20:00 uur
PSV
3:2 n.v.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tom Van Hyfte 5. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 17. / Schot met rechts  (Jürgen Locadia)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Edwin Gyasi 74. / Schot met links  (Anco Jansen)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 83. / Schot met rechts
3 : 2 Torinfos in de Ticker Hicham Faik 98. / dir. vrije trap

120'
Samenvatting verlenging
De stunt is compleet. Roda JC schakelt voor het tweede seizoen op rij PSV uit in de beker. Waar het vorig seizoen 1-3 werd, is het dit seizoen een 3-2 zege na verlenging. De gevierde man in Kerkrade is Hicham Faik, die halverwege de eerste helft van de verlenging een prachtige vrije trap binnen schoot. Na die derde achterstand werd PSV weer wakker, maar de kansen die de ploeg toen kreeg wist men niet meer te benutten.
120'
119'
Een vrije trap van Depay vliegt maar net naast het doel van Van Leer. Nu is de kwartfinale voor Roda wel heel dichtbij.
118'
Gele kaart voor Tom Van Hyfte (Roda JC Kerkrade)
Van Hyfte krijgt een gele kaart voor commentaar op de scheidsrechter.
117'
Van Hyfte beslist de wedstrijd nog niet! Een volley richting goal wordt helemaal verkeerd geraakt. De bal stuitert tergend langzaam richting doel, maar gaat net naast.
116'
Narsingh levert weer een slechte voorzet af, die over de achterlijn vliegt. Hij beleeft een slechte invalbeurt.
115'
Gele kaart voor Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
De Mexicaanse middenvelder komt te laat als Roda eruit denkt te komen. Na 115 minuten is daar de eerste kaart van de avond.
114'
Wijnaldum combineert met De Jong maar komt net te kort en loopt zich ook vast.
111'
Het is voor Roda JC een kwestie van volhouden. Het is alleen nog maar PSV wat aan het aanvallen is. Houdt Roda dit nog tien minuten vol?
107'
Brenet speelt de bal net te ver voor zich uit. Vlak voordat hij op goal kan schieten verliest hij de controle waardoor Van Leer de bal op kan pikken.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
104'
Weer een kansje voor PSV. Luuk de Jong frommelt zichzelf steeds verder naar voren, maar uit een moeilijke hoek schiet de spits vervolgens over.
103'
Een fantastische tackle van Monteyne! Depay dacht de 3-3 binnen te kunnen lopen na een goede actie van Narsingh, maar de verdediger gooit zijn hele leven in de tackle en voorkomt een tegengoal.
102'
Een corner voor PSV is een makkelijke prooi voor Benjamin van Leer. PSV is in de verlenging nog niet echt gevaarlijk geweest.
98'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:2 door Hicham Faik
Weer een schitterende goal! De derde voorsprong van Roda JC is een heerlijke bal met links. Pasveer duikt wel naar links, maar is wederom kansloos op deze inzet.
94'
Paulissen vergeet vol uit te halen in het zestiienmetergebied. De aanwezigheid van Isimat-Mirin schrikt hem af, waardoor hij slechts een rollertje aflevert.
94'
De eerste minuten van de verlenging zijn geruisloos voorbij gegaan. Wie heeft de meeste wil om dit tot een goed einde te brengen?
91'
Gyasi mag de verlenging aan zich voorbij laten gaan. De buitenspeler zit er helemaal doorheen.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
91'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
91'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Edwin Gyasi
90'
Voor de tweede bekerronde op rij gaat Roda JC een verlenging spelen. Nadat Gyasi ruim een kwartier voor tijd Roda JC weer op voorsprong had geschoten, was het wederom Luuk de Jong die beide ploegen op gelijke hoogte bracht. De spits was er als eerste bij nadat Van Leer hem een rebound schonk na een schot van Wijnaldum.
90'
Einde tweede helft
90'
Willems valt geblesseerd uit en is net voor de verlenging de derde wissel van PSV.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Santiago Arias
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
90'
Lagouireh geeft vanaf rechts goed voor. Jansen komt net niet lekker bij de bal, waardoor hij deze hoog over schiet in plaats van op doel.
90'
Depay schiet van ruim twintig meter. Een echte zwabberbal kan maar met moeite onder controle worden gehouden door Van Leer.
90'
Er komen nog minimaal drie minuten blessuretijd bij.
86'
Dijkhuizen heeft zich met een blessure moeten laten vervangen. Bij PSV stond Vloet net voor de gelijkmaker klaar om in te vallen, maar de jongeling heeft zijn hesje inmiddels weer aangetrokken.
84'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Martijn Monteyne
84'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
83'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Luuk de Jong
Weer Luuk de Jong. Ditmaal is de spits het meest attent op een rebound, na een schot van Wijnaldum. Met zijn tweede van de avond lijkt de spits een blamage vooralsnog te voorkomen.
81'
PSV mag van Roda combineren, maar tot kansen komen de Eindhovenaren maar niet.
78'
Maher probeert het van afstand maar zijn poging is ongevaarlijk.
75'
Cocu moet nu toch zijn vaste krachten gaan aanspreken om deze wedstrijd nog te laten kantelen.
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jurgen Locadia
74'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Edwin Gyasi
Het is meer dan terecht. Met een snoeharde knal schiet Gyasi de bal keihard in de korte hoek langs Pasveer.
73'
Andrés Guardado neemt een vrije trap richting Luuk de Jong. De spits laat de bal lopen en ziet deze zowaar over de achterlijn rollen. Deze actie is typerend voor PSV deze wedstrijd.
70'
Met het oog op de competitie haalt René Trost de bekerheld van de vorige ronde eruit. Marc Höcher mag zijn rust gaan pakken en zich voor gaan bereiden op komend weekend.
70'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nayib Lagouireh
70'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
69'
Roda JC lijkt steeds sterker te worden terwijl bij PSV iedereen steeds slordiger aan het worden is.
65'
Uit de corner van Roda is de thuisploeg weer dichtbij een treffer. Ditmaal is het Pluim. Hij kruipt voor Bruma, maar kopt van dichtbij over.
64'
Anco Jansen loopt vier man voorbij maar wordt bruut gestopt door Bruma. Scheidsrechter Liesveld houdt vooralsnog de kaarten op zak, maar Bruma krijgt wel een laatste waarschuwing.
61'
Pasveer moet achteruit bij een hoge voorzet van Roda. De doelman vangt de bal en stopt net voor de doellijn met achteruit lopen. De fans van Roda schreeuwen om een doelpunt, maar de grensrechter werkt daar niet aan mee.
59'
Roda krijgt een levensgrote kans na een fout van Ritzmaier. Aan de linkerkant krijgt Anco Jansen de bal. Hij probeert hem voorbij Pasveer te schuiven, maar raakt de bal helemaal verkeerd.
56'
Wijnaldum moet snel handelen nadat Depay de bal in het zestienmetergebied met de borst voor hem klaar legt. In de drukte krijgt Wijnaldum de bal niet snel genoeg zoals hij hem hebben wil, waardoor Van Leer kan redden.
54'
Guardado is weer terug binnen de lijnen.
54'
Depay neemt wederom de vrije trap. Nu gaat zijn poging via de muur over het doel.
53'
Edwin Gyasi wacht tot na de stuit met uitverdedigen maar ziet daarbij de instormende Andrés Guardado totaal over het hoofd. De Mexicaan moet verzorgd worden en PSV krijgt een vrije trap op de rand van het Roda strafschopgebied.
51'
Nicolas Isimat-Mirin komt over de as mee op en wordt direct gevaarlijk. Hij combineert zichzelf een weg naar het strafschopgebied, maar ziet daar zijn schot te worden geblokt.
47'
Willems komt op links mee op en wil een snelle voorzet geven. De back raakt de bal verkeerd en zit het leer richting het doel vliegen. De bal gaat meer net over het Roda doel.
46'
Twee ongewijzigde ploegen zijn begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Middels een furieuze start leek Roda JC al snel op weg naar een nieuwe stunt. Van Hyfte scoorde al na vijf minuten uit een kluts situatie voor het doel van Pasveer. Na ruim een kwartier spelen, net nadat Locadia een bal van de lijn gehaald zag worden, scoorde Luuk de Jong de gelijkmaker. Dit na een strakke lage voorzet van diezelfde Locadia. Na deze goals zakte de wedstrijd weg naar een bedroevend niveau. Het is hopen op een betere en leukere tweede helft.
45'
45'
De bal is geplaatst, maar net niet zuiver genoeg. De bal ploft een halve meter naast de voor PSV verkeerde kant van de paal neer.
44'
Vlak voor de rust krijgt PSV nog een interessante vrije trap. Dijkhuizen vangt de opstormende Depay op. Diezelfde Depay staat inmiddels achter de bal, die op ruim twintig meter van het doel ligt.
43'
Het heeft momenteel wel iets weg van tafelvoetbal. De spelers bewegen amper en de bal gaat heel langzaam op en neer.
40'
De laatste tien minuten hebben de toeschouwers weinig goed voetbal gezien. Gaat daar in de laatste vijf minuten voor de rust verandering in komen?
36'
Met nog een kleine tien minuten te gaan zit de wedstrijd een beetje op slot. PSV lijkt het nog steeds op reserves te willen doen en Roda is niet bij machte dat af te straffen.
32'
Hicham Faik dacht een gaatje te zien achter Pasveer en probeert het vanaf ruim 25 meter. Hij produceert slechts een afzwaaier.
30'
Wiljan Pluim komt met de zijkant van zijn hoofd in botsing met Nicolas Isimat-Mirin. Mede door de kou heeft Pluim veel last van zijn oor. Na een korte behandeling keert hij gewoon weer terug in het veld.
28'
Weer een actie van Depay. Ditmaal gaat hij voor eigen succes. Met rechts probeert hij de bal naar de lange hoek te krullen, maar hij ziet zijn poging net over het doel vliegen.
26'
Depay probeert op links met een voorzet achter zijn standbeen de bal voor het doel te krijgen. De bal is veel te hard, waardoor het er een beetje ongelukkig uitziet.
24'
Even een moment van balbezit voor Roda. Gyasi vind aan de rechterkant alleen geen gaatje om door te breken, waardoor de bal uiteindelijk zelfs helemaal bij de keeper van Roda JC belandt.
20'
Na de gelijkmaker blijft het spelbeeld zoals het was. PSV dicteert en Roda loert op de counter.
17'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Luuk de Jong
Daar is de gelijkmaker alsnog. Locadia geeft vanaf rechts nu strak en scherp voor. De Jong loopt weg uit de dekking en schiet de bal in het lege doel.
16'
Van de lijn gehaald! Depay breekt snel uit maar komt door verdedigend werk van Van Peppen niet tot een schot. Via de kluts valt de bal voor de voeten van Locadia. Zijn schot passeert van Leer, maar wordt net voor de doellijn weggehaald.
15'
PSV is erg slordig. De koploper uit de Eredivisie lijkt de nummer twee van de Jupiler League momenteel toch te onderschatten. Als de concentratie niet omhoog gaat, wordt dit een hele moeizame avond voor PSV.
11'
Marcel Ritzmaier kan met twee ploeggenoten snel uitbreken. De middenvelder zit de keeper van Roda ver voor zijn goal staan en probeert het met een poging van heel ver. Hij mikt echter totaal verkeerd, tot grote woede van Cocu.
10'
PSV heeft bijna tien minuten lang de bal, maar staat toch achter. De bezoekers zijn nog niet tot een kans gekomen, ondanks de continue dreiging.
7'
Vorig jaar kwam Roda in de achttiende minuut op voorsprong, nu hebben de Limburgers deze al in de vijfde minuut te pakken. Roda heeft al bewezen een echte angstgegner voor PSV te zijn. Is het te vroeg om al over een nieuwe stunt te praten?
5'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Tom Van Hyfte
Een ouderwetse flipperkastsituatie bij de eerste kans van Roda levert meteen een goal op. Nadat uiteindelijk het schot van Faik werd gekraakt, pikt Van hyfte de bal helemaal vrijstaand op en kegelt de bal met links keihard in de kruising.
3'
PSV krijgt de eerste corner van de wedstrijd. Ritzmaier probeert een variant door de bal laag op de rand van het strafschopgebied aan te geven, maar speelt hem veel te kort. Gelukkig voor PSV breekt Wijnaldum de uitbraak van Roda JC snel op.
1'
De strijd om de laatste plek in de kwartfinale van het KNVB-Bekertoernooi is begonnen.
1'
Een thuiswedstrijd in de kwartfinale, dat is wat er vanavond op het spel staat. De winnaar van het uitgestelde bekerduel tussen Roda JC en PSV mag zich opmaken voor een confrontatie met Excelsior op 28 januari. Vorig seizoen was Roda JC het eindstation voor PSV in de beker. Lukt het de Eindhovenaren dit jaar wel om de ploeg uit Kerkrade te verslaan? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Roda JC Kerkrade
Na een knappe 2-1 overwinning tegen SC Heerenveen en een benauwde 4-2 zege (na verlenging) op Sparta Rotterdam is Roda JC in de achtste finales terecht gekomen. De kampioenskandidaat uit de Jupiler League heeft in de vorige rondes al laten weten dat de beker dit seizoen geen prioriteit heeft voor de Limburgers. Promotie naar de Eredivisie is het enige wat telt dit seizoen. Toch eist trainer René Trost vanavond eerherstel van zijn ploeg, na de zepers tegen RKC Waalwijk van afgelopen vrijdag (3-0 nederlaag). ‘Een ronde verder komen is lastig, dat snap ik. Maar ik wil wel een goed Roda JC zien’, aldus Trost.

PSV Eindhoven
PSV heeft het in de vorige rondes iets makkelijker gehad dan Roda JC. Een 0-2 zege op bezoek bij FC Utrecht en een 1-5 zege in de uitwedstrijd bij Almere City brengen PSV vanavond aan de aftrap. Voor de ploeg van trainer Phillip Cocu ligt de dubbel dit seizoen nog steeds in het verschiet. Gezien de, op papier, eenvoudige wedstrijden van vanavond en (bij winst) volgende week lijkt een plek in de halve finale binnen handbereik. Toch waakt Cocu voor onderschatting. ‘We willen niet tegen een verrassing aanlopen dus we moeten wel scherp en geconcentreerd blijven.’

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.