1 : 0 Torinfos in de Ticker Caner Çavlan 55. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 66. / Schot met rechts  (Adam Maher)

90'
90'
Gastón Pereiro waarschijnlijk met de laatste actie van de wedstrijd. Hij speelt Çavlan goed uit, maar mikt vervolgens recht in de handen van Mulder.
90'
Er komen nog drie minuten bij.
87'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Stefano Marzo
87'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Simon Thern
86'
Bruma schiet de bal hoog over het doel van Heerenveen.
85'
Hands van Bijker op een kleine twintig meter van het doel van Mulder. Een interessante vrije trap is het gevolg.
83'
Optisch bedrog voor de Heerenveen fans. Larsson schiet met een krachtige uithaal in het zijnet, maar een deel van het stadion denkt dat de bal er in zit. Teleurgesteld gaan die mensen weer zitten.
80'
Wat een kans voor Narsingh! De buitenspeler heeft alle ruimte bij een hoge voorzet vanaf links. Hij durft niet in een keer uit te halen. Doordat hij de bal eerst aanneemt, kan Mulder de bal van zijn voeten plukken.
78'
Nog een kwartier te gaan. Komt er nog een winnaar in Heerenveen?
75'
Het was niet de avond van Lestienne. In de eerste helft was hij slordig en in de tweede voornamelijk onzichtbaar.
74'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
74'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Maxime Lestienne
72'
Van den Boomen heeft een kleine blessure en laat zich vervangen. Otigba gaat achterin schuiven en St. Juste neemt de vrijgekomen plek op het middenveld over.
71'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Kenneth Otigba
71'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Branco van den Boomen
69'
Wie weet er het snelst door te pakken? Na de vorige treffer leken beide ploegen even van slag te zijn en die trend zet zich na de gelijkmaker gewoon voort.
66'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Luuk de Jong
Een hoge bal op Maher wordt door de middenvelder perfect met het hoofd op Luuk de Jong breed gelegd. De spits staat helemaal vrij en geen buitenspel en kan de bal eenvoudig binnen schieten.
64'
Weer een schot van Larsson. Nu moet Zoet wel optreden. De doelman bokst de bal door het midden weg, waar deze het hoofd van de inlopende Bijker schampt. PSV ontsnapt hier.
63'
Larsson met een schot van afstand, maar ook deze poging komt niet voorbij een tegenstander. Bruma blokt de bal en helpt daarmee zijn doelman.
61'
Gaat PSV voor de vierde keer op rij verliezen bij Heerenveen of weet de ploeg van Cocu zich in het laatste half uur nog te herpakken?
58'
Na de treffer vervalt de tweede helft weer in het rommelige spel van ervoor. Beide ploegen weten de bal maar niet een langere tijd in de ploeg te houden en een fatsoenlijke aanpassing op te zetten.
55'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Caner Çavlan
Keihard! Çavlan twijfelt geen moment en schiet de bal snoeihard binnen. Zoet duikt wel naar de juiste hoek, maar is kansloos. Çavlan scoort zijn eerste treffer voor sc Heerenveen.
54'
Gele kaart voor Davy Pröpper (PSV Eindhoven)
Strafschop voor Heerenveen! Pröpper houdt St. Juste vast en wordt bestraft met geel en een strafschop tegen.
52'
Zoet is ook na de rust op zijn hoede. Veerman loopt in de spits goed vrij om een hoge voorzet van de zijkant te ontvangen. De doelman komt op tijd zijn doel uit en plukt de bal uit de lucht.
48'
Een goede kopbal van Luuk de Jong uit een hoekschop. De spits krijgt zijn eerste echte kans van de avond, maar kopt de bal toch redelijk hoog over het doel van Mulder.
46'
Met dezelfde 22 spelers als voor de rust is de tweede helft inmiddels in gang gezet.
46'
45'
Het is na 45 minuten voetbal in Heerenveen onbegrijpelijk dat de ruststand 0-0 is. Aan beide kanten vielen de nodige kansen te noteren, maar beide doelmannen wisten hun doel schoon te houden. Na de rust lijkt een treffer niet uit te kunnen blijven, maar wie die gaat maken is absoluut niet te voorspellen.
45'
45'
Vlak voor rust nog een redding van Zoet. Thern probeert het vanaf twintig meter en mikt laag in de korte hoek. De doelman is op zijn hoede en duikt bovenop de bal.
43'
Weer is Lestienne te wild! Deze keer krijgt hij de bal van Narsingh. De snelle Belg heeft op links weer wat ruimte, maar wederom krijgt Lestienne zijn schot niet binnen de palen. Hij treft deze keer slechts het zijnet.
41'
De wedstrijd blijft maar op en neer golven en verveelt geen moment. De fases met echte kansen wisselen elkaar snel af. Komt er voor de rust nog een doelpunt?
37'
Thern probeert het op een mooie manier. Nadat hij de hal in een boogje krijgt aangespeeld, haalt hij ineens uit. Hij hangt voor de volley te ver achterover, waardoor dit schot hoog de tribunes in gaat.
33'
Slagveer blijft aan de rechterkant veel ruimte houden. Hij legt goed terug naar de mee opgekomen Van Anholt, die vanaf de rand zestien met zijn binnenkant uithaalt. In de trend van deze eerste helft wordt ook dit schot geblokt, waardoor Zoet de bal zo uit de lucht kan plukken.
30'
Na een leuk eerste half uur is het een wonder dat er nog niet gescoord is in Heerenveen. De thuisploeg begon het sterkst met enkele kansen, maar de laatste minuten is het voornamelijk PSV dat het doel van Mulder onder vuur blijft nemen.
28'
Weer een schot van afstand. Ditmaal is het Pröpper, maar ook zijn schot wordt geblokt. Jerry St. Juste staat op de goede plek om de bal tegen te houden.
24'
Mulder houdt zijn doel schoon! Eerst redt de doelman goed op een lepe kopbal van Guardado. De rebound valt voor de voeten van Lestienne, die nu wel goed in schiet. De doelman is op tijd bij de grond en tikt de bal knap laag uit de hoek.
20'
Arias zet goed door waarna de bal ineens voor de voeten van Lestienne rolt. De buitenspeler kan deze rustig in de verre hoek schuiven, maar haalt veel te wild met zijn wreef uit en schiet hoog over.
19'
Zomaar een kans voor Bruma! Uit een corner van Lestienne mist iedereen de bal, die pardoes voor de voeten van Bruma valt. De verdediger haalt snel uit, maar ziet van dichtbij zijn schot geblokt worden.
14'
Een afgeslagen corner wordt door Larsson van buiten de zestien met de binnenkant van zijn voet op goal geschoten. De poging is niet hard genoeg en dan ook eenvoudig te keren door Zoet.
12'
Goed schot van Slagveer! De buitenspeler ontsnapt net aan de buitenspel val en krijgt de kans om vanaf zestien meter te schieten. Hij schiet te dicht op Zoet, waardoor de doelman kan redden.
12'
Het gaat dus inderdaad niet verder. Veerman is snel klaargestoomd en neemt zijn plaats in de spits over van Te Vrede.
11'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
11'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mitchell te Vrede
10'
Uit het niets gaat Mitchell te Vrede op de grond zitten. Hij grijpt naar zijn lies en schudt het hoofd. Dit ziet er niet goed uit voor de spits.
8'
Na een voorzet van Brenet gaat Luuk de Jong ineens liggen in het strafschopgebied. De aanvoerder van PSV wordt kort door Bijker vastgehouden, maar de scheidsrechter vindt het niet zwaar genoeg voor een strafschop.
7'
De openingsfase van deze wedstrijd zit vol kleine foutjes van beide kanten. Daardoor is er nog niet één ploeg die duidelijk de controle naar zich toe weet te trekken.
4'
De eerste mogelijkheid lijkt zich aan te tekenen voor PSV, wanneer Narsingh met redelijke wat ruimte de bal op links krijgt. Zijn voorzet wordt echter makkelijk geblokt, waardoor er niets uit komt.
1'
PSV heeft afgetrapt en gaat op jacht naar het beëindigen van de negatieve reeks in Heerenveen.
1'
Opstellingen:
Zowel sc Heerenveen als PSV starten zaterdagavond ongewijzigd aan hun derde wedstrijd van het seizoen. Beide trainers zagen geen reden om iets te wijzigen aan de elf namen die vorige week aan de aftrap stonden.

Bij sc Heerenveen zijn de zeven mannen op de bank ook dezelfde als vorige week. Bij PSV is daar wel iets gewijzigd. Zoals het zich gisteren al aankondigde, zit Jürgen Locadia niet bij de selectie van de Eindhovenaren. Ook ontbreekt Jordy de Wijs op de bank bij de uitploeg. Stijn Schaars en Suently Alberto nemen hun plaatsen over.
Een strijd tussen de twee nummers zes van de ranglijst, dat is waar we vanavond getuigen van zijn. Na twee speelrondes zegt dat nog vrij weinig, maar het feit dat zowel sc Heerenveen als PSV exact gelijk staan op de ranglijst is een leuke bijkomstigheid voor deze wedstrijd. Wie kan er aanhaken bij de bovenste plekken en wie moet daar na deze wedstrijd voorlopig even afstand van nemen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

sc Heerenveen
PSV gaat de laatste seizoenen niet met een prettig gevoel richting het hoge noorden, gezien de drie recente nederlagen op bezoek bij Heerenveen. In 2012 twaalf wist PSV voor het laatst een uitwedstrijd daar te winnen, destijds voor de beker. Toch is sc Heerenveen speler Sam Larsen niet gerust op een goede afloop vanavond. “Ze hebben misschien wel het beste team van deze competitie”, aldus de middenvelder. Toch verwacht Larsen wel dat Heerenveen kans maakt op een goed resultaat. “Maar dan zullen we wel goed moeten spelen.” Trainer Dwight Lodeweges hoopt vooral dat zijn ploeg met lef surft te spelen. “Anders wordt het hem niet”, aldus de trainer.

PSV
De voorbereiding op dit duel werd bij PSV enigszins verstoord door de soap rondom Jurgen Locadia. Maar Philip Cocu wil daar niet te lang bij stil staan. Hij heeft zijn ploeg op het hart gedrukt dat volle concentratie en inzet noodzakelijk is voor een goed resultaat. “op 80% a 90% inzet kunnen we deze wedstrijd niet winnen”, aldus Cocu op de persconferentie van vrijdag. Het verhaal rondom Locadia krijgt dan ook pas na het weekend weer verdere aandacht. Cocu moet het vanavond nog doen zonder de nieuwe verdediger Héctor Moreno. De werkvergunning van de Mexicaan is inmiddels wel in orde, maar de van Espanyol overgekomen speler zal maandag pas bij de groep aansluiten. Wel traint Moreno vandaag al, maar dan bij de selectie van Jong PSV.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.