19.02.2016 20:21

Faber: "Het mag beter in de uitwedstrijden"

Ernest Faber kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg wordt beperkt tot verdedigen. AFC Ajax is een stuk sterker dan NEC Nijmegen. (23-08-2015)
Ernest Faber kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg wordt beperkt tot verdedigen. AFC Ajax is een stuk sterker dan NEC Nijmegen. (23-08-2015)

In het eerste seizoen terug op het hoogste niveau overtreft NEC momenteel de verwachtingen. De ploeg is inmiddels wat teruggezakt op de ranglijst, maar staat er nog steeds prima voor. Trainer Ernest Faber heeft echter nog steeds verbeterpunten.

"Vooral in uitwedstrijden mag het sowieso nog wel iets beter", is de eindverantwoordelijke in Nijmegen meer dan duidelijk op de persconferentie voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. NEC reist zaterdag af naar Friesland, waar een driepunter meer dan welkom is. "We moeten resultaat gaan halen als we de aansluiting willen houden met de ploegen in het linkerrijtje."

NEC staat inmiddels achtste, maar zelfs nummer drie Heracles Almelo kan de ploeg uit Gelderland achterhalen. "Thuis gaat het over het algemeen prima, al waren de laatste twee wedstrijden lastig (tegen AZ (0-3) en PSV (0-3), red.), maar uit mogen we wat meer de durf en wil om te winnen te tonen."

"En uiteindelijk komt het terug tot de essentie van het afmaken van je kansen. Tegen PSV gaven we in de eerste helft weinig weg en kregen we zelf twee prima mogelijkheden, maar die werden niet benut en dan is het lastig voetballen tegen zo’n goede ploeg. Tegen Heerenveen krijgen we ook weer onze kansen, maar dan zullen we ze ook af moeten maken. We hebben voldoende kwaliteiten om onder de druk uit te kunnen voetballen en het achterin goed gesloten te houden, maar zonder doelpunten kom je nergens."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner