18.02.2016 15:06

Mulder verlangt naar zege: "Punten zijn heilig"

Erwin Mulder (l.) brengt redding op een poging van Erik Falkenburg (r.) tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Willem II. (23-01-2016)
Erwin Mulder (l.) brengt redding op een poging van Erik Falkenburg (r.) tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Willem II. (23-01-2016)

Het maakt doelman Erwin Mulder niet uit op welke manier sc Heerenveen komend weekeinde punten pakt tegen NEC Nijmegen. De goalie is van mening dat er op dit moment geen waarde gehecht mag worden aan mooi voetbal.

"We moeten zaterdag winnen van NEC. Hoe maakt niet uit. We willen het publiek altijd graag vermaken, maar nu telt alleen het resultaat. De punten zijn heilig", zo blikt Mulder op de website van zijn club vooruit op het duel van zaterdag. In februari verloor Heerenveen van FC Twente en Vitesse. "Ik ben nooit te genieten na een nederlaag, maar als je klop krijgt zoals bij Vitesse, ben ik wel een paar dagen chagrijnig."

Mulder vind het lastig om een reden te geven voor de wisselvallige periode van Heerenveen. "De hele Eredivisie is jong. Andere clubs zijn wel in staat om stabiel te presteren, waarom wij dan niet?. Het komt in ieder geval niet door een gebrek aan kwaliteit. Ik heb steeds geroepen dat we met deze selectie voor een plek bij de eerste zeven kunnen gaan en dat vind ik nog steeds."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner