23.08.2015 10:03

Cocu laakt arbitrage: "Gewoon een strafschop"

Bij PSV was men zaterdagavond alles behalve blij met arbiter Eric Braamhaar. Waar de scheidsrechter een strafschop toekende aan sc Heerenveen, vergat hij dit tot twee maal toe voor de Eindhovenaren te doen.

Trainer Phillip Cocu vond na afloop van het duel (1-1, red.) de strafschop voor de Friezen overigens wel terecht. "Maar dan moet je 'm aan de andere kant ook één of twee keer geven. Dat moment met Luuk de Jong, dat was gewoon een strafschop. Het is belangrijk dat je aan twee kanten fluit en dat gebeurt niet. Ik wil me niet verschuilen achter een strafschop, maar het is zuur dat dit soort momenten de wedstrijd beslissen", vertelde de coach, die ook over zijn eigen ploeg niet geheel tevreden was.

"Richting de goal van de tegenstander hadden we alles voor de overwinning over, maar in defensief denken en keuzes aan de bal waren we niet honderd procent. Als we aanspraak willen maken op de titel, moeten we dat wel zijn. Dan moeten we tot de allerlaatste seconde alles geven voor een resultaat. Dat heb ik in de eerste helft niet gezien, in de tweede helft wel. Er waren zes of zeven spelers die in de eerste helft ver ondermaats speelden", besloot Cocu tegenover FOX Sports.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner