11.03.2017 21:38

Zakelijk PSV vloert moedig Go Ahead Eagles

PSV heeft zaterdagavond gewonnen op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren hadden het niet gemakkelijk in Deventer, maar zegevierden uiteindelijk met 1-3.

Beide trainers besloten niets te wijzigen in Deventer. Dat betekende dat de thuisploeg opnieuw aantrad met topschutter Sam Hendriks, die vorige week tegen sc Heerenveen (2-2) trefzeker was. In de defensie was er een basisplaats voor Marcel Ritzmaier. Hij wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan Go Ahead Eagles. Phillip Cocu had bij de Eindhovenaren opnieuw een basisplek voor Siem de Jong. De middenvelder scoorde vorig weekeinde twee keer en kreeg in de Adelaarshorst de voorkeur boven de weer fitte Marco van Ginkel.

PSV begon sterk in Deventer, maar wist niet echt grote kansen te creëren. Wel werd een kopgoal van Gastón Pereiro afgekeurd nadat scheidsrechter Kevin Blom een overtreding had gezien van Héctor Moreno. Go Ahead Eagles hield vervolgens vrij gemakkelijk stand tegen de nummer drie van de Eredivisie en had via Elvis Manu de kans om op voorsprong te komen. Elvis Manu frommelde zich langs twee PSV'ers, maar faalde oog in oog met doelman Jeroen Zoet. Aan de overkant kwamen de bezoekers op 0-1. Invaller Rochdi Achenteh maakte een oliedomme overtreding op Davy Pröpper en Siem de Jong scoorde vanaf de strafschopstip. Broer Luuk kreeg vlak voor de pauze nog de uitgelezen mogelijkheid op een tweede Eindhovense treffer. Hij ontsnapte een buitenspel, maar werd ternauwernood van scoren afgehouden.

Direct na de pauze kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte. Dan Crowley legde de bal panklaar voor Manu, die voor open doel de 1-1 binnen schoof. Luuk de Jong kreeg de fans in de Adelaarshorst een minuut later bijna stil, maar Zwarthoed keerde zijn schot. PSV nam het initiatief vervolgens over en kreeg via Siem de Jong en Pereiro prima mogelijkheden op een voorsprong. Zij vonden goalie Zwarthoed op hun weg. Luuk de Jong was daarna wel trefzeker. De spits gleed knap binnen na een afgemeten voorzet van Santiago Arias. Pereiro moest het duel even later in het slot gooien nadat hij Zwarthoed had gepasseerd, maar op de doellijn bracht Joey Groenbast redding. De thuisploeg probeerde in de slotfase de aanval te zoeken, maar kreeg het deksel op de neus. Op aangeven van invaller Steven Bergwijn schoot Andrés Guardado de 1-3 binnen.

Door de overwinning blijft PSV in het spoor van Feyenoord en AFC Ajax. Het gat met de Rotterdamse koploper is vijf punten, maar zowel Feyenoord als Ajax komt zondag nog in actie. Go Ahead Eagles blijft in de gevarenzone. De ploeg van Hans de Koning staat op de zeventiende plaats.

Door: Bob van Dijk 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner