerekend en hij schrikt er dan ook van dat de bal op zijn hoofd komt en over het doel gaat.
24'
Gele kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
Ook Van Eijden gaat op de bon. De aanvoerder van NEC, die onlangs een transfer naar Rusland in rook op zag gaan, komt van achteren inglijden bij Veerman en krijgt terecht geel.
24'
De Zweed krijgt de voorkeur boven Caner Çavlan, maar schiet het leer in de muur.
24'
Daarentegen heeft NEC zelf nog geen enkele kans weten te creëren. Nu krijgt Heerenveen een vrije trap op een mooie plek voor Larsson.
23'
Hangen en wurgen voor NEC... Marzo en Sam Larsson denken allebei uit te kunnen halen, maar in beide gevallen is het een sliding van een NEC-speler die een doelpoging ternauwernood voorkomt. De druk op het doel van de bezoekers neemt alsmaar toe.
18'
Wederom een goede actie van Zeneli! De dribbelaar dreigt wederom naar binnen te gaan, maar kiest net als zojuist voor de actie buitenom bij Woudenberg. Ditmaal geeft de Zweed wel voor, maar voordat Veerman in kan schieten is het Brad Jones die goed weet te redden.
17'
Gele kaart voor Morten Thorsby (sc Heerenveen)
Het is Thorsby die met de eerste kaart van de wedstrijd aan de haal gaat. De Noor pakt zijn derde prent van het seizoen als hij Christian Santos met een gemene en onnodige overtreding naar de grond brengt.
13'
Zeneli is wederom dreigend, maar maakt wel de verkeerde keuze. De Zweed dribbelt naar binnen, maar gaat toch buitenom bij Woudenberg. Waar een voorzet vervolgens op zijn plaats was geweest, kiest de aanvaller echter voor een schot richting de verre hoek. De bal gaat een meter voorlangs.
11'
We zijn ruim tien minuten onderweg en het is Heerenveen dat vooralsnog het beste van het spel heeft. De Friezen brengen veel strijd aan de dag. NEC heeft hier nog niet echt een antwoord op.
7'
NEC krijgt de bal niet weg en vervolgens is het Stefano Marzo die vanaf een meter of twintig op doel kan pegelen. Zijn droge schot verdwijnt een halve meter naast het doel van Brad Jones.
6'
Heerenveen met het eerste gevaar! Oeiii, daar komt NEC en met name Lucas Woudenberg goed weg! Een voorzet vanaf links van Henk Veerman wordt door de jonge verdediger niet goed geraakt, maar wonder boven wonder zorgt hij er met zijn balcontact wel voor dat Arber Zeneli niet binnen kan lopen.
1'
Na het volkslied der Friezen is het scheidsrechter Ed Janssen die het duel in gang heeft gezet!
1'
De spelers van beide ploegen staan inmiddels op het veld, waar het Friese volkslied afgespeeld wordt.
Opstellingsbericht:
Santos keert terug in basisopstelling NEC
NEC kan op bezoek bij sc Heerenveen weer beschikken over aanvalsleider Christian Santos. Na een schorsing en een incident met het bestuur van zijn club staat niets de Duitser nog in de weg om in actie te komen.

Door de terugkeer van Santos, die dit seizoen al dertien maal doel trof, wordt gelegenheidsspits Joey Sleegers weer verbannen naar de reservebank. Op doel staat uiteraard Brad Jones, die tijdens zijn eerste anderhalve maand in Nijmeegse dienst een uitstekende indruk maakte.

Bij Heerenveen kan aanvoerder Joey van den Berg verrassend genoeg meespelen ondanks rugklachten. Luciano Slagveer zit niet in de wedstrijdselectie van trainer Foppe de Haan. De vleugelaanvaller viel vrijdag tijdens de warming-up van de afsluitende training uit met een blessure.
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalfans,
Ik heet u van harte welkom bij het liveverslag van het Eredivisieduel tussen sc Heerenveen en NEC, oftewel dat tussen de nummer twaalf en negen van de ranglijst. Voor beide ploegen zitten er flinke belangen aan het duel. Zo kunnen de Friezen vanavond de aansluiting met het linkerrijtje hervinden, terwijl NEC zelfs de sprong van de negende naar de derde plaats kan maken. Alle ingrediënten dus voor een mooie voetbalavond. Mijn naam is Joey Knobben en ik doe live verslag van de wedstrijd, die om 19.45 uur zal beginnen.

Voor Heerenveen kan de wedstrijd van vanavond worden gezien als een ‘alles-of-niets’-wedstrijd. De ploeg bevindt zich momenteel samen met nummer elf ADO Den Haag in een ‘niemandsland’, maar krijgt bij een overwinning het onderste gedeelte van de top tien weer in zicht. Indien er wordt verloren kan het zomaar zo zijn dat FC Twente en Roda JC de ploeg tot één en twee punten naderen. In dat geval zal er naar beneden gekeken moeten worden. Het elftal van trainer Foppe de Haan lijkt in NEC de ideale tegenstander te hebben gevonden.

Van de 21 thuisduels tegen de Nijmegenaren werd immers ruim de helft gewonnen (W11-G5-V5). Tevens boekten de bezoekers van vanavond slechts één zege in hun laatste acht uitduels (G3-V4). Als je daarbij optelt dat NEC slechts drie keer scoorde in haar laatste vijf duels en na de winterstop de meeste schoten te verwerken kreeg (41) van alle Eredivisieclubs, zou je de Friezen goede kansen geven op een zege. Echter zal de verdediging van de ploeg dan wel mee moeten werken. Gemiddeld krijgt Heerenveen dit seizoen iets minder dan twee treffers tegen per wedstrijd (45 in 23 duels).

Ook NEC bevindt zich voor een t-splitsing. Wint de ploeg vanavond van Heerenveen dan kan het zomaar zo zijn dat de nummer negen stijgt naar de derde plek. Een nederlaag zou op haar beurt betekenen dat het elftal van trainer Ernest Faber naar beneden moet kijken. Een voordeel voor de ploeg is dat topscorer Christian Santos er na een schorsing en een incident met het bestuur weer bij is op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Daarentegen mist NEC Mohamed Rayhi (mond), Marcel Appiah (hamstring), Hannes Halldórsson (niet wedstrijdfit) en Joshua Smits (pols). Het meespelen van Sam Lundholm is door een griepje onzeker. Heerenveen kan niet beschikken over de geschorste Kenny Otigba. Joey van den Berg heeft last aan zijn rug en is een twijfelgeval.

Hoe dan ook zal de wedstrijd vanavond om 19.45 uur beginnen als scheidsrechter Ed Janssen voor het eerste fluitsignaal zorgt. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.