23.08.2015 12:40

De Jong baalt: "Moet hem in de hoek prikken"

Luuk de Jong (m.) glipt langs Jerry St. Juste (l.) en Pele van Anholt (r.) tijdens sc Heerenveen - PSV. (22-08-2015)
Luuk de Jong (m.) glipt langs Jerry St. Juste (l.) en Pele van Anholt (r.) tijdens sc Heerenveen - PSV. (22-08-2015)

Luuk de Jong denkt dat PSV op aanvallend gebied tekort schoot tegen sc Heerenveen. Het duel eindigde in 1-1, maar de spits denkt dat het ontbrak aan scherpte.

"We moeten zorgen dat we scherp blijven, ook op elkaar. Als we iets willen presteren, moet alles daarvoor wijken", zo zegt de aanvoerder in gesprek met FOX Sports die het gelijke spel ziet als een nederlaag. "Want gezien de kansenverhoudingen hadden we hier drie punten moeten pakken."

Met scherpte doelt De Jong in dit geval op de aanval. "Maxime (Lestienne, red.) komt in de positie dat hij kan scoren, dat is goed, maar hij moet wel de rust bewaren en die ballen netjes in de hoek prikken", aldus De Jong die denkt dat het team opnieuw opgebouwd moet worden. "Nu zie ik jongens soms ballen geven waar geen idee achter zit. Wij willen graag voetballen, maar dan moet iedereen wel de juiste keuzes maken. Blijven bewegen, elkaar opties geven, ballen spelen met een idee. Dat mis ik wel een beetje. Natuurlijk hebben we veel doelpunten ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen, maar nu zullen andere jongens moeten opstaan", zo doelt hij op het vertrek van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

Verdediger Jeffrey Bruma gaf ook zijn mening. Hij vond dat PSV niet de absolute wil had om te winnen. "We begonnen gezapig. We zijn de kampioen en moeten tonen dat we willen winnen. Dat heb ik gisteren niet gezien bij iedereen. Daar mag Cocu terecht boos over zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner