24.08.2015 11:10

Icoon tipt PSV: "Tappen uit ander vaatje"

PSV'er Luuk de Jong (r.) juicht na het scoren van de 1-1 tijdens sc Heerenveen - PSV. (22-08-2015)
PSV'er Luuk de Jong (r.) juicht na het scoren van de 1-1 tijdens sc Heerenveen - PSV. (22-08-2015)

Tweelingbroers Willy en René van de Kerkhof denken dat PSV vooral in de voorhoede scherper moet zijn wil het wedstrijden winnen. Het tweetal geeft de mening over de seizoensstart van de club.

PSV speelde het afgelopen weekend gelijk tegen sc Heerenveen. Tegen Omroep Brabant vertelt René van de Kerkhof dat de Eindhovenaren een matig duel speelden. "Vooral in de eerste helft. Ze kregen weer diverse kansen en eigenlijk hadden ze ook een penalty moeten krijgen", aldus het clubicoon. "PSV is nog niet in vorm. Dat moet wel snel gebeuren, want zondag komt Feyenoord op bezoek. Dan moet er uit een ander vaatje worden getapt."

Tweelingbroer Willy van de Kerkhof maakt zich nog geen zorgen. "De seizoenstart is niet denderend, maar de ploeg heeft kwaliteit genoeg om bovenin mee te draaien en kampioen te worden. Dus ik zie het niet somber in."

Locadia
René van de Kerkhof snapt de houding van Jürgen Locadia niet. Hij kwam afgelopen vrijdag niet op de training opdagen. En dat terwijl PSV de aanvaller dit weekend goed kon gebruiken in het duel met Heerenveen. "Ik vind het een slechte zaak. Hij heeft vorig jaar zijn contract nog met een paar jaar verlengd. Iedereen wil spelen, maar er kunnen er maar elf starten. Hij moet zich gewoon op de training manifesteren."

De zaakwaarnemer van Locadia, Kees Ploegsma junior, moet ingrijpen volgens Willy van de Kerkhof. "Die moet zeggen dat hij moet gaan trainen. Dit is een doodzonde in de voetballerij en daar moet je voor gestraft worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner