21:00 uur
Frankrijk
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dele Alli 39. / Schot met rechts  (Wayne Rooney)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 48. / Schot met rechts  (Raheem Sterling)

90'

Engeland heeft deze bijzondere wedstrijd met 2-0 gewonnen. De Fransen waren duidelijk ontdaan door de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag en konden er na rust geen wedstrijd van maken. Wayne Rooney maakte het enige doelpunt van de tweede helft.
90'
90'
Wissel in bij Engeland -> Ryan Bertrand
89'
Er worden twee minuten extra speeltijd toegevoegd aan de wedstrijd.
88'
Wissel in bij Engeland -> Phil Jones
88'
Wissel uit bij Engeland -> Dele Alli
85'
Een applaus van het publiek voor de jonge Dele Alli, die snel naam maakt in Engeland. Hij opende vanavond op prachtige wijze de score tegen Frankrijk.
83'
Hoewel de wedstrijd nog een aantal minuten duurt, snakken de meeste spelers naar het einde van de wedstrijd. Bij Frankrijk staan nog wel een aantal gemotiveerde invallers op het veld, maar de meesten spelen niet meer voluit.
82'
Wissel in bij Frankrijk -> Moussa Sissoko
82'
Wissel uit bij Frankrijk -> Morgan Schneiderlin
80'
Wissel uit bij Engeland -> Harry Kane
79'
Wissel in bij Engeland -> Jonjo Shelvey
79'
Wissel uit bij Engeland -> Ross Barkley
75'
Kingsley Coman met een schot van afstand. De jonge middenvelder, die dit seizoen door Juventus wordt verhuurd aan Bayern München, slaagt er ook niet in om de aansluitingstreffer te maken. Zijn afstandsschot is hard, maar gaat ruim naast.
72'
Frankrijk heeft nog twintig minuten om wat aan de achterstand te doen, maar zoals het nu lijkt zal er weinig meer aan de stand veranderen op Wembley. De Engelsen doen het wat rustig aan en ook bij Frankrijk mist nu de echte wil om te scoren.
70'
Een spandoek is het veld opgewaaid. Doelman Jack Butland helpt een medewerker een handje om het doek van het veld te krijgen.
68'
Wissel in bij Engeland -> Adam Lallana
68'
Wissel uit bij Engeland -> Raheem Sterling
68'
Wissel in bij Frankrijk -> Antoine Griezmann
68'
Wissel uit bij Frankrijk -> Anthony Martial
66'
Prachtig! Anthony Martial haalt de bal op het middenveld op en gaat de één-twee aan met Paul Pogba. Met een prachtig hakje wordt Martial weer bereikt, maar hij schiet de bal vanuit een lastige hoek tegen Jack Butland.
64'
Frankrijk probeert via invallers Paul Pogba en Kingsley Coman een opening in de Engelse defensie te vinden, maar daar slagen de Fransen nog niet in.
61'
Engeland neemt wat gas terug en laat Frankrijk komen. De Engelsen verdedigen compact en spelen met al hun spelers op de eigen helft.
59'
Bijna de aansluitingstreffer! Invaller Paul Pogba draait knap open en probeert de bal over Jack Butland te tillen. Het schot daalt echter te laat en eindigt op het dak van het doel.
58'
Een bijzonder moment: Lassana Diarra komt erin. Hij verloor vrijdag een nicht bij de aanslagen in Parijs.
57'
Wissel in bij Frankrijk -> Olivier Giroud
57'
Wissel uit bij Frankrijk -> André-Pierre Gignac
57'
Wissel in bij Frankrijk -> Lassana Diarra
57'
Wissel uit bij Frankrijk -> Yohan Cabaye
54'
Anthony Martial probeert het maar eens in zijn eentje. Hij komt ver in het strafschopgebied, maar de aanvaller voert zijn actie te ver door en wordt gestuit.
53'
Frankrijk is het helemaal kwijt. Maar heel gek is dat niet, na de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag. De Fransen proberen er nog het beste van te maken, maar de dreiging die de ploeg gewoonlijk heeft, is er vanavond niet.
51'
Wat een heerlijk schot van Harry Kane! Dit verdient een beter lot. De spits van Tottenham Hotspur haalt van ver uit en ziet zijn school luttele centimeters naast het Franse doel eindigen.
47'
Doelpunt voor Engeland, 2:0 door Wayne Rooney
Engeland komt vlak na rust op een 2-0 voorsprong. Het is Wayne Rooney die de score verdubbelt. Dat doet de captain van de Engelsen met een volley, die onder Hugo Lloris doorgaat. De voorzet kwam van Raheem Sterling.
46'
Wissel in bij Engeland -> Jack Butland
46'
Wissel uit bij Engeland -> Joe Hart
46'
Wissel in bij Frankrijk -> Kingsley Coman
46'
Wissel uit bij Frankrijk -> Hatem Ben Arfa
46'
Wissel in bij Frankrijk -> Paul Pogba
46'
Wissel uit bij Frankrijk -> Blaise Matuidi
46'
45'

Engeland leidt halverwege de wedstrijd met 1-0 door een goal van Dele Alli. De jonge speler van Tottenham Hotspur opende met een heerlijk schot de score. Frankrijk, dat sterk begon, heeft nog weinig gecreëerd.
45'
44'
Engeland drukt door en wil nog voor rust de score uitbreiden. In een snelle tegenaanval krijgt Raheem Sterling een aardige kans. Hij trekt naar binnen en schiet via de voet van Raphaël Varane naast.
41'
Harry Kane maakt verdubbelt vlak na de 1-0 bijna de score! De spits van Tottenham Hotspur probeert in de korte hoek Hugo Lloris te verrassen, maar de Franse goalie let goed op.
39'
Doelpunt voor Engeland, 1:0 door Dele Alli
Wat een heerlijk doelpunt van Dele Alli! De negentienjarige speler van Tottenham Hotspur schiet van grote afstand raak. Via de knie van Laurent Koscielny vliegt de bal in de kruising, buiten het bereik van Hugo Lloris.
36'
Nog altijd geen doelpunten in Londen, waar de ploegen elkaar tot nu toe in evenwicht houden. Frankrijk is na een goede beginfase behoorlijk ingezakt en heeft het initiatief overgedragen aan de Engelsen.
32'
Bijna Wayne Rooney! de aanvoerder van Engeland komt in een één-op-één-situatie met Laurent Koscielny en hij weet de Fransman op het verkeerde been te zetten. Op het randje van het strafschopgebied haalt hij vervolgens uit, maar het schot van Rooney zeilt net over.
30'
De grote passen van Dele Alli levert Engeland een klein kansje op. De speler van Tottenham Hotspur probeert vanuit een moeilijke hoek te scoren, maar het schot gaat via Laurent Koscielny over de achterlijn.
28'
Dat loopt nog maar net goed af! Hugo Lloris leidde de eerste kans van Engeland in en weer loopt het net goed af na een rare actie van de Franse doelman. Hij probeert Harry Kane te omspelen, maar zijn eerste poging gaat niet helemaal goed. In tweede instantie weet hij de Engelse spits alsnog af te schudden.
24'
We zijn halverwege de wedstrijden en echt grote kansen hebben we nog niet gezien. Joe Hart en Hugo Lloris zijn nog niet in de problemen gekomen.
22'
De captain van de Engelsen krijgt de bal over de muur, maar hij weet Hugo Lloris niet te verrassen. De Franse doelman kan de bal eenvoudig vangen.
21'
Engeland krijgt een vrije trap op een interessante plaats, na een handsbal van Morgen Schneiderlin. Wayne Rooney gaat achter de bal staan.
20'
Dele Alli verzuimt de bal goed aan te nemen! Harry Kane geeft een prachtige lange bal op de jonge speler, die bij een goede aanname in kansrijke positie was gekomen.
18'
Daar moet Joe Hart voor het eerst in actie komen! Aan de linkerkant wordt Anthony Martial bereikt, die naar binnen trekt en uithaalt. Het schot gaat richting de lange hoek, waar echter ook Hart ligt.
17'
De beginfase was voor Frankrijk, maar de wedstrijd is nu in evenwicht. De Engelsen krijgen langzaamaan meer controle en vertonen zich geregeld op de helft van de Fransen.
14'
Daar komt Wayne Rooney wat te kort. De aanvaller van Manchester United draait in het strafschopgebied weg van zijn directe tegenstander, maar daarbij springt de bal te ver van zijn voeten. Hugo Lloris kan daardoor vrij eenvoudig ingrijpen.
12'
Weer klinkt La Marseillaise in het stadion, gevolgd door een applaus.
11'
In een snelle tegenaanval van Frankrijk wordt André-Pierre Gignac in het strafschopgebied gevonden. De spits draait naar zijn rechterbeen, maar het schot dat volgt wordt geblokt.
9'
De eerste kans voor Engeland! Hugo Lloris schiet de bal niet goed weg, waardoor Harry Kane vlak buiten het strafschopgebied de bal kan oppikken. De spits probeert Wayne Rooney te bedienen, maar Raphaël Varane zit er goed tussen.
8'
De Engelsen komen er tot nu toe niet aan te pas. Frankrijk heeft continu balbezit en niet alleen op de eigen helft.
5'
Frankrijk heeft de overhand in de eerste minuten van de wedstrijd. Tot grote kansen heeft dat nog niet geleid, het enige gevaar kwam van een aardige voorzet van Hatem Ben Arfa.
3'
Lucas Digne poort Raheem Sterling op de achterlijn, maar Nathaniel Clyne let goed op en verovert de bal. Digne maakt vervolgens een overtreding op de rechtsback van de Engelsen.
1'
Harry Kane en Dele Alli - beiden Tottenham Hotspur - hebben namens de Engelsen afgetrapt; de wedstrijd is begonnen!
1'
Alle spelers nemen plaats rond de middencirkel. Een minuut stilte volgt voor alle slachtoffers van de aanslagen in Parijs.
Dit is hoe voetbal hoort te zijn. Verbroederend.
La Marseillaise klinkt op Wembley. Niet alleen de Franse supporters, maar ook de Engelsen doen mee. Indrukwekkend.
Premier David Cameron spreekt nu het publiek op Wembley toe. Alle selectiespelers van Engeland en Frankrijk staan op het veld.
De spelers staan al ruim voor aanvang van de wedstrijd op het veld. Bondscoaches Roy Hodgson en Didier Deschamps en Prins William brengen bloemen het speelveld op.

In Hannover is Duitsland - Nederland geannuleerd en in Brussel is België - Spanje afgelast. Op Wembley wordt er vanavond echter wel gevoetbald, daar spelen Engeland en Frankrijk een vriendschappelijke wedstrijd, waarbij de nadruk met name op vriendschappelijk ligt.

Parijs werd afgelopen vrijdag opgeschrikt door een reeks bloedige aanslagen. 129 mensen kwamen om bij de aanvallen. Een van de aanslagen vond plaats bij het Stade de France, waar Frankrijk op dat moment een oefenwedstrijd tegen Duitsland speelde.

Ondanks de aanslagen, heeft het Franse elftal besloten om toch naar Engeland af te reizen. De wedstrijd van vanavond zal in het teken staan van de verschrikkelijke gebeurtenis. De Engelse supporters zullen hun steun aan de Fransen betuigen door La Marseillaise, het Franse volkslied, mee te zingen.

Twee EK-gangers

Engeland en Frankrijk zijn de komende zomer allebei terug te vinden op het Europees kampioenschap. Frankrijk is het gastland en daarom automatisch geplaatst voor het eindtoernooi. De Engelsen speelden een overtuigende EK-kwalificatie en wonnen alle tien wedstrijden.

Frankrijk won afgelopen vrijdag met 2-0 van Duitsland. Olivier Giroud en André-Pierre Gignac maakten de doelpunten in de wedstrijd, die werden overschaduwd door de afschuwelijke aanslagen die dezelfde avond in de Franse hoofdstad plaatsvonden.

Engeland speelde een perfecte EK-kwalificatie, maar verloor afgelopen vrijdag weer eens. Spanje was in Alicante te sterk voor de Engelsen. Laat in de tweede helft maakten Mario en Santi Cazorla namens de Zuid-Europeanen de goals.