19:45 uur
FC Utrecht
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Yassin Ayoub 26. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 46. / Schot met links  (Justin Hoogma)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 90. / Kopbal

90'
Stegeman haalt doelpuntenmaker Kuwas in de slotfase van het veld. Jaroslav Navratil mag nog een paar minuutjes meehelpen met tegenhouden.
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brandley Kuwas
90'
Heracles kwam vliegend uit de startblokken in de tweede helft. Kuwas zorgde binnen een minuut voor de gelijkmaker, na een eerste helft waarin Utrecht 45 minuten lang domineerde. De rechtsbuiten speelde Jensen uit en had een leeg doel. Daarna wist Utrecht zich weer redelijk de wedstrijd in te werken, maar de slotfase was toch weer voor Heracles. Kuwas was in de 82ste minuut gevaarlijk met een vrije trap, maar mikte centimeters naast. Een minuut voor tijd werd het toch nog 2-1. Jensen zat in eerste instantie nog bij een inzet van Bruns, maar de middenvelder was razendsnel bij de rebound en kopte in extremis de winnende 2-1 binnen.
90'
90'
Nog drie minuten extra tijd. Komt Utrecht nog tot een gelijkmaker?
90'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Thomas Bruns
Heracles wint toch nog! Vlak voordat de blessuretijd ingaat komt de thuisploeg op voorsprong via aanvoerder Bruns. De middenvelder is opgestoomd in een counter en ziet zijn eerste inzet gekeerd worden door Jensen, maar kopt de rebound vervolgens goed binnen: 2-1.
88'
Daar krijgt Giovanni Troupée nog een goede mogelijkheid op de winnende goal! Zijn inzet is net te slap om Castro te verrassen.
85'
Armenteros krijgt de bal gelukkig voor zijn voeten na een mislukte combinatie. Hij komt niet verder dan een schuiver in de handen van Jensen.
84'
Haller houdt de bal vast en legt terug op Amrabat, wiens schot net over gaat.
83'
Kuwas is centimeters verwijderd van de 2-1! De rechtsbuiten krult de bal uit een vrije trap maar net naast.
82'
Gele kaart voor Kevin Conboy (FC Utrecht)
Conboy houdt overduidelijk vast bij Kuwas, die op weg was naar een goede kans. Geel voor de verdediger.
81'
Richairo Živković komt er in de slotfase in bij Utrecht. Hij mag proberen het verschil te maken op de plaats van Barazite.
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Richairo Živković
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
80'
Heracles weet zich in de slotfase ineens goed in de wedstrijd te vechten. De Almeloërs lijken in het laatste kwartier ineens een goede aanspraak te maken op een winnende treffer.
79'
Uitstekende dieptebal van Gosens, maar Darri wacht veel te lang met óf zelf op doel afgaan óf de bal afspelen aan Armenteros. Gevaar verkeken.
76'
Daar is een levensgrote kans voor Heracles! Conboy voorkomt maar net dat Breukers de bal in het doel kan lopen na een pass van Bruns. Zijn ingreep gaat bijna zelf nog in eigen doel.
73'
Gele kaart voor Wout Brama (FC Utrecht)
Wout Brama deelt een flinke schop uit en ontvangt geel van Kamphuis.
72'
Kuwas krijgt ineens zeeën van ruimte om van zo'n 25 meter aan te leggen. Hij mikt een metertje naast.
68'
Ten Hag wisselt. Zakaria Labyad mag een kwart wedstrijd meedoen op de plaats van Kerk.
68'
Wissel in bij FC Utrecht -> Zakaria Labyad
68'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
67'
Pröpper glijdt weg en Haller krijgt een goede mogelijkheid op de 1-2. Hij krijgt de bal niet goed op doel.
65'
Heracles komt daar een keer in de buurt van het Utrechtse doel! Bruns zet voor richting Armenteros, die net niet bij de bal komt.
63'
Een nieuwe aanvallende impuls bij Heracles. Brahim Darri komt het veld in voor Peterson.
63'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
63'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kristoffer Peterson
61'
Heracles is na de gelijkmaker eigenlijk even kansloos als in de eerste helft. De tegenstoten komen niet uit de verf. Utrecht blijft zoeken naar de hernieuwde voorsprong.
57'
Amrabat heeft in zijn gedachten al gescoord en gaat voor een heerlijke pegel, maar wordt tegengehouden door... Haller. Hij tikt de bal net voor de schoen van zijn medespeler weg.
53'
Ayoub legt de bal voor richting Haller, maar hij kopt de bal niet goed op doel.
50'
Utrecht heeft zich gelijk herpakt en is weer voor het grootste gedeelte in bezit van de bal. Nu kijkt het wel tegen een gelijke stand aan.
46'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Brandley Kuwas
Heracles maakt razendsnel na de pauze gelijk! Justin Hoogma's lange bal is perfect op maat voor Kuwas, die met een uitstekende aanname Jensen voorbij is en de bal alleen nog in een leeg doel moet knallen. Het staat weer helemaal gelijk in Almelo.
46'
Utrecht gaat verder met een nieuwe man in de verdediging. Ramon Leeuwin vervangt Van der Maarel.
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ramon Leeuwin
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark van der Maarel
46'
45'
Heracles en Utrecht maken er vooralsnog een enerverende partij van. Beide ploegen spelen opportunistisch, met een uitploeg die dominant is. De Domstedelingen kwamen ook tot de meeste kansen in het Polman Stadion. Castro moet meermaals in actie komen. Eén keer had hij geen antwoord. In de 26ste minuut wist hij de eerste inzet van Kerk na een voorzet van Haller er nog wel uit te houden, maar kon vervolgens niet voorkomen dat Ayoub de rebound binnenschoot. Bij deze goal bleef het in de eerste helft, waardoor Utrecht op een terechte 0-1 voorsprong staat.
45'
45'
Daar is toch nog een goede kans voor Utrecht! Amrabat krijgt de bal mee en moet alleen Castro nog passeren, maar hij wacht net te lang. De goalie staat weer in de weg.
44'
Utrecht voetbalt inmiddels rustig naar de rust met de voorsprong op zak. Het wil de slordigheden die komen kijken bij het opportunistische spel even voorkomen.
40'
Conboy mag het nog maar eens proberen namens Utrecht. Hij krijgt de bal mee van Barazite en mikt in het zijnet. Een behoorlijke hoeveelheid kansen in de eerste helft.
39'
Barazite schiet snel vanuit de draai na een goede aanval van Utrecht. Castro staat weer goed.
38'
Van der Maarel deelt een flinke duw uit aan Armenteros in het strafschopgebied, maar Jochem Kamphuis beoordeelt het niet als penalty. Jensen keert vervolgens een afstandsschot van Thomas Bruns.
34'
Barazite dribbelt fraai langs Mike te Wierik en schiet op doel, maar weer staat Castro in de weg.
33'
Ook Haller is gevaarlijk aan de andere kant! De Fransman zet van dichtbij in na wat geklungel in de Almelose defensie. Goede reflex van Castro.
33'
Robin Gosens probeert het maar eens. Een goede, harde poging van de linksback, maar Jensen laat zich niet foppen.
32'
Heracles zet nu ietwat aan. Met name Kuwas mag vanaf de zijkanten tot wat voorzetten komen, maar die zijn niet op maat.
30'
Ayoub is met de treffer de eerste speler van Utrecht die zijn tweede goal van dit kalenderjaar maakt. Daarvoor stonden achter alle elf doelpunten een andere naam. Ayoub scoorde eerder in het uitduel met FC Groningen, dat de Domstedelingen met 2-3 wonnen.
26'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Yassin Ayoub
Daar is dan de terechte openingstreffer voor Utrecht! Weer krijgt een Utrechter zomaar de bal in de voeten gespeeld, ditmaal Soufyan Amrabat. Hij geeft de bal af aan Haller, uit wiens voorzet Gyrano Kerk op Castro stuit. Ayoub is er echter als de kippen bij en schiet voor een open doel de 0-1 binnen.
25'
Een hoog tempo, veel fouten, het publiek heeft alle reden om zich op te winden. Een leuke, opmerkelijke wedstrijd vooralsnog in Almelo.
22'
Barazite is na een hakje van Haller tweemaal gevaarlijk. Beide afstandsschoten worden goed gepakt door Castro.
21'
Ongeveer de helft van de Utrechtse passes worden uitgevoerd met de hak of buitenkant voet. Mooi is het in ieder geval, nu nog rendement.
18'
Utrecht is momenteel 'the best of the rest' met plek nummer vier. Buiten wedstrijden tegen de traditionele top drie om is het ook al vijftien duels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag tegen een ploeg met een klassering van vier of lager was in de zesde speelronde tegen FC Groningen, toen de ploeg van Erik ten Hag met 1-5 onderuit ging.
15'
Gele kaart voor Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Mark van der Maarel herstelt een Utrechtse slordigheid op het middenveld met een overtreding op Kristoffer Peterson. Daarmee voorkomt hij een veelbelovende aanval, dus geel.
14'
Utrecht verovert de controle over deze wedstrijd. De uitploeg bouwt op, Heracles wacht af.
10'
Heracles krijgt de bal maar niet weg na de corner, waardoor Kevin Conboy uiteindelijk mag aanleggen. Zijn schot vanuit stand gaat rakelings over het doel van Bram Castro.
9'
Haller is dicht bij een treffer! Hij creëert wat ruimte en schiet via een Almelose rug maar net over. Corner voor Utrecht.
6'
Sébastien Haller brengt de bal gevaarlijk voor het doel van Heracles, maar Nacer Barazite is net te laat. Ook de bal die hij terug legt richting de rand van het strafschopgebied levert niks op.
6'
Utrecht heeft goede recente herinneringen aan het Polman Stadion. De uitploeg blijft over het algemeen goed op de been op het Almelose kunstgras. De laatste keer dat Heracles in eigen huis wist te winnen van de Domstedelingen was in het seizoen 2011/12. Daarna eindigde het vier keer gelijk en won Utrecht eenmaal.
3'
Verraderlijk moment voor het doel van Utrecht. Samuel Armenteros wil de bal met een kopbal klaarleggen voor een medespeler, maar Willem Janssen weet de bal op tijd weg te halen.
1'
Brandley Kuwas doet binnen een minuut al de eerste doelpoging. Hij trekt naar binnen en levert een aardig schot af. Prooi voor David Jensen.
1'
We zijn begonnen in Almelo! Waar Heracles de play-offplekken in wil springen, wil Utrecht die duikeling juist voorkomen. Wie zet vanavond een goede stap?
1'
Beide coaches hebben vooral achterin een aantal aanpassingen gedaan in hun elftallen. Heracles-coach John Stegeman geeft de voorkeur op rechtsback voor Tim Breukers, boven de gepasseerde Wout Droste. Ook verdediger Robin Pröpper heeft zich de basis in gevochten, maar lijkt vanaf het middenveld te gaan opereren. Als vervanger van Brahim Darri moet hij voor iets meer controle zorgen.

Utrecht-trainer Erik ten Hag heeft zijn ploeg op twee plekken veranderd. Eén aanpassing is noodgedwongen; Ruben van der Meer is met een blessure een maand uitgeschakeld, dus is Mark van der Maarel voorlopig de rechtsback van Utrecht. Daarnaast begint Kevin Conboy in de verdediging ten koste van Ramon Leeuwin.