15.11.2015 11:48

Doelpuntenmachine Vardy niet bij Engeland

Engeland moet het zonder Jamie Vardy stellen in de oefeninterland tegen Frankrijk. De goaltjesdief, bezig aan een meer geweldig seizoen met Leicester City in de Premier League, moet het treffen in eigen land missen vanwege een blessure.

Dit meldt Sky Sports, twee dagen voor aanvang van de oefeninterland. Het is nog onduidelijk wat er mankeert aan Vardy, die de gemoederen in Engeland al wekenlang bezig houdt. Uit het niets is de spits van Leicester City namelijk begonnen met het aaneenrijgen van doelpunten.

Vardy staat al op twaalf doelpunten in twaalf competitiewedstrijden, waarmee hij bijna de helft van de doelpuntenproductie van Leicester City op zich neemt. Het verbazingwekkende is echter het feit dat Vardy in elke wedstrijd wel weet te scoren. Al in negen achtereenvolgende competitiewedstrijden vond Vardy zijn naam terug op het scorebord.

Met deze reeks is hij de eerste Engelsman sinds de huidige opzet van de Premier League die negen keer achter elkaar scoort. Als hij na de interlandperiode ook het net weet te vinden, als Leicester City tegen Newcastle United speelt, komt hij op gelijke hoogte met Ruud van Nistelrooy, die in 2003 in tien competitiewedstrijden achter elkaar wist te scoren in het shirt van Manchester United.

Vardy speelde in het verleden vier interlands voor Engeland, maar kwam in die duels nog niet tot scoren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner