22.08.2015 21:37

PSV weet weer niet te winnen bij Heerenveen

Jeffrey Bruma (l.) probeert weg te draaien bij invaller Henk Veerman (r.) tijdens sc Heerenveen - PSV. (22-08-2015)

Voor het vierde seizoen op rij is PSV niet tot winst gekomen in de Eredivisiewedstrijd op bezoek bij Heerenveen. Na drie eerdere nederlagen bleef de ploeg nu steken op een 1-1 gelijkspel.

In Heerenveen maakten beide ploegen er in de eerste helft een leuk schouwspel van. In het eerste kwartier was er een voorzichtig overwicht voor de thuisploeg, dat via Luciano Slagveer dan ook de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg. Nadat Jeroen Zoet zijn doel in deze periode schoon wist te houden, nam PSV het initiatief over en begon Erwin Mulder aan het werk te zetten. Maxime Lestienne had het vizier niet op scherp, maar zijn teamgenoten kregen de bal er ook niet in.

Enkele schoten van afstand werden door diverse Heerenveen spelers geblokt voor de doelmond, maar ook Mulder zelf hield enkele pogingen goed uit zijn doel. Vlak voor rust ging het spel weer even de andere kant op en kreeg Heerenveen nog enkele mogelijkheden. Ook hier bleef het weer voornamelijk bij afstandsschoten, onder andere van Simon Thern.

Na de rust begonnen beide ploegen onrustig en slordig, maar na tien minuten spelen lag de bal ineens op de strafschopstip. Davy Pröpper vergreep zich een beetje aan Jerry St. Juste en werd daarvoor zwaar gestraft. De jonge Caner Çavlan ging achter de bal staan en pakte dit cadeautje gretig uit door de bal hard en onhoudbaar achter Jeroen Zoet te schieten.

Tien minuten na de openingstreffer kwam PSV weer op gelijke hoogte. Tussen beide doelpunten in was het spel van beide kanten wederom slordig, waardoor de treffer van Luuk de Jong dan ook uit de lucht kwam vallen. Een diepe hoge bal werd door Adam Maher goed met het hoofd verlengd richting zijn spits die met hem mee liep. De Jong was door de verdediging van Heerenveen totaal uit het oog verloren, waardoor hij eenvoudig de 1-1 binnen kon schieten.

Na de gelijkmaker werd het er in de tweede helft niet beter op. Beide ploegen weigerden zich te verstoppen en bleven zoeken naar de voorsprong, maar deden dat zeer onzorgvuldig. De grootste kans was nog voor Luciano Narsingh, die een goede voorzet van Andrés Guardado niet ineens uit de lucht op doel durfde te schieten, waardoor Mulder de bal van zijn voet kon plukken.

Het 1-1 gelijkspel betekend dat beide ploegen na drie wedstrijden nog zonder nederlaag zijn, maar dat ze wel al vier verliespunten achter hun naam hebben staan. Voor Heerenveen is deze seizoenstart prima, maar voor PSV mag dit teleurstellend worden genoemd.

Door: Dennis Korpel