2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 3. / Schot met rechts  (Jetro Willems)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 45. / Penalty

90'
Deze tweede helft was puur voor de statistieken. Als deze niet was gespeeld, had niemand hem gemist. PSV deelde wat plaagstootjes uit met kleine kansjes, Heracles deed zo goed als niets. Een betere voorbereiding op de wedstrijd tegen Atletico had PSV zich niet kunnen wensen.
90'
90'
Er komen toch nog drie minuten extra tijd bij in deze tweede helft. Gezien de vijf wissels is dat ook precies zoals het volgens de regels zou moeten.
88'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
88'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
87'
Weer een schot van PSV wat het doel net mist. Narsingh probeert het vanaf de rechterkant met links, maar ziet zijn schot voor het doel langs gaan.
85'
Met nog een minuut of vijf te gaan in Eindhoven zou scheidsrechter Makkelie er straks goed aan doen om er geen blessuretijd bij te tellen. Conform de regels zal hij dat waarschijnlijk wel gewoon gaan doen, maar er is niemand in dit stadion die daar op zit te wachten. Veel supporters zoeken inmiddels ook al hun weg richting de uitgangen.
82'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
82'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
80'
Een schitterende aanval van PSV! Narsingh, Van Ginkel en Locadia spelen heel eenvoudig de hele verdediging van Heracles kapot. Het is uiteindelijk een goede reflex van Castro die de inzet van Narsingh stopt, maar deze aanval had veel meer verdient.
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
76'
Luuk de Jong is te egoïstisch bij een lage voorzet van de zijkant. De spits probeert met alles wat hij heeft bij de bal te komen, wat maar deels lukt. Als hij de bal had laten lopen voor Locadia, was de kans op een goede doelpoging veel groter.
72'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
72'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
71'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
71'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
70'
Eindelijk weer wat actie. Locadia probeert het met een schot van afstand, maar mist het doel van Castro nipt. Zijn schot is iets te hoog.
67'
Met nog één kwart van de wedstrijd te gaan, lijkt iedereen zich al lang en breed te hebben neergelegd bij de uitkomst van deze wedstrijd. Bij Heracles heeft niemand er geloof in dat men nog kan stunten en dat voelt PSV ook.
63'
De sfeer in het Philips Stadion is vanavond heel anders dan hoe deze woensdagavond zal gaan zijn. Het publiek is rustig en niet echt nadrukkelijk aanwezig. De wedstrijd en het weer geven daar vanavond ook niet echt aanleiding toe.
59'
Na de rust kent deze wedstrijd hetzelfde spelbeeld als het grootste gedeelte van de eerste helft. De wedstrijd is slordig van twee kanten en momenteel niet echt aantrekkelijk om naar te kijken.
55'
Pereiro moet zijn tweede maken! Arias komt op rechts mee op en trekt de bal prima terug richting de maker van de 20. Pereiro kan helemaal vrijstaand inkoppen, maar doet dat niet scherp genoeg. Hierdoor kan Castro nog bij de bal en is de wedstrijd nog niet helemaal op slot gegooid.
53'
Vooralsnog weet Heracles ook na de rust de thuisploeg geen pijn te doen. PSV doet het per minuut rustiger aan, maar Heracles weet maar niet hoe het hier gebruik van kan maken.
50'
PSV komt niet heel erg overtuigend de kleedkamers uit. Niet dat de thuisploeg in de problemen is gekomen, maar de spirit die de ploeg in de eerste helft toonde, is na de rust nog niet te zien geweest.
47'
Zonder verdere wissels is de tweede helft inmiddels begonnen.
46'
45'
Een snelle en een late treffer helpen PSV aan een comfortabele voorsprong bij rust. Pröpper bezorgde de thuisploeg al snel een voorsprong, door na drie minuten al te scoren. Lang was de wedstrijd daarna wat gezapig, totdat PSV vlak voor rust een strafschop kreeg. Weghorst werd zwaar gestraft voor een overtreding op Bruma, waarna Pereiro dit cadeautje gewillig uit wist te pakken.
45'
45'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Gastón Pereiro
PSV en strafschoppen is wel een ding dit seizoen, maar Gastón Pereiro blijft uitermate rustig. Met links stuurt hij de bal naar de rechterhoek en verdubbelt de voorsprong van PSV.
45'
Penalty voor PSV! Weghorst probeert zijn verdedigers te helpen, maar trekt daarbij Bruma omver. De aanvaller krijgt hiervoor een penalty tegen als straf!
42'
Uit een hoekschop van Heracles probeert Bruns het eens met een poging van afstand. De creatieve middenvelder krijgt erg veel ruimte en zoekt de verre hoek. Voor het eerst deze wedstrijd moet Zoet zich echt inspannen. Dat doet de doelman prima wanneer hij de bal uit de hoek weet te tikken.
41'
Nog een kleine vijf minuten tot aan de rust. PSV gelooft het momenteel allemaal wel en Heracles kan momenteel gewoon niet beter. Dat komt de wedstrijd niet echt ten goede.
39'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
39'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Droste
37'
Vanaf de zijlijn geeft de verzorger aan dat Droste niet meer verder kan. Dat is wel een tegenslag voor Heracles!
36'
Droste zit op de grond en grijpt naar zijn hamstring. Hij is net terug van een hamstring blessure, wat weinig goede hoop biedt voor deze situatie.
33'
Deze corner kan dan net wel weer eenvoudig voor Heracles worden uitverdedigd.
32'
PSV verdient maar weer eens een hoekschop, deze keer via Locadia. De corners van de thuisploeg zijn vanavond bijna allemaal gevaarlijk, maar leveren nog geen resultaat.
28'
Doordat de thuisploeg niet doorpakt, krijgt Heracles steeds meer het idee dat het wel eens mee zou kunnen gaan doen in deze wedstrijd. De bezoekers worden iets brutaler, maar moeten op het middenveld nog steeds haar meerdere erkennen in de drie van PSV.
25'
De felle start van PSV kent de laatste tien minuten geen vervolg. Waar het eerste kwartier echt overweldigend was, heeft de koploper nu een versnelling terug geschakeld en controleert het de wedstrijd geduldig.
21'
Van Ginkel raakt de bal helemaal verkeerd. Een aanval via de linkerkant eindigt bij de middenvelder, nadat hij de bal prima kreeg teruggelegd van Locadia. Waar je een hard en goed schot mag verwachten van iemand als Van Ginel, schampt de middenvelder het leer slechts en ziet daardoor de bal naast hobbelen.
20'
In het eerste kwart van deze wedstrijd is er slechts één ploeg aan het voetballen. PSV is vele malen beter dan Heracles en het wachten is dan ook op meer treffers van de thuisploeg. Heracles is nog niet veel verder gekomen dan enkele matige uitbraken.
16'
Weer weet PSV De Jong te vinden uit een hoekschop. Castro komt zijn doel niet uit en ziet de spits tot zijn opluchting over zijn doel koppen.
12'
Het gaat zo makkelijk op het middenveld van PSV. Deze keer is het Van Ginkel die de bal onderschept en er direct een dribbel uit gooit. De winterse versterking dwingt Castro tot een uiterste redding, waardoor de tweede treffer van de thuisploeg (vooralsnog) uitblijft.
10'
Het eerste schot van Heracles is een onbedoelde doelpoging. Darri komt aan de linkerkant op en probeert de bal met rechts richting het hoofd van Weghorst te draaien. Hij vindt zijn spits niet en zet daardoor Zoet voor het eerst aan het werk. De doelman heeft uiteraard geen probleem met deze makkelijke bal.
8'
Niemand wil het bij PSV nog hardop hebben over de wedstrijd van aanstaande woensdag, maar het spel in deze openingsfase geeft duidelijk aan dat de koploper deze wedstrijd snel binnen wil halen, zodat er niet teveel inspanning geleverd hoeft te worden vanavond.
5'
PSV wil de wedstrijd snel beslissen en drukt door. Locadia krult van buiten de zestien maar net naast het doel van Heracles.
3'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Davy Pröpper
Dit is precies waar PSV naar op zoek was voor deze wedstrijd. Pröpper is het eindstation na een snelle uitbraak. Willems legt de bal breed op de mee opgekomen middenvelder. Pröpper loopt met de bal de zestien in en schuift deze koelbloedig langs Castro voor de snelle 1-0.
2'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor PSV. Vanzelfsprekend wordt het hoofd van Luuk de Jong gezocht. De spits komt ook aan koppen toe, maar mist het doel op een paar tientallen centimeters.
1'
PSV heeft de tos verloren en is daardoor de ploeg die de eerste helft af mag trappen. In een nat Eindhoven rolt de bal in deze topper.
1'
Heracles start zaterdagavond op bezoek bij koploper PSV met Gonzalo in de basis. Het is voor de aanvaller pas de derde basisplaats dit seizoen. Na een start bij de eerste helft eind oktober, was dit echter niet meer het geval met de Spanjaard.

In de 3-6 verloren wedstrijd tegen AZ vorige week speelde Tarik Kada nog in de basis, maar de jonge aanvaller moet tegen PSV genoegen nemen met een plek op de bank. Gonzalo viel vorige week in de opmerkelijke wedstrijd tegen AZ al in voor Kada.

Bij PSV moet aanvaller Luciano Narsingh genoegen nemen met een plek op de bank. De buitenspeler die dit seizoen zwerft tussen basis en bank, moet zaterdagavond Gastón Pereiro voor zich dulden in de pikorde.
Half Eindhoven is in gedachte al bezig met de tweestrijd in de Champions League met Atletico Madrid, maar het is voor PSV te hopen dat de spelers nog niet zover vooruit denken. Op halve kracht gaat de ploeg het vanavond tegen Heracles namelijk waarschijnlijk niet redden in eigen huis. Is de thuisploeg scherp genoeg om de koppositie te kunnen behouden? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

PSV Eindhoven
PSV staat aan de vooravond van twee mooie Europese wedstrijden, maar is samen met Ajax ook nog verwikkeld in een heftige titelstrijd. Verslappen is voor de Eindhovenaren dan ook geen optie. Zeker niet wanneer de nummer drie van de ranglijst langskomt. In deze topwedstrijd mist PSV nog wel twee belangrijke spelers. Maxime Lestienne en Andrés Guardado zijn niet van de partij bij PSV. Lestienne maakte vrijdagavond zijn rentree bij de beloften en Guardado heeft de training inmiddels wel hervat, maar voor beide spelers komt deze wedstrijd nog te vroeg. Guardado is naar alle waarschijnlijkheid woensdag in de Champions League wel weer van de partij. Trainer Philip Cocu waakt ook voor onderschatting bij zijn spelers. “We moeten er voor zorgen dat de spelers nog niet al met de gedachten bij woensdag zitten, want Heracles heeft dit seizoen aangetoond een prima ploeg te zijn.”

Voor Heracles breken de cruciale weken in de Eredivisie aan. De ploeg uit Almelo weet al bijna drie kwart van de competitie alles en iedereen te verbazen en staat elf wedstrijden voor het einde nog altijd op een prachtige derde plaats. Drie van de laatste vier wedstrijden werden niet gewonnen, waardoor de marge naar de achtervolgers angstig klein begint te worden. De wedstrijd van vanavond tegen de koploper is een nieuwe test voor Heracles. Als de ploeg echt wil blijven meedoen om de plekken voor Europees Voetbal, kan het zich niet al te veel misstappen meer veroorloven. In dat opzicht zijn de resultaten uit het verleden weinig hoopgevend voor de bezoekers. In de laatste tien eerdere bezoeken aan Eindhoven trok Heracles elke keer aan het kortste eind tegen PSV. De ploeg kwam in deze tien wedstrijden zelfs maar tot vier treffers. Ondanks het sterke seizoen is mijn in Heracles nog steeds niet bewust bezig met plaatsing voor Europees Voetbal. “Het is een droom, geen doel”, aldus Algemeen Directeur Nico Jan Hoogma.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.