12.03.2017 15:15

Achenteh: “Ik heb de jongens benadeeld”

Rochdi Achenteh verloor zaterdagavond met zijn Go Ahead Eagles met 1-3 van PSV en baalde achteraf enorm van het verlies, maar ook van zijn eigen spel. Achenteh viel als invaller in en veroorzaakte zelf een tegendoelpunt.

Achenteh mocht zaterdagavond al vroeg in de wedstrijd zijn opwachting maken. Na een half uur spelen moest Marcel Ritzmaier naar de kant en hij werd vervangen door de Marokkaanse Nederlander. Tien minuten later begin de back een overtreding op PSV-middenvelder Davy Pröpper, waarna de Eindhovenaren een strafschop kregen. Luuk de Jong faalde niet en opende de score in Deventer.

"Het was een domme actie van me, die in een reflex gebeurde”, legde Achenteh na de wedstrijd uit tegenover De Stentor. “Ik heb de jongens benadeeld, wat ik hoefde dat niet te doen. Dit is gewoon kloten. Je valt in en vijf minuten later veroorzaak je een penalty. Dan ben je boos en gefrustreerd. Ik dacht: Wat is dit nou weer?"

Go Ahead Eagles kwam daarna nog wel langszij door een doelpunt van Elvis Manu, maar was niet bij machte om dat ene puntje te koesteren. PSV won uiteindelijk met 1-3. De verdediger kon naar eigen zeggen wel door de grond zakken. "Mijn hak ligt open. Pröpper maakte een overtreding op mij. Ik liep meteen mank en mijn schoen werd van mijn voet getrapt. Ik dacht dat de scheidsrechter wel zou fluiten. In een reflex hou ik hem daarna vast, ook omdat mijn schoen daar lag", aldus de gefrustreerde back.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner