NEC Nijmegen Woensdag, 27. Januari 2016
18:30 uur
FC Twente
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anthony Limbombe 75. / Schot met rechts  (Navarone Foor)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Santos 88. / Schot met links

90'
Twente begon goed aan de tweede helft en kreeg aardige mogelijkheden via El Azzouzi en Jerson Cabral. Mede dankzij het goed optreden van doelman Brad Jones bleven tegendoelpunten NEC bespaard. Een kwartier voor tijd lobte Anthony Limombe op aangeven van Navarone Foor zijn ploeg op voorsprong. Vlak voor tijd was het slotakkoord voor topscorer Christian Santos die gemakkelijk kon binnenschuiven: 2-0.
90'
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Dario Dumić
88'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:0 door Christian Santos
Drie verdedigers van Twente weigeren in te grijpen waardoor Santos gemakkelijk door kan lopen. De topscorer schuift met links rustig zijn dertiende van het seizoen achter Marsman.
87'
Wissel in bij FC Twente -> Thomas Agyepong
87'
Wissel uit bij FC Twente -> Hidde ter Avest
85'
Wat kan FC Twente nog bewerkstelligen in de absolute slotfase? De Tukkers gaan er in ieder geval een slotoffensief uitpersen.
82'
Het doelpunt van NEC kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Als er namelijk een team in de tweede helft aansprak mocht maken op een doelpunt was het Twente wel.
79'
Nog een klein kwartier te spelen in De Goffert. Twente gaat waarschijnlijk opnieuw een enorme klap te verduren krijgen. Ondanks het aardige spel lopen de Tukkers opnieuw tegen een achterstand aan.
77'
Wissel in bij FC Twente -> Peet Bijen
77'
Wissel uit bij FC Twente -> Robbert Schilder
75'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Anthony Limbombe
Navarone Foor stuurt Limbombe weg met een lange bal op maat. Omdat Nick Marsman ver uit zijn doel komt kan Limbombe de bal over de Twente-doelman lobben.
73'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
73'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
72'
El Azzouzi blijft bedrijvig in de voorhoede bij FC Twente. De snelle aanvaller kapt, draait en haalt schuin voor het doel uit in de handen van Jones.
70'
NEC laat bijzonder weinig van zich zien na rust. Dit is ongetwijfeld een van de redenen waarom coach Ernest Faber de meer aanvallende Mohamed Rayhi in het veld heeft gebracht.
68'
Gele kaart voor Todd Kane (NEC Nijmegen)
De rechtsback haalt door op de benen van Ziyech en mist door zijn gele kaart de volgende thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar.
66'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
66'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
66'
Hakim Ziyech blijft het proberen met schoten van afstand. Ondanks dat het geen gemakkelijke reddingen zijn heeft Brad Jones telkens een voldoende antwoord.
64'
Zo is de tweede helft voorlopig voor de bezoekers uit Enschede. Via Cabral en El Azzouzi waren er goede mogelijkheden op een voorsprong in Nijmegen.
61'
Jones redt NEC! Zakaria el Azzouzi kan Twente iets heel moois bezorgen. De spits breekt uit via een counter en stoomt alleen op Jones af. De afronding is echter niet goed genoeg waardoor de NEC-goalie kan redden.
60'
De meest bedrijvige speler op het veld vanavond is Jerson Cabral. De buitenspeler van Twente sticht het meest gevaar bij de uitploeg en is betrokken bij vele acties. De geboren Rotterdammer kwam in Enschede via Feyenoord, Willem II en ADO Den Haag.
57'
De Goffert is overigens vanavond niet helemaal vol. Het aantal toeschouwers komt op 10.958.
55'
Ziyech komt te laat en haalt Golla naar de grond. De middenvelder van Twente moet opletten met al een gele kaart op zak.
53'
Twente begint goed aan het tweede bedrijf, maar ook NEC toont haar klasse. Dario Dumić breekt door aan de rechterkant en geeft op de achterlijn gevaarlijk voor. De voorzet van de verdediger wordt echter door niemand aangeraakt.
51'
Mooie actie Cabral! Zoals Jerson Cabral dat vaker en graag doet kapt de rechtsbuiten van Twente naar binnen. Vanuit daar schiet Cabral met zijn linker op doel. Met moeite keert doelman Jones het verrassende schot.
50'
Overigens hebben beide coaches geen wijzigingen toegebracht in hun teams. De beweeglijke El Azzouzi staat daarom nog steeds in de spits tegen de grote verdedigers Wojciech Golla en Dario Dumić.
47'
De tweede helft is begonnen in Nijmegen! Gaat NEC de leiding pakken in eigen huis of verrast FC Twente met de eerste uitoverwinning dit seizoen?
46'
45'
In een vrij gelijkwaardige eerste helft heeft zowel NEC als FC Twente niet weten te scoren: 0-0. De betere kansen waren voor de thuisploeg via Wojciech Golla en Christian Santos. Twente kreeg enkel pogingen buiten het zestien meter gebied. De amusementswaarde van de eerste helft was niet al te hoog.
45'
42'
Kamohelo Mokotjo krijgt veel ruimte in de as van het veld en speelt Ziyech aan. De nummer tien van FC Twente schiet vanaf ongeveer twintig meter vrij ongevaarlijk richting doelman Jones.
39'
Gele kaart voor Hakim Ziyech (FC Twente)
De middenvelder van Twente vloert Foor en onderbreekt zo een Nijmeegse aanval.
39'
De rust nadert in Nijmegen. NEC is licht in het voordeel voorlopig. Ondanks een gelijkwaardig balbezitpercentage heeft de thuisploeg de betere mogelijkheden gehad.
36'
Christian Santos is net als vorig seizoen de revelatie bij NEC. De Venezolaanse spits is topscorer bij de Nijmegenaren en staat in de belangstelling van verschillende clubs.
33'
NEC wordt steeds gevaarlijker en komt dichter in de buurt van doelman Marsman. Marcel Appiah ziet op de zestien de vrijstaande Foor. Laatstgenoemde kan Marsman niet verrassen met een laag schot.
31'
Poging van Santos! Anthony Limbombe ontsnapt aan de linkerkant en geeft uitstekend voor. Bij de eerste paal hindert Uvini zijn tegenstander Santos voldoende zodat de bal ruim over het doel van Nick Marsman verdwijnt.
28'
Het spel golft op en neer in de Goffert. Beide teams zijn gelijkwaardig, maar de betere kansen zijn voor de thuisploeg. Na bijna een half uur spelen staat het echter nog doelpuntloos gelijk.
25'
Kans voor Golla! Een voorzet vanaf rechts via Navarone Foor wordt verlengd met het hoofd van Gutiérrez. Bij de tweede paal staat Wojciech Golla die met een halve volley een metertje over het doel schiet.
23'
Fraaie combinatie tussen Zakaria el Azzouzi en Hakim Ziyech. De twee technische spelers van Twente begrijpen elkaar wat leidt tot een goede actie vanaf de rechterkant. Het daaropvolgende schot van Gutiérrez komt niet eens in de buurt van het doel.
20'
Goal afgekeurd van El Azzouzi! De nieuwbakken spits bij Twente ontsnapt aan de NEC-defensie na een lange bal van Felipe Gutiérrez. El Azzouzi neemt de bal echter mee met de hand, waarna zijn doeltreffende lob over Jones afgekeurd wordt.
19'
Twente is voorlopig twee keer gevaarlijk geweest via afstandsschoten. De lage pogingen zonder vaart van Hakim Ziyech en Jerson Cabral konden doelman Brad Jones echter niet in problemen brengen.
16'
FC Twente heeft dus vandaag afscheid genomen van Renato Tapia. De 20-jarige Peruviaan is verkast naar Feyenoord. Joachim Andersen krijgt vanavond in Nijmegen de voorkeur boven Peet Bijen op de positie van Tapia.
13'
Het duel gaat voorlopig aardig gelijk op. NEC laat veel van het spel aan de bezoekers uit Enschede. De Nijmegenaren spelen iets teruggetrokken om er met de snelle mensen uit te komen.
10'
NEC wordt gevaarlijk! Allereerst krijgt de thuisploeg een hoekschop nadat Christian Santos via Bruno Uvini de bal over het doel kopt. In de corner daaropvolgend moet de Twente-verdediging alle zeilen bijzetten om de bal te blokkeren.
7'
Twente eist het balbezit op in de openingsminuten van de wedstrijd. De Tukkers hopen vanavond een overwinning buiten eigen huis te boeken. Dat lukte Twente dit seizoen namelijk nog niet.
4'
NEC Nijmegen is de nummer zeven van de Eredivisie. Bij een overwinning stijgt de ploeg van Ernest Faber zelfs naar plaats vier. Later op de avond kan buurman Vitesse daar dan weer overheen.
1'
Scheidsrechter Edwin van de Graaf heeft het startsignaal gegeven aan de wedstrijd! NEC en FC Twente zijn begonnen aan hun twintigste competitiewedstrijd dit seizoen.
1'
De opstellingen
In de basis van NEC Nijmegen verandert helemaal niets ten opzichte van de wedstrijd in Groningen (0-0). Dario Dumić en Wojciech Golla spelen centraal in de verdediging. Marcel Appiah krijgt de voorkeur hangend aan de rechterkant.

FC Twente kan vanavond niet beschikken over Renato Tapia en Jari Oosterwijk. Tapia maakte vandaag zijn transfer naar Feyenoord rond. Jari Oosterwijk is niet fit en wordt vervangen door Ajax-huurling Zakaria el Azzouzi. Joachim Andersen is de vervanger van Tapia in het hart van de defensie.

Welkom bij de wedstrijd NEC Nijmegen – FC Twente! Het onderonsje tussen de subtopper en laagvlieger begint woensdagavond om 18.30 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Nijmegen. Rond de klok van half zes worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

NEC Nijmegen
De ploeg van Ernest Faber is een van de verrassingen in dit Eredivisieseizoen. De promovendus kenmerkt zich door een stabiele organisatie die weinig weggeeft. Afgelopen vrijdag hield NEC het thuisspelende FC Groningen op een 0-0 gelijkspel. Hierdoor behaalden de Nijmegenaren zeven punten in de laatste drie wedstrijden. Daarvoor werd namelijk gewonnen van Willem II en Feyenoord.

In Groningen maakte Dario Dumić zijn basisdebuut voor NEC. De in Bosnië geboren Deen speelde 92 wedstrijden in de Deense competitie om in deze transferperiode de overstap te maken naar Nijmegen. Verdediger Dumić zal hoogstwaarschijnlijk tegen FC Twente opnieuw het centrale duo completeren met Wojciech Golla. Nieuwe aankoop Mikael Dyrestam behoort namelijk nog niet tot de wedstrijdselectie.

FC Twente
FC Twente won dit seizoen pas vier keer in de competitie. Alle Enschedese overwinningen werden geboekt in de eigen Grolsch Veste. Dat betekent nog geen enkele driepunter op vreemd terrein dit seizoen. De ploeg van coach René Hake hoopt daar in De Goffert verandering in te brengen. In de thuiswedstrijd wist Twente in ieder geval te winnen van NEC. Verdediger Peet Bijen was destijds de machtwinner: 1-0.

Renato Tapia is op dit moment in onderhandeling met Feyenoord voor een winterse overstap. De 20-jarige Peruviaan maakt daarom geen deel uit van de selectie voor het treffen met NEC. Sterspeler Hakim Ziyech is wel gewoon van de partij. Ondanks dat iedereen verwacht dat er nog een transfer aanstaande is blijft Ziyech zijn wedstrijden spelen voor Twente.