PSV
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 40. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 48. / Schot met rechts  (Dan Crowley)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 61. / Schot met links  (Santiago Arias)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Andrés Guardado 85. / Schot met links  (Steven Bergwijn)

90'
Direct na de pauze kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte. Dan Crowley legde de bal panklaar voor Manu, die voor open doel de 1-1 binnen schoof. Luuk de Jong was daarna trefzeker namens PSV. De spits gleed knap binnen na een afgemeten voorzet van Santiago Arias. Pereiro moest het duel even later in het slot gooien nadat hij Zwarthoed had gepasseerd, maar op de doellijn bracht Joey Groenbast redding. De thuisploeg probeerde in de slotfase de aanval te zoeken, maar kreeg het deksel op de neus. Op aangeven van invaller Steven Bergwijn schoot Andrés Guardado de 1-3 binnen.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
87'
De laatste wissel bij PSV. Doelpuntenmaker Siem de Jong krijgt applaus vanuit het uitvak en wordt vervangen door Jorrit Hendrix.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Siem de Jong
85'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:3 door Andrés Guardado
Daar is de beslissing. Bergwijn ontsnapt aan de linkerkant en geeft een fijne voorzet op Guardado. De Mexicaan rondt prima af en beslist het duel.
83'
Phillip Cocu reageert direct op de komst van Leon de Kogel. Hij haalt Gastón Pereiro naar de kant en brengt verdediger Daniel Schwaab binnen de lijnen.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Daniel Schwaab
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
82'
Beide ploegen voeren een wissel door. Bij Go Ahead Eagles gaat aanvoerder Sander Duits naar de kant. Hij wordt vervangen door Leon de Kogel. PSV haalt Bart Ramselaar naar de kant en stuurt Steven Bergwijn het veld in.
82'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
82'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
82'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
82'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
79'
Luuk de Jong ontsnapt aan buitenspel en heeft twee ploeggenoten mee. De aanvoerder geeft echter een zwakke voorzet en verzuimt het duel te beslissen.
75'
Hans de Koning wisselt voor de tweede keer. Jarchinio Antonia heeft weinig gedaan vanavond en wordt voor het laatste kwartier vervangen door Darren Maatsen.
75'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Darren Maatsen
75'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
73'
De thuisploeg komt er bij vlagen fraai uit via onder meer Crowley. Nu ontsnapt de middenvelder aan de aandacht van PSV, maar begrijpt Manu zijn pass in de diepte niet.
70'
Gele kaart voor Elvis Manu (Go Ahead Eagles)
Manu probeert Blom te foppen met een handsbal in het zestienmetergebied van PSV. De arbiter heeft alles in de gaten en toont Manu de gele kaart.
68'
Go Ahead probeert wat meer de aanval te zoeken. De Adelaarshorst gaat achter hun ploeg staat om er toch nog wat van te maken in eigen stadion.
64'
Wat een kans voor Pereiro! De PSV'er passeert doelman Zwarthoed en moet voor de beslissing zorgen, maar schiet de bal tegen Groenbast op.
61'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Luuk de Jong
PSV weer op voorsprong. De meegekomen Santiago Arias zet de bal perfect voor op Luuk de Jong, die met zijn linkerbeen binnen weet te glijden.
59'
Grote kans voor Siem de Jong! De doelpuntenmaker verschijnt plotseling alleen voor Zwarthoed, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd.
58'
Pereiro weet Zwarthoed bijna de verrassen met een schuiver. De goalie weet redding te brengen en ziet dat zijn defensie de rest doet.
56'
De thuisploeg begint sterk aan de tweede helft en maakte het PSV behoorlijk lastig. Met name Isimat-Mirin en Moreno hebben hun handen vol aan Manu en Hendriks.
53'
Manu krijgt een zet in de rug van Isimat-Mirin. De buitenspeler gaat gretig naar de grond en krijgt geen strafschop van scheidsrechter Blom.
50'
Bijna direct een antwoord van PSV. Luuk de Jong haalt bijna zijn gram als hij goed uithaalt, maar doelman Zwarthoed voorkomt de 1-2.
48'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Elvis Manu
Goal! Uit het niets komt Go Ahead Eagles op gelijke hoogte. Crowley is niet zelfzuchtig en legt breed op Manu. Voor open doel schuift Elvis Manu de gelijkmaker binnen. 1-1 in Deventer!
47'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
Aanvoerder Duits is de eerste die Luuk de Jong in de tweede helft aanpakt en daarvoor krijgt hij de gele kaart van arbiter Blom.
46'
We zijn weer begonnen in Deventer. PSV leidt met 0-1 en heeft de tweede helft in gang gezet tegen Go Ahead Eagles.
46'
45'
PSV begon sterk in Deventer, maar wist niet dat overwicht niet om te zetten in grote kansen. Siem de Jong en Pereiro schoten wel richting doel, maar zij scoorden niet. Een doelpunt van Pereiro werd afgekeurd vanwege een rare actie van Moreno en aan de overkant moest Manu voor 1-0 zorgen. Aan de overkant maakte invaller Achenteh een oliedomme overtreding op Pröpper en kreeg PSV een strafschop. Siem de Jong benutte deze buitenkans. Daarna kreeg zijn broer Luuk nog een grote kans, maar oog in oog met doelman Zwarthoed faalde de spits.
45'
45'
Gele kaart voor Dan Crowley (Go Ahead Eagles)
Dan Crowley verspeelt de bal en herstelt dat met een overtreding op Luuk de Jong. Scheidsrechter Blom toont hem de gele kaart.
45'
Luuk de Jong mag alleen op Zwarthoed af na een fraaie combinatie op het middenveld van PSV. Duits let goed op en voorkomt een grotere voorsprong voor de Eindhovenaren.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste twee minuten.
40'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Siem de Jong
Raak! Siem de Jong blijft koel en stuurt doelman Theo Zwarthoed de verkeerde kant op. PSV op 0-1 in Deventer!
40'
Strafschop voor PSV. Achenteh maakt een oliedomme overtreding op Davy Pröpper en Siem de Jong mag vanaf elf meter gaan aanleggen.
39'
Daar is bijna de 1-0! Elvis Manu frommelt zich langs twee PSV'ers en staat ineens alleen voor Zoet. De doelman van PSV weet redding te brengen.
36'
Het publiek in Deventer begint zich te mengen. Antonia stoomt op en besluit maar eens uit te halen. Zijn poging vliegt net over het doel van Jeroen Zoet.
34'
Gele kaart voor Luuk de Jong (PSV Eindhoven)
Luuk de Jong is boos op scheidsrechter Blom na een overtreding op Siem de Jong. Blom is niet gediend van het commentaar van de PSV-aanvoerder en geeft hem de gele kaart.
34'
Ruim een half uur gespeeld in de Adelaarshorst en de thuisploeg houdt vooralsnog vrij gemakkelijk stand tegen PSV. Nog zo'n tien minuten tot de rust.
30'
Verdediger Ritzmaier kan inderdaad niet verder. De huurling van PSV lijkt last te hebben van zijn rechterarm en wordt vervangen door Rochdi Achenteh.
30'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Rochdi Achenteh
30'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Marcel Ritzmaier
27'
Ritzmaier lijkt niet verder te kunnen na een botsing met Pereiro. Namens de thuisploeg maakt Rochdi Achenteh zich klaar om eventueel in te vallen.
23'
Pereiro slalomt door de defensie van Go Ahead Eagles, maar lijkt zich vast te lopen. Hij komt toch tot een schot en ziet doelman Zwarthoed redding brengen.
21'
PSV is boos als Ritzmaier de bal na het fluitsignaal tegen Luuk de Jong aan schiet. Scheidsrechter Kevin Blom vindt echter dat er niet zo veel aan de hand is.
18'
Pereiro heeft een fraaie solo in huis en de buitenspeler ontwijkt een tackle van Ritzmaier. Uiteindelijk besluit hij te schieten, maar schuift hij de bal net naast het doel van Zwarthoed.
16'
Kansje voor de thuisploeg. Zoet keept niet attent na een hoekschop van Go Ahead en gunt Hendriks een schietkans. De spits mist precisie en knalt hoog over het doel.
14'
Daar is PSV opnieuw. Guardado verovert de bal en zet Ramselaar aan het werk. De middenvelder zoekt de combinatie met Pereiro en schuift uiteindelijk een metertje naast.
11'
De bezoekers denken op voorsprong te komen als Pereiro de bal binnen kopt. Scheidsrechter Kevin Blom keurt de treffer echter af omdat verdediger Héctor Moreno lomp in komt springen.
10'
Daar is de eerste kans voor PSV. Guardado opent fraai op Arias, die prima terug legt voor Siem de Jong. De middenvelder van PSV ziet zijn schot gekraakt worden.
9'
PSV combineert goed op de helft van Go Ahead en Arias vindt Pereiro in het zestienmetergebied. Sander Duits let namens de thuisploeg goed op en voorkomt dat de Uruguayaan op doel kan schieten.
4'
Het spelbeeld in de eerste minuten lijkt duidelijk. PSV zoekt de aanval op jacht naar een vroege openingstreffer en Go Ahead Eagles loert op een snelle tegenaanval.
1'
Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd in gang gezet. Kan de thuisploeg stunten tegen nummer drie PSV of nemen de Eindhovenaren de punten mee naar Brabant?
1'
Beide trainers hebben besloten geen wijzigingen aan te brengen. Dat betekent dat Sam Hendriks bij Go Ahead Eagles in de punt van de aanval staat. Achterin staat Marcel Ritzmaier. De Oostenrijker wordt dit seizoen door Go Ahead gehuurd van PSV.

Phillip Cocu begint wederom met Siem de Jong in de basis. De middenvelder scoorde vorige week twee keer en dat betekent dat Marco van Ginkel op de bank zit. Ook Héctor Moreno, die vorige week eveneens twee doelpunten maakte, staat aan de aftrap.