Vitesse Woensdag, 27. Januari 2016
PEC Zwolle
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bram van Polen 65. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Dirk Marcellis 68. / Schot met rechts  (Sheraldo Becker)

90'
In de tweede helft gebeurde er niet veel, al vielen er wel twee doelpunten in een tijdsbestek van drie minuten. Eerst scoorde aanvoerder Van Polen in eigen doel, maar even later trok Marcellis de stand weer recht. 1-1 was tevens ook de eindstand.
90'
88'
Vitesse gaat het proberen met de lange bal, maar dat plan mislukt omdat Qazaishvili buitenspel staat.
85'
De bal blijft een tijdje hangen in het strafschopgebied van Vitesse, maar geen van de Zwolse aanvallers weet te profiteren.
82'
Goed schot van Nijland op aangeven van Veldwijk, maar Room is alert en redt goed.
79'
Wissel in bij Vitesse -> Lewis Baker
79'
Wissel uit bij Vitesse -> Shiran Yeini
79'
Wissel in bij Vitesse -> Denys Oliynyk
79'
Wissel uit bij Vitesse -> Isaiah Brown
79'
Gele kaart voor Wout Brama (PEC Zwolle)
Ook Brama krijgt geel, al leek er weinig aan de hand te zijn.
74'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart van Hintum
74'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Rick Dekker
72'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
72'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Sheraldo Becker
68'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Dirk Marcellis
En het staat alweer 1-1! De bal gaat snel heen en weer in het strafschopgebied van Vitesse en uiteindelijk belandt een voorzet van Becker op het scheenbeen van Marcellis, die van dichtbij scoort.
68'
Gele kaart voor Arnold Kruiswijk (Vitesse)
Kruiswijk krijgt de eerste kaart van de wedstrijd, voor het vasthouden van Veldwijk.
66'
Wissel in bij Vitesse -> Abiola Dauda
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Dominic Solanke
65'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Bram van Polen (eigen doelpunt)
Ibarra geeft de bal vanaf rechts strak voor en het is PEC Zwolle aanvoerder Van Polen die de bal vervolgens in eigen doel tikt.
63'
Qazaishvili ziet geen ruimte om te schieten en bezorgt de bal bij Ota, die hard uithaalt. Van der Hart redt goed.
60'
Brown gaat naar de grond in het strafschopgebied en er wordt weer om een penalty gevraagd, weer geeft Janssen hem niet. Dit keer is het terecht, het was een schwalbe van de Vitessespeler.
55'
Ibarra is langs Van Polen, trekt naar binnen en schiet, maar kan Van der Hart niet verrassen.
53'
Het spel gaat op en neer in Arnhem, maar er gebeurt niet al te veel.
50'
Marcellis haalt hard uit van afstand en weet Room bijna te verrassen, maar de doelman redt alsnog.
46'
45'
Er gebeurde genoeg in de eerste helft in Arnhem, maar gescoord werd er niet. Scheidsrechter Janssen zag aan beide kanten een penalty over het hoofd. Verder had Vitesse via Ibarra de beste kansen, maar ook hij wist niet te scoren.
45'
45'
Het schot van Ibarra wordt van richting veranderd door Dekker en belandt daardoor bijna in eigen doel, maar tot opluchting van PEC Zwolle gaat de bal net naast.
45'
Bouy gaat hard door op Brown, maar de bal zit ertussen, waardoor Janssen er geen overtreding in ziet.
45'
Fraai hakje van Brown op Yeini, die zich in het strafschopgebied vervolgens vastloopt op de Zwolse verdediging.
41'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Wout Brama
41'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Gustavo Hebling
39'
Hebling verstapt zich en lijkt niet verder te kunnen, hij gaat zometeen gewisseld worden.
36'
Nijland legt de bal goed breed op Becker, die moet vervolgens op doel schieten, maar schiet ruim over.
33'
Wat een uithaal van Gustavo Hebbling. Diks gooit zijn lichaam ervoor en blokt het schot, maar heeft daarna verzorging nodig.
31'
Nu schreeuwt Vitesse om een penalty, nadat Van Polen de bal op de hand krijgt. Janssen kent slechts een corner toe, die door Van der Werff net naast wordt gekopt.
28'
Veldwijk wordt in het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Van der Werff. Janssen staat op grote afstand en wuift het weg, maar het had rood en een penalty op moeten leveren.
26'
Corner voor PEC Zwolle, Ehizibue duikt op voor het doel, maar jaagt de bal gehaast over.
25'
Becker laat zich voor het eerste deze wedstrijd zien, hij schiet en het lever PEC Zwolle een corner op.
23'
Vrije trap voor PEC Zwolle vanaf ongeveer 25 meter. Bouy gaat achter de bal staan en schiet een meter over.
19'
Het is nog geen spektakelstuk in Arnhem. Vitesse heeft op basis van de kansen recht op een doelpunt, maar heeft nog niet gescoord.
16'
Solanke zet goed voor vanaf rechts, maar Lam weet de voorzet te onderscheppen.
13'
Opnieuw is Qazaishvili gevaarlijk. Hij dribbelt en haalt uit, Van der Hart redt met moeite.
9'
Opnieuw een goede aanval van Vitesse, als Qazaishvili zich van Dekker ontdoet. De Arnhemmers spelen rustig rond in de buurt van het strafschopgebied van PEC Zwolle, maar het eindigt als Nakamba de bal op de arm krijgt.
6'
Ibarra versnelt en ontdoet zich van drie Zwollenaren. Uiteindelijk speelt hij de bal iets te ver voor zich uit, waardoor Van der Hart er op tijd bij is.
3'
Lam neemt wat te veel risico bij het uitverdedigen, wat Ibarra de eerste kans van de wedstrijd biedt. Hij haalt uit van afstand, maar Van der Hart redt.
1'
De woensdagavond wordt afgesloten met het duel tussen Vitesse en PEC Zwolle. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Vitesse
Afgelopen weekend keek Vitesse in de Amsterdam ArenA al tegen een 1-0 achterstand aan en die achterstand kwam het niet meer te boven. Vanavond tegen PEC Zwolle zullen de Arnhemmers hopen op drie punten, want de verschillen tussen de nummer vier en negen op de ranglijst zijn klein. Vitesse bezet momenteel de zesde plaats, PEC Zwolle de achtste.

Vanavond moet Vitesse het in ieder geval zonder Milot Rashica stellen. Hij viel zaterdag uit met knieklachten en is niet op tijd hersteld om vanavond zijn opwachting te kunnen maken. Verder zal Vitesse vermoedelijk met dezelfde opstelling starten als afgelopen zaterdag.

PEC Zwolle
Voor PEC Zwolle leek het er afgelopen weekend lange tijd op dat er een punt gepakt zou worden, maar drie minuten voor tijd bezorgde Ruud Boymans FC Utrecht de drie punten en stonden de Zwollenaren met lege handen. PEC Zwolle is in ieder geval wel met een compleet fitte selectie uit de strijd gekomen. Wout Brama had wat last van zijn kuit, maar is op tijd fit voor de wedstrijd van vanavond.

Wel vertrok Trent Sainsbury deze week definitief naar China. De Zwollenaren hebben echter al een vervanger op het oog, ze hopen Hördur Björgvin Magnússon te kunnen huren van Juventus. Hij zou dan later deze week aan moeten sluiten bij de selectie.

Onderlinge resultaten
Eerder dit seizoen won Vitesse met 5-1 in Zwolle en de doelpunten werden gemaakt door vijf verschillende spelers. Toch hoeft PEC Zwolle ook weer niet met knikkende knieën het duel tegemoet te zien. Van de vijftien ontmoetingen won PEC Zwolle er drie en er werd drie keer gelijkgespeeld.

De aftrap is vanavond om 20.45, veel plezier bij dit duel!